Wouter de Vink
Door Wouter de Vink

Headhunterz stopt met optreden vanaf het komende jaar. De Hardstyle DJ heeft zojuist aangekondigd dat hij zich per 2024 voornamelijk gaat focussen op het produceren van muziek. “De laatste tijd bevind ik me op een hele goede plek en daardoor ga ik een stap terug doen.”

LEES OOK: D-Block & S-te-Fan en Headhunterz schrijven Hardstyle-geschiedenis: ‘Keepers Of Our Legacy’

Met zijn imposante carrière heeft Headhunterz ook dit jaar een grote indruk weten te maken met optredens over de hele wereld, inclusief zijn set tijdens The Gathering van Defqon.1 2023. Zijn meest recente tracks zoals ‘Keepers Of Our Legacy’ met D-Block & S-te-Fan en ‘Lost Without You (Defqon.1 2023 Closing Theme)’ met Vertile & Sian Evans ontvangen lovende reacties vanuit de scene wereldwijd.

Headhunterz: “Ik ga stoppen met optreden”

Na bijna 20 jaar in de scene stopt Headhunterz na dit jaar dus met touren. Door de jaren heen is de Art of Creation-labelbaas uitgegroeid tot een van de bekendste pioniers binnen de hardstyle én daarbuiten. Achter de video die Headhunterz zojuist op zijn socials heeft gepost zit een grote glimlach. “Ik ben trots op wat ik de afgelopen vijftien jaar heb gedaan”, vertelt de Art of Creation labelbaas.

Headhunterz: “Ik heb mijn dromen gerealiseerd als DJ die optreedt, toert en de wereld rondreist. En ik ben jullie natuurlijk heel dankbaar dat jullie die reis met mij hebben gemaakt en jullie weten dat ik dit nooit had kunnen doen zonder iedereen die mij heeft gesteund. Het klinkt als een afscheid, maar dat is het niet. Ik geef gewoon het ene op om me volledig aan het andere te kunnen wijden.”

headhunterz stopt quits new ep music hardstyle

De komende maanden staat Headhunterz nog op de Q-dance stage van Mysteryland en Into The Madness – het grootste hardere stijlen festival van Duitsland. Daarna staan er nog enkele grote festivals op de planning, zoals Knockout Outdoor in Australië en AMF in de Johan Cruyff ArenA tijdens ADE. Afsluitend zal Heady nog een aantal laatste shows in Duitsland doen. Op aanraden van Wildstylez gaat hij nog een laatste eigen evenement organiseren.

“Velen van jullie vragen zich ook af of dit een pauze, een sabbatical of een volledig pensioen is: dit is niet het einde, maar een nieuw hoofdstuk”

Na de geplande optredens gaat hij zich storten op de muziek – iets wat al sinds vorig jaar zijn vruchten afwerpt. De afgelopen sets zijn er een behoorlijk aantal nieuwe Headhunterz platen te horen, zoals ‘The Flame Inside’ en ‘How Far Can You Go’ met Final Day. In de aankondiging vertelt Headhunterz dat hij bezig is met een EP, waarvan de eerste track op 15 september uit zal komen.

Headhunterz: “Ik ben soms bang geweest dat mensen zouden denken dat ik deze beslissing neem vanuit een of ander marketingoogpunt of wat dan ook (…), maar dat is niet zo. Het is een beslissing die ik voor mezelf heb genomen, vanuit mijn hart, en ik hoop echt dat mensen mij natuurlijk zullen begrijpen.”


headhunterz quits performing stopt met draaien hardstyle

Omslagfoto via Instagram-pagina Luisa Art

Reageren