Bas van Herk
Door Bas van Herk

De 18e van november staat dit jaar geheel in het teken van Qlimax: Temple of Light. Dit feest staat bekend om haar magische optredens van de grootste hardstyle DJ’s uit de scene. De locatie is, zoals ieder jaar, weer in de GelreDome. Ondanks het feit dat de line-up nog onbekend is, was dit evenement ook dit jaar weer, net als voorgaande jaren, binnen no-time uitverkocht.

Gelukkig laat de organisatie ons niet langer in afwachting. Qlimax 2017 heeft onlangs via Facebook bekend gemaakt deze week stap-voor-stap de line-up te onthullen. Nu is het eindelijk tijd om erachter te komen wat er dit jaar te wachten staat. De volgende artiesten zijn zullen op 18 november in de GelreDome staan:

LINE-UP
• TNT aka Technoboy & Tuneboy
• D-Block & S-te-Fan
• Wildstylez
• Da Tweekaz
• Noisecontrollers & Atmozfears
• Frequencerz
• Sub Zero Project
• Gunz for Hire
• N-Vitral
Hosted by: MC Villain

D-Block & S-te-Fan hebben sinds kort een nieuw album op de markt uitgebracht, beter bekend als Antidote. Het album zit bomvol met nieuwe tracks in de typische stijl zoals DBSTF het produceert. Tijdens hun optreden op Qlimax zal je vele tracks hiervan kunnen beluisteren.

Verder is TNT inmiddels ook aangekondigd. Dit team bestaat uit Tuneboy en Technoboy. Beide DJ’s zijn al langer in de scene aanwezig en hebben hierdoor hun naam al gevestigd. In 2010 stond TNT al op Qlimax te draaien. Met hun ruimtereiziger-outfits stalen ze de hele show in de Gelredome. Afgelopen jaren hebben beide artiesten individueel nog enkele keren opgetreden, maar nooit als TNT samen. De terugkomst van dit jaar zal dus veel herinneringen ophalen!

Ook Da Tweekaz heeft inmiddels bevestigd dat ze een setje zullen draaien op Qlimax. Dit is de eerste editie dat de Noren optreden. Hoewel Da Tweekaz bekend staat om vrolijke melodische tracks heeft het duo dit jaar bewezen ook interesse te vertonen in de rauwere stijlen. Maanden geleden maakten ze een rawtrack samen met Sub Zero Project, genaamd ‘DRKNSS‘. Het succes van deze track en hun andere tracks hebben er in ieder geval een steentje aan bijgedragen dat de artiesten dit jaar op Qlimax staan.

Vervolgens zal er tijdens Qlimax een speciaal optreden plaatsvinden. Noisecontrollers heeft aangekondigd samen met Atmozfears een set te draaien. Via Facebook plaatsten beide artiesten een videobericht met de tekst ”Take part in the ritual”. Het filmpje was natuurlijk de Qlimax aankondigingsvideo. De artiesten hebben samen al vaker opgetreden en beschikken dan ook over een paar tracks. Sinds kort zijn ze bij een nieuw label aangesloten, genaamd als Spirit of Hardstyle. Meer informatie hierover en over hun releases is hier te vinden.

Ook Frequencerz heeft aangekondigd aanwezig te zijn op Qlimax. De artiestengroep staat bekend om hun ‘euforische rawstyle’. Op de 30e van september lieten ze hun nieuwe act, beter bekend als ‘Stealth Mode’ zien. Wie weet wat er tijdens hun show op Qlimax te wachten staat..

Het duo dat voorheen niet goed wist welke kant ze op zouden gaan, heeft afgelopen jaar zichzelf bewezen in de ‘euforische rawstyle’. Meer en meer belangstelling ontstaat er voor Sub Zero Project. Tracks als ‘The Project‘ en ‘Ready For This’ zijn onmisbaar op bijna ieder evenement. Ook op Qlimax zullen de platen gedraaid worden, aangezien 5 oktober bekend werd gemaakt dat Sub Zero Project officieel deel uit maakt van de Qlimax line-up.

Vervolgens is het inmiddels onthuld dat ook Gunz For Hire zal optreden tijdens Qlimax dit jaar. De artiesten traden samen al eerder op, namelijk tijdens de editie van 2013. Tegelijkertijd waren de DJ’s verantwoordelijk voor het anthem samen met MC Ruffian, wat heette ‘Immortal‘. De duistere sferen om de act van Gunz For Hire heen passen precies bij wat Qlimax te bieden heeft.

De volgende aangekondigde DJ, ook wel bekend als Wildstylez, is enorm populair en ieder jaar staat hij weer tussen de line-up van het evenement. Momenteel is er een nieuwe track in de maak samen met Headhunterz en Noisecontrollers. Er is een grote kans dat deze collaboration op 18 november door het Gelredome zal klinken.

Als laatste DJ, en misschien wel laatst optredende artiest, is N-Vitral aangesteld. Dit talent heeft zich afgelopen jaren enorm bewezen in de hardcore scene met verschillende hits. Voorbeelden hiervan zijn ‘Bassface‘, ‘Crispy Bassdrum en ‘Hard Energy‘. Bereid je dus voor op een tracklist vol met ‘crispy bassdrums’.

Reacties

Reageren