Wouter de Vink
Door Wouter de Vink

Kruelty wordt nog duisterder dan Hardstyle tot nu toe geweest is. De afgelopen maanden werkte deze artiest aan een compleet nieuwe branding en is hiermee bovendien de gloednieuwe aanwinst van mainlabel Theracords. Zijn debuutplaat ‘Slow Death’ wordt zijn eerste persoonlijke wapenfeit en wij hebben hier alvast de exclusieve premiere voor je: “Enkel en alleen duisternis en lugubere praktijken.”

LEES OOK: Limitless Agency zet volgende stap & voegt aanstormend talent Thyron toe

Na twee jaar van verschillende (maar vooral vrij harde) releases op onder andere het sublabel TC Labs en Spoontech is Kruelty uitgegroeid tot volwaardig mainlabel-artiest. De producer trekt deze lijn door en gaat de extreem duistere kant op, inclusief een nieuwe branding die helemaal doorgetrokken zal worden tot aan de dansvloer. Wellicht klinkt dit voor Hardstyle aspecten als cliché, maar Kruelty gaat écht next level duister en luguber. Je gaat het dus niet alleen horen, maar ook echt zien wanneer er weer evenementen plaatsvinden.

“Y̶O̶U̶R̶ ̶E̶N̶D̶ ̶S̶H̶A̶L̶L̶ ̶N̶O̶T̶ ̶B̶E̶ ̶Q̶U̶I̶C̶K̶”

Het zijn praktijken die we tot nu toe vooral kennen van horrorfilm. Op events zullen Kruelty visuals zich gaan onderscheiden van alles wat je eerder gezien hebt. De visuals zijn dan ook helemaal zelf geschoten door de artiest, met de bedoeling om het publiek te shockeren.

Enkel en alleen duisternis en lugubere praktijken, begeleid door een duistere, accelererende stijl dat varieert in drive en mysterie. Kruelty zou later deze maand op Decibel outdoor eigenlijk zijn huiveringwekkende ideeën aan het publiek presenteren. Maar dit zal dit najaar alsnog ergens gaan gebeuren in Nederland gaan gebeuren op een groot raw evenement in zuiden van het land…

kruelty slow death theracords limitless agency hardstyle

Kruelty valt met de deur in huis bij Theracords mainlabel met ‘Slow Death’

Kruelty is een artiest met een ‘out of the box’ mindset en zal en dit met duistere releases en sfeer in zijn sets overbrengen op het publiek. Next level hard en grimmig, met invloeden van hardtechno en industrial zal de gemaskerde DJ hard werken aan zijn tekomst. Kruelty heeft inmiddels zijn debuut als mainlabel artiest gemaakt en de officiële videoclip is hier te zien. Neem jij een kijkje in deze lugubere keuken?

Kruelty – ‘Slow Death’ is nu verkrijgbaar op alle bekende streamingplatformen. Houd het geweld van deze nieuwe Theracords-aanwinst in de gaten en volg Kruelty op je favoriete social media platformen.

kruelty slow death theracords mainlabel hardstyle

Beeldmateriaal via Facebook-pagina Kruelty

Reageren