Nina van Zelst
Door Nina van Zelst

Het coronavirus heeft voor een flinke opschudding gezorgd in de festivalscene. Aangezien bijna iedereen op dit moment thuis zit, heeft het team van Heart for Hard hard gewerkt aan een creatief alternatief om geplande live-sets op verschillende festivals vóór 1 juni toch door te laten gaan!

Op deze manier zullen liefhebbers de live-acts van Regain, Neroz en Udex alsnog kunnen (her)beleven in een driedimensionale digitale wereld. Udex op REBiRTH Festival staat als eerste op het programma: “If we can’t visit the real world, I will create a world where we can.”

LEES OOK: Alle evenementen in Nederland tot 1 juni afgelast door coronavirus

Heart for Hard staat al langer bekend om het maken van volledige 3D werelden en verhaallijnen rondom releases van de aangesloten artiesten. Zo zagen we eerder al de Corrupted wereld van Udex waarin artificial intelligence aan de macht kwam, en Regain die van wereld naar wereld kon afreizen sinds zijn eerste album Point of No Return. Dit keer gaan ze een stapje verder.

“If we can’t visit the real world, I will create a world where we can”

Vanaf 11 april zal Heart for Hard in samenwerking met YouTube met een unieke driedimensionale omgeving komen om de geplande live-acts interactief mee te kunnen maken. Udex vertelt ons al over de werking van dit systeem: “In deze laatste weken zijn we druk bezig geweest met de ontwikkeling. Je hebt echt het idee dat je onderdeel bent van deze wereld. Je stapt als het ware in een 3D simulatie die in lichte vorm herkenbaar is van de preview video’s van mijn laatste album.” De volgende sets staan op dit moment op het programma:

Udex LIVE – REBiRTH Festival 3D
(11-04-2020)
Regain vs Neroz LIVE – Shockerz 2019 3D
(22-04-2020)
Neroz LIVE – Emporium 3D
(23-05-2020)

Volg de social media van Heart for Hard en de artiesten om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws. Voor alle aankomende performances zijn events aangemaakt, waar je je hier voor kan aanmelden: facebook.com/heartforhard/events/. “Laten we elkaar ontmoeten in deze Digital World!”

Udex LIVE - REBiRTH Festival 3D Heart for Hard

Omslagfoto via Facebook-pagina Heart for Hard

Reageren