Wouter de Vink
Door Wouter de Vink

Als het aan Jones ligt dan zou er meer euforische hardstyle op de mainstages moeten staan. De Hardstyle Classics-artiest legt in PLAFONDDIENST – De Hardstyle Podcast uit dat er teveel vergeten pareltjes uit het 2012 tot 2016 tijdperk over het hoofd worden gezien, terwijl deze perfect op de hoofdpodia zou passen. “Ik ben ervan overtuigd dat hier een goede doelgroep voor is.”

LEES OOK: Scantraxx presenteert extra event tijdens ADE in nieuw jasje: ‘Alchemy of Sound’

Jones draait al bijna 20 jaar binnen de hardstyle en is een vast gezicht op classics-evenementen. Mede door zijn optredens op Defqon.1, Vroeger Was Alles Beter en heel veel andere grote feesten, roemen de liefhebbers deze DJ vaak vanwege zijn “perfecte tracklists”. Jones geeft aan dat er meer geschoven worden met de gebruikelijke jaren. “Denk bijvoorbeeld aan ‘Accelerate’ van Code Black & Atmozfears: we mogen de grenzen echt wel vaker opzoeken”, geeft Jones aan op de bank bij PLAFONDDIENST.

“Er zijn zóveel goede Euforische Hardstyle-tracks: deze worden nooit meer gedraaid maar zijn perfect voor een mainstage of intieme setting”

Op onder andere Scantraxx presents: Alchemy Of Sound grijpt Jones terug naar het verleden en de hits van pas enkele jaren geleden. Zie Scantraxx Rootz presented by Jones als een uitbreiding van de classics, maar dan met dezelfde uitstekende sfeer. “Een blok met enkel en alleen Scantraxx-classics. Inclusief alle sublabels Italian Hardstyle, Scantraxx Reloaded, Evolutionz en ga zo maar door. Opbouwend van oud naar nieuwer.”

Scantraxx presents: Alchemy Of Sound line-up

Adrenalize
Atmozfears
Bass Modulators
Demi Kanon presents: Colors Of Light
Divinez
Eternate
Frontliner
JDX
Jones presents Scantraxx Rootz
Tatanka Classics
Wild Motherfuckerz
Zatox
T.B.A.
Hosted by MC Da Syndrome

In de Hardstyle Podcast heeft Jones het uitgebreid over zijn lange carrière en zijn kijk op de toekomst. Want net als POWER HOUR de dag breekt op de Defqon.1 mainstage, is deze DJ een voorstander van meer speciale sets die een uur lang de vergeten platen eruit knallen. “Je moet denken aan de doelgroep die tussen nieuw en classics een feest zou willen: de platen van 2014 zijn inmiddels ook al 10 jaar oud.” De hardcore heeft verschillende segmenten: van early tot millennium en classics.

Check de grootste én nieuwe classics van Jones op Amsterdam Dance Event tijdens Scantraxx presents: Alchemy of Sound

Scantraxx Rootz presented by Jones is volgende week (vrijdag 20 oktober 2023) te zien in de Q-Factory (een venue met een goede history op gebied van hardstyle-evenementen) in Amsterdam. Ga voor tickets en meer informatie naar de officiële website van het evenement.

Reageren