Wouter de Vink
Door Wouter de Vink

De rechtbank in Amsterdam heeft Headhunterz geen gelijk gegeven in de rechtszaak tegen zijn voormalig financieel adviseur. De hardstyle DJ klopte vier jaar geleden bij de fiscalist aan, kreeg toen door dat er iets niet in de haak was en ging vervolgens verhaal halen bij de Belastingdienst.

LEES OOK: Headhunterz’ tracks in een nieuw jasje: The Art of Remixes EP

De Belastingdienst gaf Headhunterz echter een forse naheffing, waarvan het bedrag onbekend is. Vier jaar geleden brak hij al met zijn adviseur en een jaar geleden spande de DJ een rechtszaak aan tegen de ‘sjoemelfiscalist’, omdat die zijn zorgplicht zou hebben geschonden. De zaak kwam gisteren voor de rechtbank en zegt dat de adviseur bekwaam heeft gehandeld. Het zou hier gaan om een constructie waarbij Headhunterz op papier in het buitenland zou wonen, zodat er minder belasting betaald hoeft te worden over zijn inkomsten uit voornamelijk de buitenlandse optredens. Headhunterz eiste enkele tonnen schadevergoeding, maar de rechtbank oordeelde gisteren dat zijn zaak niet bewezen kan worden.

Strafrechtelijk onderzoek naar voormalig adviseur Headhunterz loopt nog

‘Fiscalist van de sterren’ Frank B. kreeg al eerder dit jaar te maken met met een inval van de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst. Ook Afrojack, Tiësto en Linda de Mol behoorden tot de klantenkring van de voormalig belastingadviseur.

Omslagfoto via Facebook-pagina Headhunterz

Reageren