Nina van Zelst
Door Nina van Zelst

Het is nog maar een paar weken wachten voor heel Nederland weer oranje kleurt voor het verjaardagsfeestje van onze koning. Onder het mom van de ‘Instagram vs. Reality’ trend lichten wij uit hoe het er écht aan toe gaat tijdens Kingdance op Koningsdag, want zo perfect als de Instagram wereld verloopt deze feestdag natuurlijk nooit. 

LEES OOK: Kingdance haalt grootse raw hardstyle line-up naar Zwolle

“Ik doe het dit jaar even rustig aan”

Van “het is zo moeilijk om vrij te krijgen” tot “ik heb al veel andere feestjes op de planning” en “als ik ga werken krijg ik dubbel betaald”: stuk voor stuk redenen waarom jij het rustig aan zou doen op deze leuke feestdag en je je geld lekker in je zak zou houden. In realiteit weten we natuurlijk allemaal dat je Koningsdag toch wel mee gaat pakken, en goed ook! Voor je het weet sta je weer helemaal vooraan te rammen op flinke hardstyle klappers.

“We gaan allemaal oranje gekleed”

Als íets een duidelijke dresscode heeft, is het wel Koningsdag. Van oranje haren tot rood-wit-blauwe kleding en een overvloed aan vlaggen; voor dit feestje kun je pas écht goed uitpakken met je outfit. Met je vriendengroep spreek je dan ook af compleet in Hollandse stijl je naar het feest te begeven, waar je die éne legendarische groepsfoto kan maken. In realiteit komt het hier natuurlijk totaal niet van: eindstand sta je daar in je zwarte winterjas, hooguit met een mislukt vlaggetje op je wang… Daar gaat je plan!

“We gaan gezellig indrinken in de trein”

Dit klinkt natuurlijk als de perfecte voorpret: lekker met z’n alle in de coupé alvast een drankje doen, onder het genot van de eerste hardstyle tracks die je door je boxjes klapt. Maar helaas, think again: Koningsdag is misschien wel dé drukste dag in het jaar voor de NS, en je mag blij zijn als je überhaupt met je hele vriendengroep in de trein kunt stappen. Wat volgt is een paar minuten schuren met andere feestgangers, en een paar keer bijna op je plaat gaan omdat je je nergens kan vasthouden. Maar hé, je doet het ergens voor!

“Deze Koningsdag wordt het wél lekker weer”

Als feestganger ben je natuurlijk positief ingesteld, en ga je ervan uit dat ook de lentezon een bezoekje zal brengen aan deze Koningsdag. Hierom koop je tóch die ene korte broek of tóch dat ene leuke t-shirt, om indruk te maken in jouw perfecte festivaloutfit. In realiteit kan je beter gewoon kijken naar een leuke nieuwe sjaal of een poncho met panterprintje, want het is de afgelopen jaren natuurlijk hartstikke koud geweest tijdens Koningsdag – en van die outfit ga je niks terugzien!

“Ik zorg ervoor dat we niemand gaan missen”

Op Koningsdag zal je altijd kunnen genieten van de bekendste namen in de scene, want alleen in ons kikkerlandje is het op 27 april één groot feest. Dit is dan ook precies de reden waarom je jouw persoonlijke timetable in elkaar zet, zodat jij niks van je favoriete artiesten hoeft te missen. In realiteit is de eindstand natuurlijk dat je verward bij je kluisje staat omdat de dag al zo snel is afgelopen, en kan je niet eens antwoord geven op de vraag wat je favoriete set van de dag was… Als je het maar naar je zin hebt gehad!

“Ik kan de dag na Koningsdag wel”

Hoewel Koningsdag maar 24 uur duurt neem je altijd 2 dagen vrij – gewoon voor het geval dát. Maar, als optimistische & ervaren feestganger denk jij natuurlijk dat je geen last zal hebben van een kater. Koningsdag is immers het perfecte excuus om 14:00 uur al helemaal naar de gedver te zijn, waardoor de kater de volgende dag toch nooit zo heftig kan vallen?! In realiteit zeg jij al die lunchdates en tripjes naar de IKEA op 28 april natuurlijk af voor een enkeltje naar de wc.

Heb jij nou ook zo’n zin gekregen om in deze realiteit uit je plaat te gaan? Kingdance zal plaatsvinden op maandag 27 april van 14:00 tot 23:00 op evenemententerrein Grote Voort in Zwolle. Tickets zijn nog verkrijgbaar via officiële website van het evenement, waar je ook meer info kan terugvinden. 

Reageren