Rik Houwers
Door Rik Houwers

Afgelopen zaterdag werd op Q-Base de nieuwe artiest van Theracords geïntroduceerd. Daan Zoomers, a.k.a. Invector, maakt nu deel uit van de Theracords familie. Tijd om meer te weten te komen over Daan en zijn doelen in de toekomst.

Wanneer ben je voor het eerst in contact gekomen met Hardstyle?
Vier jaar geleden ben ik op vakantie geweest naar Tenerife. Ik ontmoette daar een jongen die mij de track ”Major Lazer ft. The Partysquad – Original Don” liet horen. Dit maakte destijds erg veel indruk op mij en ik vroeg of hij meer van dit soort muziek had. Zo kwamen we al gauw uit bij Noisecontrollers, Headhunterz en Wildstylez. Sinds dat moment ben ik verslaafd geraakt aan Hardstyle.

Hoe is het voor jou allemaal begonnen?
Toen ik 14 jaar oud was kwam er een vriend naar mij toe en liet mij het programma ‘FL Studio’ zien. Direct daarna heb ik FL Studio op mijn computer gezet en ben ik begonnen met het produceren van House, maar na een tijdje voelde ik de nijging om Hardstyle te gaan maken. Na twee jaar zwoegen kwam alles op gang, ik kon eindelijk een redelijk gestructureerde track maken en mijn kicks gingen de goede kant op. Ik kreeg steeds meer contact met andere artiesten en zo kon ik weer tips krijgen en tricks leren van de grotere namen. Afgelopen jaar ben ik naar Dancefair gegaan en leerde ik Youri en Remco (Warface) kennen die mijn track Destruction zo gaaf vonden dat Youri hem draaide op Reverze. Vanaf dat moment is alles vrij snel gegaan en ben ik nu bij Theracords getekend.

Het is heel snel voor jou gegaan en zit nu al bij Theracords. Waarom heb je voor Theracords gekozen?
Haha, dat is een leuk verhaal. Pieter (DJ Thera) en ik kennen elkaar al sinds dat ik begon met produceren. Het was voor mij een jongensdroom om bij Theracords te tekenen, zo stuurde ik ook al mijn tracks, ja… ook de allereerste producties, op naar Pieter. Ik raakte steeds meer in contact met Pieter en ik bleef hem op de hoogte houden van mijn tracks. Ook heb ik voor Theracords gekozen omdat ik het erg fijn vindt dat er een bepaalde sfeer daar heerst, het voelt als een familie aan.

Wie is/zijn jouw beste vrienden/collega’s in de muziekwereld en hoe is dat ontstaan?
Ik heb afgelopen periode erg veel mensen ontmoet, maar ik denk dat mijn beste vrienden in de muziekwereld Tom de Leeuw (Synthese), Robin Fischer (Retaliation) en Sander Schneider (Retaliation) zijn.
Tom en ik zaten bij elkaar op school en zijn door produceren goed bevriend geraakt.
Afgelopen periode kwam ik ook steeds meer in contact met Robin en Sander. Na een tijdje spraken we een keer af en viel het op dat we een goede klik met elkaar hadden. Vervolgens zijn we samen in de studio gaan zitten en rolden er in 4 dagen 2 dikke tracks uit, haha!

Wat onderscheidt jou van andere acts?
Wat mij onderscheidt van andere acts? Pfoe… dat is een lastige vraag, haha. Ik denk dan toch de drive en sfeer in m’n tracks! Die twee elementen zijn voor mij misschien wel het belangrijkste onderdeel in een track. Tijdens het produceren van een track stel ik mij diverse vragen, bijvoorbeeld ‘Hoe zou dit klinken op de dansvloer?’, ‘Waar zouden mensen nou echt helemaal los op gaan?’. Doormiddel van dit soort vragen bouw ik een track binnen no time. Ook probeer ik altijd een bepaalde sfeer te creëren. Zonder sfeer vind ik een track al snel erg saai klinken.

Wat maakt jouw liefde voor hardstyle zo sterk?
Ik vind dat Hardstyle meer dan een genre is. De onderlinge sfeer op feesten en ook los van feesten is heel fijn. Het voelt als een familie aan, één grote familie waar iedereen geaccepteerd wordt. Daarnaast kan ik mijn gevoelens heel erg kwijt in Hardstyle. De drive en sfeer laat mij in een geheel eigen wereldje komen, even los van de chaotische wereld waar wij in leven, haha.

Invector

Welke track gaf jou voor het laatst kippenvel en waarom?
Wildstylez – Encore, dit jaar ben ik voor het eerst naar Defqon.1 Festival geweest en deze track werd gedraaid tijdens de endshow. De melodie en de sfeer in dit nummer zijn ronduit geweldig! Toen ik deze plaat hoorde kreeg ik direct kippenvel en voelde ik alle emotie in de track.

Iedereen heeft een inspiratie bron, wie is jouw inspiratiebron?
Noisecontrollers (aka Bas Oskam)! Sinds ik begon met het luisteren van Hardstyle heb ik altijd tegen Noisecontrollers opgekeken. De kwaliteit die er wordt geleverd blijft mij elke keer weer verbazen. De perfecte afmix, kicks, details en sounds blijven mij prikkelen om op dat niveau te komen. Daarnaast heeft de documentaire ’10 Years of Noisecontrollers’ heel veel indruk op mij gemaakt. Ik vind het erg mooi om te zien hoe Bas (en Arjan) vanaf 0 naar 100 zijn gegaan. Ook dat inspireert mij optimaal en laat mij inzien dat alles mogelijk is zolang je er voor gaat!

Wat is jouw beste hardstyle herinnering?
Q-BASE!!! Q-Base was mijn eerste optreden ooit en het was geweldig! Een paar uur van te voren liep ik over het terrein en besefte ik mij totaal niet wat er zou gaan gebeuren. Toen DJ Thera & Geck-O hun Theracords Classics set begonnen zag ik voor welke hoeveelheid mensen ik moest gaan draaien en ik kreeg er nog meer zin in. Toen Pieter mijn naam omriep startte ik mijn track Destruction, ik kreeg direct kippenvel over m’n hele lichaam en dit bleef de rest van de nacht zo. De sfeer van het publiek was geweldig en ik had mij geen leuker debuut dan op Q-Base kunnen voorstellen!
Ik wil daarom iedereen bedanken die bij mijn set aanwezig was!

Wat kunnen wij in de nabije toekomst van jou verwachten?
Jullie kunnen zeker weten nieuwe muziek verwachten! Ik heb nu minimaal 10 nieuwe tracks af en ik heb binnenkort een aantal gave optredens waaronder Ctrl Alt Delete, Reckless, Bass Protocol en Louder: Undiscovered! Daarnaast staan er ook vette dingen op de agenda die ik nog niet kan vertellen, haha. ;)

Jij zit deze maand in The Future of Hardstyle, wat vind je daar van?
Allereerst, bedankt dat ik deze maand in ‘The Future of Hardstyle’ zit! Ik vind het heel erg vet dat ik de kans heb gekregen om een set te draaien voor deze podcast!

Wil jij nog iets kwijt?
Ik wil graag mijn familie, fans, organisaties en andere artiesten bedanken die mij de afgelopen periode gesupport hebben. Mijn grootste dromen komen uit en het dringt momenteel nog niet echt door. Ik kan jullie verzekeren dat er nog veel meer aan gaat komen!

Daan, bedankt voor het interview en veel succes in de toekomst!

Reageren