Laurens van Beers
Door Laurens van Beers

De 2016 editie van Qlimax 2016 vindt plaats op 19 november in de vertrouwde GelreDome in Arnhem. Met het thema ‘Rise of The Celestials’ weet Q-dance weer een bovennatuurlijk thema neer te zetten. Als indoor paradepaardje van deze hard dance organisatie weten bezoekers dat ze ieder jaar weer op een magische show getrakteerd zullen worden.

De afgelopen dagen heeft Q-dance al een aantal namen onthuld die op Qlimax 2016 zullen staan. Zo hebben middels een teaser Tuneboy, Audiotricz, Coone, Brennan Heart, Bass Modulators en Frequencerz al laten weten dat ze er zullen zijn op 19 november. Maar vandaag kwam daar een wel heel verrassende naam bij: Project One!

Jazeker, na veel speculeren maakte Wildstylez het vandaag officieel door onderstaande teaser te plaatsen waarin Project One werd aangekondigd voor Qlimax 2016 – Rise of the Celestials.

.
Project One
De act Project One bestaat uit Headhunterz en Wildstylez, beide grote artiesten in de hardstyle scene. Ook al is Headhunterz een tijd geleden weggedreven en een andere weg op gegaan, hij blijft een pioneer in de harten van ontelbare fans. Afgelopen editie van Defqon.1 maakte hij zelfs een mini-comeback door een optreden te geven tijdens Defqon.1 Legends op de mainstage op zondag. Veel fans zouden hem nog steeds met open armen ontvangen, mocht hij ooit besluiten om terug te keren naar de scene.

Het album Project One wordt ook nog steeds gezien als hét hardstyle album aller tijden, met vele classics zoals ‘Fantasy or Reality’, ‘The Art of Creation’, ‘Rate Reducer’ and ‘Life Beyond Earth’. Project One heeft slechts een klein aantal optredens gehad, waarvan de laatste een verrassingsoptreden was tijdens X-Qlusive Wildstylez in 2013. Daarvoor was het laatste optreden in 2010, dus veel fans hebben al meer dan zes jaar moeten wachten op een mogelijke comeback van het duo.

Qlimax
Project One beklom het podium tijdens Qlimax 2008 en dat moment wordt door velen nog steeds gezien als legendarisch. Qlimax is altijd al wonderlijk geweest en Qlimax 2016 belooft geen uitzondering te zijn. Deze editie verkocht wederom binnen no-time uit.

Reageren