Laurens van Beers
Door Laurens van Beers

Afgelopen donderdag startte de losse kaartverkoop van Intents Festival 2017. Die dag konden mensen tickets voor de zaterdag of zondag bemachtigen. Voorgaande jaren waren de tickets in no-time weg, dus ook dit jaar begon de hype alweer vroeg. om 20:00 was het zover en niets bleek minder waar. Binnen 20 minuten waren namelijk alle zaterdagtickets verkocht. Wederom een mijlpaal voor de organisatie van het festival.

Maar, zoals verwacht, verschenen er na het bericht dat Intents Festival 2017 uitverkocht was meteen vele tickets online op social media en marktplaats. “Per ongeluk te veel tickets gekocht” en “Toch besloten om niet meer te gaan” waren slechts enkele van de smoesjes die werden gebruikt door de aanbieders, welke hun tickets aanboden voor meer dan het dubbele van de verkoopprijs. Dit zorgde natuurlijk direct voor een hoop boze berichten van mensen die helaas geen ticket hadden kunnen bemachtigen.

Nou is het niet de eerste keer dat zoiets gebeurd, het gebeurd namelijk vrijwel bij ieder event, maar toch besloot Intents Festival om er iets aan te doen. Zo verscheen er al snel een bericht online op de Facebook groep Raw Style United. Iemand had naar eigen zeggen als grapje een bericht geplaatst dat hij tickets voor Intents Festival 2017 aanbood voor meer dan het dubbele van de verkoopprijs en dat z’n tickets geblokkeerd waren. “Nogmaals excuses. Mijn kaarten zijn ongeldig verklaard.”

Dit zorgde voor een stormloop aan comments van mensen die zeiden dat hij, mocht het echt een grapje zijn, zo’n grapje dan maar niet had moeten maken en dat het zijn eigen schuld was. Hij bleek niet de enige te zijn waar dit gebeurde, want Intents Festival zorgde ervoor dat er nog veel meer tickets geblokkeerd werden. “Karmaaaa”“Hulde!” en “Top organisatoren van Intents” lieten de bezoekers weten.

De organisatie achter Intents Festival 2017 laat weten dat ze een goede samenwerking hebben met TicketSwap. Hier kunnen tickets voor ‘slechts’ 20% meer worden aangeboden dan de originele ticketprijs. Daarnaast krijgen alle kopers van TicketSwap een gloednieuw ticket (de oude vervalt natuurlijk) met een nieuwe barcode. Zo kan een ticket nooit 2x verkocht worden en staan er ook geen bezoekers teleurgesteld aan de ingang met kaartjes die niet gescand kunnen worden.

Reacties

 • Rinske 13 januari 2017 - 10:35

  Eindelijk een organisatie die het aanpakt, goed bezig!

  (11)
  Quote
 • Sharon 13 januari 2017 - 13:33

  Hoe kan ik weten of mijn 2 tickets die ik via ticketswap heb gekocht echt zijn ?

  (1)
  Quote
 • Boris 13 januari 2017 - 11:10

  Hoe weten ze welke tickets ze moeten blokken? Zal wel een groot gezeik gaan worden voor de ingang dan

  (0)
  Quote
 • Manuel 13 januari 2017 - 15:48

  Hoe kan ik weten of mijn 2 tickets die ik via ticketswap heb gekocht echt zijn ?

  Nou, zoals beschreven, krijg je dan een compleet nieuwe ticket ism Intents en Ticketswap. Dus een nieuwe barcode, de kaarten die aangeboden worden zijn gecontroleerd alvorens jij hem kan kopen.

  (0)
  Quote
 • s 14 januari 2017 - 16:51

  Hoe weet je of je kaartje geblokkeerd is?

  (0)
  Quote
 • Jb 15 januari 2017 - 08:36

  Dit werkt maar eenmalig. Volgende keer koopt iedereen zn tickets gewoon op een andere naam. Het idee is goed, maar zolang mensen bereid zijn om zoveel te betalen stopt dit niet. Bij tomorrowland lukt het ze ook niet hier wat aan te doen, en daar gaan tickets in theorie zelfs op naam.

  Maar liever dit dan bv q-dance die viagogo gaat aanprijzen :/

  (0)
  Quote
 • j 13 januari 2017 - 13:22

  staat ook nergens 10% hoor staat duidelijk 20%….

  (-1)
  Quote
 • Gizzmo 14 januari 2017 - 19:20

  Er klopt wel meer niet,

  Kaarten via hotels etc in de buurt vantevoren doorverkopen om er zelf beter van te worden klopt ook niet

  en laat de organisatie nou niet zeggen dat dit niet gebeurd want dat is wel zo

  Wees niet ROOMSER als de paus organisatie

  Misschien heb je Recht van spreken als jullie zelf ook met iets komen wat echt klantvriendelijk is i.p.v. je beter voordoen als dat daadwerkelijk bent.

  Bijv: Teruggave van overgebleven muntjes etc.

  (-1)
  Quote
 • V 13 januari 2017 - 10:39

  Via ticketswap kun je je kaartjes voor maximaal 120% van de originele prijs verkopen. Dus die 10% boven de originele prijs klopt niet.

  (-12)
  Quote

Reageren