Wouter de Vink
Door Wouter de Vink

Als het aan een aantal Brabantse organisatoren ligt, dan willen ze het Belgische concept ‘Beat Park’ nog deze zomer in Nederland introduceren. Het idee achter het concept is een unieke festivalervaring, waarbij muziekliefhebbers hun favoriete (hardstyle) artiesten live kunnen zien optreden en dat alles volgens de regels van ‘social distancing’ – vanuit een eigen auto. 

LEES OOK: Festivalseizoen 2021 vraagt om garantiefonds van de staat: “Voor het voortbestaan van de organisaties”

Het concept gooit in België al hoge ogen en ook in het buitenland bleken gelijkaardige drive-in party formules succesvol. Er lopen momenteel gesprekken met meerdere locaties, waarbij men hoopt dat de eerste locatie het recreatiepark Aquabest in Best zal zijn.

Een drive-in openlucht festival

Het idee is volledig ingericht op social distancing. Het concept kan het beste worden vergeleken met een drive-in openlucht bioscoop, maar in plaats van een film genieten bezoekers van een live concert- of festivalervaring. Auto’s worden voor een stage met een enorm scherm geparkeerd. De artiesten en dj’s geven live on stage het beste van zichzelf.

Via een lokale FM-frequentie of WIFI-signaal, kan het geluid via de autoradio worden afgespeeld. Net zoals bij een echte ‘mainstage’ zullen er naast een licht- en lasershow ook nog een dosis entertainment en typische festival-showelementen worden toegevoegd. Via een speciaal ontwikkelde app kan ook eten en drinken worden besteld dat tot bij je auto wordt gebracht. De levering en betaling gebeurt uiteraard allemaal veilig en contactloos.

Jochem van Pelt, organisator van First Vision en uitbater van recreatiepark Aquabest, zegt: Het wegvallen van de festivals deze zomer is een enorm zware klap voor de hele eventsector. Een zomer zonder enige muziekbeleving is voor ons, net als voor iedere muziekliefhebber en festivalganger, simpelweg ondenkbaar. We zijn heel enthousiast over dit concept en kennen de Belgische initiatiefnemers al jaren. Het is fijn om in deze bijzondere tijden over de landsgrenzen heen samen te kunnen werken aan een positief project.”

Rene Smeets, organisator van Minority Events, vertelt hierover: “We hopen alle betrokken instanties en de overheid te kunnen overtuigen dat onze plannen voldoen aan alle vereisten. Ze zijn samengesteld met de hulp van vakprofessionals op het gebied van beveiliging, crowd control en verkeer. Ook vanuit medisch oogpunt is alles kritisch onderzocht. Op deze manier bieden wij op de korte termijn dé oplossing om artiesten, poppodia en theaters een alternatief platform te bieden.”

Hoopvol afwachten

Of en wanneer de eerste Nederlandse Beat Park locatie haar data en artiesten bekend kan maken zal nog even afwachten zijn op verdere richtlijnen van de overheid. De organisatie hoopt om vanaf 1 juli van start te kunnen gaan. Aangezien het aantal kaartjes zeer beperkt zal zijn, kan je je nu alvast te pre-registreren via de website: www.beatpark.nl.

Beat park_def_horizontal

Reageren