Hard News
Door Hard News

Hij mag nog geen alcohol drinken, hij is te jong voor een rijbewijs, maar hij heeft al wel op Ground Zero, Loudness en nog vele andere evenementen gestaan. Thyron is de jongste artiest ooit bij Fusion Records en is vanaf eind 2014 officieel de jongste producer ooit die een volwaardig hardstyle album mag releasen op een gerenommeerd hardstyle label. We praten met Thyron over zijn eerste periode bij Fusion en zijn album “Lucid Dreams”, een project wat geheel in het teken staat van de snelle opmars van deze jonge getalenteerde artiest.

Voordat we over je album beginnen, willen we het graag over je eerste periode bij Fusion Records hebben. Je wist met je leeftijd een record te verbreken en werd vrij snel opgepikt door de scene. Hoe heb je dit alles ervaren?

Dat was natuurlijk een grote droomwereld die ineens voor me open ging en waar ik als het ware in werd gezogen. Het begon met de support van grote artiesten, zoals een paar maanden achter elkaar in de Unleashed podcast komen, en verschillende artiesten die m’n tracks hebben gedraaid. Opeens vroegen B-Front en Zany of ik met ze in de studio wilde zitten, dus stap voor stap is dit alles m’n droomwereld geworden.

Ik had ook niet verwacht dat het allemaal zo zou gaan. Als slaapkamerproducertje heb ik m’n tracks gemailt naar Zany en de volgende dag kreeg ik al een reactie. Ik ben toen met m’n ouders langsgekomen, want ja op deze leeftijd in je eentje een contract ondertekenen is ook zoiets haha!

Ik kwam aan en in no time had ik een contract voor m’n neus liggen. Onwerkelijk!

Wanneer besloot je dat het tijd was om professioneel DJ te worden?

Doordat het zo snel is gegaan is het eigenlijk voor mij besloten, haha. Ik heb altijd maximaal gewerkt om op dit punt te kunnen komen, en nu is het moment daar. Ik ben me ervan bewust dat niet veel DJ’s dit gegeven is en daar ben ik mijn omgeving erg dankbaar voor. Het eerste festival waar ik naartoe ging was een festival waarop ik moest draaien.

Je hebt op een leeftijd van 17 jaar al besloten om te stoppen met je opleiding.

Ja dat klopt. Dit kwam omdat het eigenlijk niet meer te combineren was qua tijd. Er stond teveel druk op me en na een tijdje merk je dat je gezondheid daar onder lijdt. Dus toen heb ik keuzes moeten maken. Gelukkig heb ik m’n HAVO diploma al, omdat ik een paar klassen heb overgeslagen.

Hoe kijken je ouders naar jouw ontwikkeling?

M’n ouders stonden er volledig achter, want die hadden het namelijk al zien aankomen. En stel dat het binnen nu en 2 jaar vreemd gaat lopen, dan ben ik alsnog maar 19 jaar oud, dus heb ik nog alle tijd om een opleiding te doen.

Terwijl je vrienden met elkaar het uitgaansleven verkennen, ben jij al professioneel met je carrière bezig. Is dit lastig als jonge artiest?

Nee, ik vind eigenlijk van niet. Het is je passie en daar heb je voor gekozen, dus dat uitgaan maakt me dan niet zoveel uit. Nu ik met school gestopt ben, heb ik gelukkig wat meer vrije tijd. M’n vrienden staan er volledig achter, die vinden het hartstikke vet!

Ondanks dat je nog geen jaar bij Fusion Records zit, vond je dat het nu al tijd werd voor een groot project, je eerste album. Om even een vergelijking te maken: Je collega Titan, 1 van de topartiesten in het rauwe segment, kwam dit jaar ook met zijn eerste album. Waarom al zo snel?

Omdat dat een nieuwe uitdaging voor me was. Ik werk altijd extra hard als er een duidelijk doel voor ogen is. Het is verder ook ontzettend leerzaam geweest.  

De titel, Lucid Dreams, waar komt deze vandaan en wat houdt het in?

Dat is gebaseerd op de droomwereld die ik als het ware heb opgebouwd. ‘Lucid dreaming’ is dat je je bewust wordt tijdens je slaap, zodat je dromen kunt beheersen. Een soort ‘living the dream’, maar dan met een duister tintje eraan.

Wat kunnen we inhoudelijk van dit album verwachten?

Knallen en sfeer! Van mainstream tot aan een Hardcore plaat. Ik heb geprobeerd om overal de Thyron sfeer terug te laten komen. En m’n eigen stijl is ontstaan vanuit m’n hart en die is natuurlijk weer anders dan anderen.

En zijn er nog collabs?

Ja zeker weten, met B-Front ben ik bezig, met Titan heb ik een plaat af, met Hellsystem heb ik een Hardcore track af en met Delete is een plaat gemaakt. Daarnaast heb ik met twee Fusion talenten, Inceptum en Avana, ook nog een track gemaakt. M’n remix van ‘Sleepwalker’ komt erop en Stereotuners hebben een remix gemaakt van ‘Hell’s Fire’ die ook op het album zal verschijnen.

We horen regelmatig dat jij op “turbospeed” werkt in de studio. Waar haal je die drive, energie en inspiratie vandaan?

Van alles eigenlijk. Alles wat je doet en meemaakt. Het is ook niet te voorspellen waardoor en wanneer je het krijgt. De goede reacties van mensen geeft ook ongelofelijk veel drive om weer een vette plaat uit de studio te laten rollen.

Je bent nog 17, dit betekent dat je onder andere nog geen auto mag rijden. Waar moet je allemaal rekening mee houden?

Ik moet altijd een chauffeur regelen. Inceptum, die ook bij Fusion zit, wil gelukkig vaak voor me rijden. Maar als ik naar Fusion moet, dan ga ik gewoon met het openbaar vervoer. Met de auto is het een half uur rijden, maar met het OV doe ik er twee uur en een kwartier over, haha!

Tijdens een Fusion hosting ben ik dan ook de enige die na afloop niet onder de DJ-booth ligt, haha!

Reageren