Timo van Dommelen
Door Timo van Dommelen

Over ruim 2 weken is het weer tijd voor de volgende editie van Loudness. Voor de eerste editie van 2017 keert dit concept van b2s weer terug naar het Klokgebouw in Eindhoven. Deze locatie zal 4 maart weer het centrum zijn voor raw hardstyle in Nederland. De underground sfeer van het Klokgebouw past perfect bij Loudness en draagt elk jaar weer bij aan dit fantastische feest. Speciaal voor deze editie spraken wij met B-Front, één Loudness resident, over zijn ervaringen met het event.

Je bent al jaren de vaste resident van Loudness. Hoe is het ooit allemaal begonnen?
“b2s blies Loudness nieuw leven in! Ik stond op de eerste editie en we merkte dat er een klik was samen. En zo is het eigenlijk gegroeid.”

Wat voor een gevoel roept Loudness bij jou op?
“Loudness is altijd speciaal voor mij, de sfeer op Loudness is altijd top. Iedereen komt naar Loudness om hard los te gaan en dat gaan we aankomende editie in het Klokgebouw dan ook zeker weer doen!”

Welke editie van Loudness is jou het meest bijgebleven?
“Ik kan me ze allemaal nog goed herinneren, maar die van afgelopen jaar op Decibel was toch wel echt heel erg vet! Ik denk zelfs wel dat dit één van mijn vetste boekingen in 2016 was! Wat een dikke sfeer!”

Beide edities van Loudness hebben een locatie die erg industrieel is. Het Klokgebouw in Eindhoven en de Maassilo in Rotterdam. Hoe heeft de uitstraling van deze locaties meegeholpen aan de beeldvorming van Loudness als het ultieme raw feest?
“Deze beide locaties passen perfect bij Loudness! Ikzelf houdt erg van deze duistere locaties, deze passen perfect bij mijn muziek.”

b-front-klokgebouwHeb jij een voorkeur voor een locatie?
“Nee, niet specifiek, al is het Klokgebouw wel speciaal voor mij want het is echt een thuiswedstrijd. Er zijn hier erg veel bekenden van mij wat het dan toch wel extra speciaal maakt.”

We zagen dat je momenteel druk bezig bent in je studio. Betekent dit dat we ook nieuwe tracks van je kunnen verwachten op Loudness?
“Ik ben momenteel inderdaad erg druk in de studio. Ik weet niet of ik dan ook nieuwe tracks af heb! Maar ik doe me best!”

Zelf ben je uiteraard ook klein begonnen. Welk advies zou je opkomende artiesten mee willen geven?
“Blijf geloven in jezelf en maak muziek die het dichtste bij jezelf staat. Hierdoor ontwikkel je een eigen sound en wordt je geen kopie van een ander.”

B-Front heeft in ieder geval erg veel zin in de opkomende editie van Loudness in het Klokgebouw Eindhoven. Het belooft weer een knallend feest te worden met de beste namen uit de raw hardstyle scene. Naast B-Front zullen, om er maar een paar te noemen, ook Ran-D, Deetox, Regain en Bass Chaserz er alles aan doen om ook deze editie van Loudness onvergetelijk te maken. Tickets zijn nog verkrijgbaar, dus ben er snel bij en zorg dat jij dit spektakel niet mist.

Tickets: http://loudness.tickets.b2s.nl

Foto: Loudness & B-Front

Reageren