Nina van Zelst
Door Nina van Zelst

Het is weer tijd voor een nieuwe ronde Qlimax hints! Inmiddels heeft Q-dance voor alle 10 artiesten die op Qlimax zullen draaien een afbeelding gedeeld, waarbij de hardstyle community zelf weer kan puzzelen over welke DJ’s dit nou zouden kunnen zijn. Wij zetten alle conspiracy theories voor je op een rijtje; is dit de Qlimax 2019 – Symphony of Shadows line-up? 

LEES OOK: Dit is wat we tot nu toe weten over Qlimax 2019 

Operator I – Tuneboy?

“He who tunes you in to our sanctuary.” De eerste operator is meteen een lastige hint. Is het Tuneboy, Zany, of toch Audiofreq? Voor nu lijkt het grootste deel van de community geld op Tuneboy te zetten, omdat Qlimax altijd opent met een classics set en hij dit natuurlijk als geen ander kan. Ook kan je hier zien dat Operator I maar één keer eerder op Qlimax gedraaid zou hebben, wat bij Tuneboy (solo) ook het geval is. Daarnaast staat ‘Tune’ letterlijk in de hint, maar zou Q-dance het ons zo makkelijk maken…?

Operator II – KELTEK?

He who initiates a new movement” lijkt te wijzen op niemand minder dan KELTEK. Ten eerste is zijn logo te zien in het midden van de afbeelding. Daarnaast zie je twee pijlen die uit elkaar gaan, wat natuurlijk de split van Psyko Punkz zou kunnen betekenen. Last but not least vindt je ook nog de zin “energizing renewal and harmony”, wat zeker op KELTEK zou kunnen wijzen omdat hij de afgelopen tijd als solo-artiest zijn carrière compleet heeft vernieuwd.

Operator III – Bass Modulators?

“They who bring balance to nature” kan wijzen op de mannen van Bass Modulators, zij maken namelijk een duo dat al 3 keer eerder op Qlimax heeft gestaan (2015, 2016 en 2018). Ook staat er in de afbeeldinginput: moonstone”, het kristal waarvan de beschrijving luidt: “Helping us to tap into our psychic abilities, divine inspiration, and magical dream work.” Dit lijkt natuurlijk erg op het verhaal achter het Bass Modulators Limitless album

Toch blijft ook deze hint erg lastig, en zou het net zo goed kunnen duiden op de mannen van Sound Rush. Als tweeling representeren zij natuurlijk een bepaalde “yin and yang” én de lichamen in de afbeelding zijn ook exact hetzelfde.

Operator IV – D-Block & S-te-Fan?

They who linger between light and dark” gaat waarschijnlijk over het geliefde duo D-Block & S-te-Fan. Ten eerste lijkt de tekst natuurlijk te referen naar ‘Angels & Demons’, onderdeel van hun welbekende ‘Ghost Stories’ serie. Daarnaast is er voor het opvallende oog nog een héél kleine ghost te zien rechtsboven in de afbeelding. Als dat geen DBSTF op Qlimax 2019 betekent…

Operator V – Headhunterz?

“He who lets you explore a seldom awakend force.” Bij deze operator lijkt het wel heel erg sterk om de welbekende Headhunterz te gaan. Ten eerste heeft het lichaam een “orange heart”, net zoals de gelijknamige track van Willem. Daarnaast komt er een deel van Headhunterz’ Qlimax 2007 anthem ‘The Power of the Mind‘ lyrics voorbij in de hint: “A force seldom awakened.”  

Operator VI – B-Front?

He who conducts the darkness within” lijkt absoluut te wijzen op niemand minder dan B-Front! Eerder speculeerden we al over het feit dat B-Front de anthem maker van Qlimax zou zijn, wat ook deze afbeelding lijkt te ondersteunen. Denk maar eens aan B-Front’s track ‘Darkness Inside You’, maar ook de zin “empowers patience and determination” lijkt te hinten naar B-Front die éindelijk het Qlimax anthem mag maken!

Operator VII – Ran-D?

“He who brings the light when darkness comes” lijkt te gaan over onze firestarter Ran-D. Ten eerste klopt het dat hij 4 keer eerder solo op Qlimax stond: in 2011, 2014, 2015 en 2016. Daarnaast verwijst de hint zelf natuurlijk ook naar een quote uit zijn nummer 1 hit ‘Hurricane’: When darkness comes, bring the light.” 

Verborgen in deze afbeelding is ook links erg klein “MCMLXVIII” te zien, wat vertaald naar 1968. Dit is het geboortejaar van The Prophet, dus wellicht zullen we ‘The Godfather of Hardstyle’ ook voorbij zien komen op 23 november…

Operator VIII – Rejecta?

He who beats the drum of life” zou kunnen gaan over de raw hardstyle held Rejecta. In ‘The Rise of Rejecta’ hoor je namelijk “Beat the drum of life, find my hidden quest”. Ook kan de hint “inspires brave and sensible behaviour” duiden op het feit dat Rejecta 4 jaar lang heeft gewacht om zichzelf te introduceren aan de hardstyle scene, waarin hij al zijn skills optimaal perfectioneerde. Last but not least heeft Rejecta natuurlijk een speciale geschiedenis met Qlimax: voordat iemand wist wie hij was, werden 2 van zijn tracks al door Frequencerz tijdens Qlimax 2017 gedraaid.

Operator IX – D-Sturb?

He who challenges your limits” kan gaan over D-Sturb. Deze plek op de avond zou logisch zijn voor hem, en in zijn live-act serie ‘The Next Level’ moest hij vanzelfsprekend ook de enige challenges overwinnen. Bovendien staat er in de afbeelding bij input het ‘Quartz Crystal’, welke ook bekend staat als de ‘Universal Crystal’. Laat D-Sturb nou net een track hebben die ‘Universe‘ heet…

Operator X – Miss K8?

She who shows no mercy” duidt wellicht op de harde Miss K8. Volgens onze eerdere theorie zou Operator X voor de allereerste keer dit jaar op Qlimax draaien, wat ook voor Miss K8 het geval zou zijn. Ook is de afsluiter van Qlimax vaak een hardcore artiest, waarvan Miss K8 op dit moment de meest bekende vrouwelijke DJ is. Nog niet overtuigd? Draai de afbeelding dan maar een kwartslag, dan vindt je een grote 8!

Qlimax 2019 – Symphony of Shadows

Hoewel het natuurlijk niet met zekerheid te zeggen is of je bovenstaande namen in de Qlimax line-up zal terugvinden, beloven deze hints absoluut veel goeds! Qlimax 2019 – Symphony of Shadows zal op 23 november plaatsvinden in het Gelredome in Arnhem. De kaartverkoop voor Q-dance members start op zaterdag 31 augustus, waarvoor je je alleen vandaag nog kunt inschrijven via de website.

Omslagfoto via Facebook-pagina Qlimax

Reageren