Hard News
Door Hard News

High Voltage, (ook bekend onder zijn Hardcore alias ‘Nosferatu’) draait dit weekend op Ground Zero – Dark Matter. Hij is verkozen tot ambassador van de raw hardstyle stage en gaat Ground Zero laten zien wat gas geven is. Voor meer informatie over Ground Zero ga je naar Groundzerofestival.nl.

Je bent ook in de Hardcore scene een gevestigde naam, hoe komt het dat je toentertijd hebt besloten om ook een Hardstyle alias te beginnen?
Omdat ik de Rawstyle in die tijd ook ben gaan waarderen, en aangezien ik geen ‘hokjesdenker’ ben, wilde ik gaan kijken wat ik kon op het gebied van produceren van Rawstyle. Dat beviel me zeer zeker, en het bracht me ook veel meer inspiratie voor beide genres.

In de periode 2004 / 2008 was het heel rustig, maar toen kwam je ineens kei hard terug in 2009 met je collab ‘Shiverz’. Was daar een reden voor?
Simpelweg, ik vond de stijl te soft worden.. Dus ik wist niet wat ik met mijn stijl aan moest. Ook het label werd op een laag pitje gezet, zodoende werd er weinig aandacht meer aan besteed.

Zijn beide aliassen ook een reflectie van jouw verschillende kanten als persoon?
Sinds wanneer heb ik verschillende kanten als persoon?? Haha!
Qua muziek stijl hou ik van het rauwe en het harde, dat gaat als een rode lijn door m’n muziek heen.

We kunnen begrijpen dat je een erg druk/hectisch leven hebt, wat doe je zoal om te ontspannen?
Ontspanning? Wat is dat? ;)
Nee, op m’n bank liggen en films kijken is voor mij een goeie ontspanning, en er zullen nog wel meer dingen zijn, maar eigenlijk probeer ik de dagen zo in te delen dat er van alles en nog wat te beleven is. Anders raak ik in een sleur en wordt ik zwaar geïrriteerd hahaha!

Kun je uit deze dingen ook inspiratie halen voor je tracks en kun je een voorbeeld noemen?
Ik kan uit alle dingen wel inspiratie halen; uit m’n leven, door een film, door een gebeurtenis, door een discussie met iemand, het klepperen van een brievenbus, de inhoud van een chemo-bak, weet ik veel. M’n hoofd is een totale chaos, en door m’n muziek te produceren kan ik er orde in creëren.

Neem nou een track als ‘Dead Stars’, waar ben je mee begonnen en hoe kwam je op het idee voor de samples?
Ik zat een docu te kijken over de cosmos en de zogenaamde ‘black holes’, en dat trok mij zeer aan om daar een track van te bouwen. Ik had een goeie vocale sample gezocht, en de rest ging eigenlijk vanzelf. De sfeer om de sample heen was snel gemaakt, alle lichten uit in de studio, en verder produceren met alleen de lichtjes van de apparatuur aan, hehehe.

Als je zou moeten kiezen, Hardstyle van 2003-2008 of Hardstyle van 2009-2014?
2009-2014, het is nog groter geworden en de Rawstyle laat meer van zich horen. De tracks worden beter, de populariteit schiet omhoog, etc. etc.

Denk je dat je ooit met High Voltage een collab zou doen met een Hardcore artiest en met Nosferatu een collab met een Hardstyle artiest?
Nee. Ik wil juist de Hardcore en Rawstyle gescheiden houden. Persoonlijk vind ik de Hardstyle/Hardcore ‘crossover’ die er nu speelt niet veel aan.

Welk spel speel je veel op je mobiele telefoon?
Geen, ik hou er totaaaaal niet van. Heb een keer 8-ball Pool gespeeld, maar dat was van korte duur. Nee, doe maar gewoon de Playstation, daar ben ik wel zoet mee.

Is er iets dat maar weinig mensen van jou weten?
Ik ben een heel heel heel heel HEEL HEEEEL HEEEUUULLL rustig persoon..!

Je hebt een aantal nieuwe samenwerkingen gedaan, waaronder met Crypsis en Titan. Zijn er hiernaast nog andere projecten die we binnenkort mogen verwachten?
Ik ben hard bezig met veel projecten, waaronder een solo die binnenkort word afgerond. Mijn studio wordt ge-update op dit moment, dus voorlopig is het een beetje een chaos ;) Maar er staan in ieder geval nog wel wat collabs op de planning, maar daar horen jullie later wel meer over.

Waar kunnen mensen je altijd voor wakker maken?
Voor niks! Als ik wreed uit m’n slaap word gehaald, beuk ik je. :p

VolgHigh Voltage online:
https://www.facebook.com/HighVoltageHardstyle
https://twitter.com/HighVoltage_RAW

Reageren