Timo van Dommelen
Door Timo van Dommelen

Sinds 2015 wordt de RED stage (mainstage) van Defqon.1 Festival op zondag traditioneel geopend door de ‘Defqon.1 Legends’. Tijdens dit uur komen er drie artiesten op het podium die allemaal de status van ware legende hebben verdient. Oude tracks waarmee de gemiddelde hardstyle liefhebber is groot gebracht passeren tijdens dit uur de revu, maar ook nieuwe tracks die het hedendaagse hardstyle spectrum vullen.

In 2015 viel de eer van Defqon.1 Legends toe aan Noiscontrollers, Wildstylez en DJ Isaac. Deze mannen zijn elk al lang aanwezig binnen de hardstyle scene en hebben zelfs enkele Defqon.1 anthems op hun naam. In 2016 waren de legends Technoboy, DJ The Prophet en niemand minder dan Headhunterz. Dit was misschien wel de grootste verrassing van het hele weekend, misschien wel van het hele jaar.

Dit jaar viert Q-dance het 15-jarig jubileum van Defqon.1 Festival en dat vraagt natuurlijk om iets speciaals. Daarom zal er dit jaar niet 1 uur, maar 3 uur Defqon.1 Legends plaats vinden tijdens ‘The Closing Ceremony’ van Defqon.1 Weekend festival!

defqon-15-jaar“Op zondag is The Closing Ceremony de spil waar alles samenkomt. Dit belooft met recht een waar hoogtepunt in de geschiedenis van hardstyle te gaan worden. Het is vijftien jaar geleden dat hardstyle een weg naar de top insloeg en Defqon.1 zich in het epicentrum van deze ontwikkeling vestigde. Gedurende drie uur nemen de Legends je mee op een memorabele reis door het fundament van onze historie. Dit zijn de artiesten die onlosmakelijk verbonden zijn met de traditie en symbool staan voor het gevoel waar we voor leven.” Aldus Q-dance via hun officiële website.

Eén ding is zeker, Q-dance weet onze verwachtingen wel hoog te stellen voor de opkomende editie van Defqon.1 Weekend Festival. Gaan we elk uur andere legends voorbij zien komen? Komen alle anthem makers uit het verleden langs? We kunnen alleen maar gissen en afwachten voor wat Q-dance voor ons in petto heeft. In onze opinie kan dit alleen maar een waar spektakel worden.

Foto’s: Q-dance

Reacties

  • Carola 08 maart 2017 - 13:24

    Top toch lekker lang feesten…

    Quote

Reageren