Bas van Herk
Door Bas van Herk

Januari staat voor de hardstyle-liefhebbers in het teken van Hard Bass. Ook dit jaar komt het evenement weer met vier teams, namelijk blauw, groen, geel en rood. Iedere kleur staat voor een eigen muziekstijl met geselecteerde artiesten. Aangezien 27 januari dichterbij komt, delen wij onze voorspelling over wat je kan verwachten van de Hard Bass 2018 teams.

Team Blue

Het eerste team dat het GelreDome gaat betreden is Team Blue. Isaac, Psyko Punkz en Sound Rush maken deel uit van blauw. Psyko Punkz staat de opkomende editie alleen op Hard Bass. Voorheen bestond Psyko Punkz nog uit Sven & Wietse, maar sinds het laatste gezamenlijke optreden tijdens Defqon.1 2016 zijn de artiesten opgesplitst. Dat Wietse wel kan rekenen op zijn teamgenoten, mag wel duidelijk zijn. Tijdens Decibel outdoor werd Pysko Punkz vervangen door Isaac, omdat hij zelf in het ziekenhuis lag. Isaac heeft sinds 2002 al acht keer eerder op Hard Bass gestaan en heeft hierdoor al een hoop ervaring. Voor de talenten Sound Rush wordt Hard Bass 2018 het debuut in de hardstyletempel. Deze nieuwe artiesten waarderen, ondanks hun jonge leeftijd, ook de oudere platen binnen de hardstyle. Regelmatig worden er tijdens optredens klassiekers gedraaid en dat sluit mooi aan bij het team. Want zowel Isaac als Psyko Punkz vinden hun origine in de tijd van de classics.

Live-act: Coone

Coone zal dit jaar het live-optreden van Team Blue verzorgen. Deze internationaal bekende artiest laat zich tegenwoordig overal ter wereld horen, waaronder in Australië, India en Mexico. Inmiddels heeft hij vier albums op zijn naam staan. In een eerder interview gaf de leider van Dirty Workz aan dat Hard Bass 2018 pas de derde keer in zijn carrière wordt dat hij live gaat optreden: “Het moet namelijk iets speciaals blijven. Ik wil sowieso de ultieme mix maken van mijn tracks. Dit betekent dat je ook oudere tracks in een nieuw jasje kunt verwachten.”

Team Green

Green staat dit jaar voor artiesten die hun naam in de scene hebben gevestigd. Van 01.00 tot 02.30 staan D-Block & S-te-Fan, Wildstylez en Zatox geprogrammeerd om het GeldreDome op z’n kop te zetten. D-Block & S-te-Fan hadden hardstyle een tijdje op een laag pitje staan, maar kwamen keihard terug met een spiksplinternieuw album Antidote. Ook Zatox bracht het afgelopen jaar nog een nieuw album uit genaamd Oxygen. In totaal hebben deze artiesten van Team Green bij elkaar al twintig keer op het paradepaardje van b2s gedraaid en een aantal jaar werken de artiesten als een samen aan collabs als ‘The Human Soul’ en ‘Madhouse’. Verder heeft Wildstylez afgelopen jaar de trance track ‘Great Spirit‘ van Armin van Buuren en Vini Vici geremixt, die uitgroeide tot één van de populairste platen van het afgelopen jaar. Deze zwaargewichten zullen gezamenlijk ongetwijfeld al hun ervaring gebruiken om het dak eraf te blazen.

Liveact: Spirit Of Hardstyle

Bijna iedere hardstyle fan herkent de theme song van Spirit Of Hardstyle. Nadat we Noisecontrollers, Atmozfears, Audiotricz en Bass Modulators al eerder in verschillende formaties op onder andere Defqon.1 en Decibel outdoor zagen, gaan de heren nu gezamenlijk het eerste live-optreden van Spirit Of Hardstyle verzorgen. Het heeft veel weg van een dream team, want nadat zij eerder al het label opstartten en op succesvolle wijze de SoH-podcast in de lucht gooiden, verheugen wij ons al op de live performance. En mocht je je afvragen hoe zes artiesten achter één DJ-booth passen: hier wordt aan gewerkt volgens Noisecontrollers. “Het wordt in ieder geval een dynamische set waarin we in alle opzichten laten zien waar Spirit Of Hardstyle voor staat.”

Team Yellow

Artiesten als B-Front, Ran-D en Sub Zero Project betreden het immense podium in Arnhem dit jaar als Team Yellow. Dat de drie artiesten hun eigen stijltje binnen de scene hebben, mag duidelijk zijn. B-Front en Ran-D zijn absoluut geen vreemden van elkaar. Zo hebben ze al vaker samen opgetreden en ook een aantal collabs achter hun naam staan. Sub Zero Project heeft daarentegen nog geen muzikale samenwerking met deze artiesten, maar misstaan zeker niet in dit geel gekleurde team. Het afgelopen jaar is de status van het duo als een rijzende ster omhoog geschoten en dus zullen zij welverdiend hun debuut maken op Hard Bass.

Live-act: Adaro

Toen hij in 2014 tijdelijk stopte met optreden en producen, vreesden sommigen dat de artiest nooit meer zou terugkomen. Gelukkig bleek dit niet zo te zijn, want Adaro kwam terug, en harder dan ooit. Zo bracht de Roughstate DJ recentelijk nog een videoclip uit genaamd ‘The Voice Of The Fire’ en hij is natuurlijk verantwoordelijk voor het Hard Bass anthem van dit jaar. Bovendien zal Adaro voor het eerst in de geschiedenis live optreden. “Misschien is Hard Bass wel de enige keer voor Adaro live…”, zei Adaro al. Een optreden dus om niet te missen.

Team Red

Vanaf 05.00 is het aan Team Red om de laatste uren van het event te verzorgen. Zowel Delete, als E-Force en Rebelion sluiten zich aan op stage om 1,5 uur lang de boel op stelten te zetten. Delete en Rebelion hebben met hun plaat ‘Mayday’ weer eens laten zien wat hardheid is. De gated kicks van beide artiesten zijn geliefd onder het hardstyle publiek en ideaal om het laatste beetje energie uit je lichaam te stampen. Verder kwam E-Force in 2017 met zijn album Edge of Insanity en ook Rebelion komt binnenkort met hun tweede album Empire. De artiesten hebben aangekondigd dat er tijdens Hard Bass een hoop nieuwe tracks vertoont worden. Als dat geen beuken wordt…

Liveact: Radical Redemption

Het is aan niemand minder dan Radical Redemption de taak om Hard Bass 2018 knallend af te sluiten. Met zijn laatste album ‘The Road To Redemption’ nog vers in onze gedachten heeft Radical al laten weten zelf met nieuwe nummers op Hard Bass te komen: “Mijn streven is om minimaal 25 tracks te laten horen in die 30 minuten.” In 2014 sloot hij met Minus Militia ook al eens af op Hard Bass. 25.000 wisten toen op zijn naam mee te schreeuwen. Bekijk deze unieke beelden hier.

Ervaar alle teams in het GelreDome op zaterdag 27 januari. Haal je tickets via de officiële website van Hard Bass in huis.

Beeldmateriaal via b2s website 

Reageren