Robin van der Kooi
Door Robin van der Kooi

Joram Metekohy, voor velen bekend als Wildstylez, is een gevestigde naam in de hardstyle scene. Hij reist de hele wereld over om zijn sound ten gehore te brengen aan grote groepen liefhebbers. Onlangs bracht hij zijn eerste album uit, genaamd ‘Lose Control’.

2016 wordt het jaar waarin hij de ‘oude’ sound meer zal vertegenwoordigen. Daarnaast wil hij ook wat meer gaan experimenteren om te kijken wat er allemaal nog meer te vinden is in onze muzikale wereld. Voor ons nieuwe item ‘Een leven buiten de muziek om’ vroegen we Joram van alles over hem, in plaats van over Wildstylez. Mensen zien namelijk vaak alleen de persoon die op het podium staat en weten totaal niet wie hij is achter de schermen.

Fijn dat we jou hebben weten te strikken voor de eerste editie van ‘een leven buiten de muziek om’! Hoe moeilijk (of makkelijk) is het volgens jou om buiten jouw drukke carrière met andere dingen bezig te zijn en hoe organiseer je dit?
Antwoord: Op zich denk ik dat het juist makkelijk is met mijn beroep. Omdat ik grotendeels mijn eigen tijden kan indelen lukt het me altijd wel om aan te haken bij een etentje of om een drankje te doen.

wildstylez 1
Welke studies heb je zoal gedaan en wat zou je geworden zijn als je geen succesvolle Dj was geweest?

Antwoord: Ik heb uit pure ellende bouwkunde gestudeerd, maar dat was echt omdat ik niets leuk vond en alleen maar muziek wilde maken. Ik heb die studie overigens niet afgemaakt. Oh, en ik heb ook nog een half jaar op de Rockacademie gezeten, maar dat was het ook niet helemaal. Het enige wat ik daar aan over heb gehouden is Headhunterz, die heb ik daar leren kennen.

Als succesvolle/bekende Dj merk je dat veel mensen graag ‘je vriend’ willen worden. Wie is eigenlijk al sinds jaar en dag een trouwe vriend/vriendin van je en wat bewonder je aan hem of haar?
Antwoord: Ik heb een vriendengroep waar ik al vanaf de middelbare school mee om ga, het fijne met hun is dat we elkaar soms best lang niet zien, maar dat totaal niets uitmaakt. We zijn er altijd voor elkaar.

Je roots liggen in de vrij strenge gemeente Veenendaal. Ben je gelovig, of doe je iets met het geloof? En word jij binnen deze gemeente gezien als een bekende Nederlander?
Antwoord: Nee, ik ben zelf niet gelovig opgevoed. Ik heb er dus nooit iets mee gedaan, zelfs nooit een kerkdienst bijgewoond. Ik weet niet of ik hier als BN’er word gezien, maar ik merk wel dat jongeren mij redelijk vaak herkennen.

Hoe zou jouw (eventuele) partner ‘Joram Metekohy’ in vier woorden omschrijven? En wat zou zijn/haar grootste irritatiepunt zijn aan jou?

Antwoord: Ambitieus, lui, levensgenieter, doorzetter. En dat ik lui ben in het huishouden, haha.

wildstylez 2
Verliefd, verloofd of getrouwd? En heb je het idee dat het leven met een succesvolle artiest die de hele wereld rondvliegt moeilijk is?

Antwoord: Ik heb een vriendin. En het is wel eens lastig ja. Omdat ik veel in het buitenland en in de studio zit, zien we elkaar vrij weinig.

Als je mag kiezen: OF voor één dag een onopvallend leven buiten de schijnwerpers OF voor één dag leven als je favoriete superster. Wat kies je en waarom juist deze optie?
Antwoord: Ik kan een redelijk onopvallend leven leiden, dus dan zou ik voor een dag Lionel Messi willen zijn!

Vaak wordt er gezegd dat Dj’s een voorbeeldfunctie hebben tegenover de maatschappij. Hoe zie jij deze rol en wat doe je er zoal aan, of juist niet?
Antwoord: Ik probeer er wel rekening mee te houden ja. Ik rook bijvoorbeeld nooit tijdens optredens. Maar had daarentegen heb ik wel een persfoto met sigaret, haha. Dat was kiezen tussen een mooie foto of een voorbeeldfunctie. Zo zie je maar dat het lastig is om er altijd rekening mee te houden.

Wat is jouw favoriete track buiten de hardstyle om en wat voor gevoel krijg je bij het horen van dit nummer?
Antwoord: Ik heb niet echt een favo track. Op het moment luister ik veel Skrillex/Jack Ü. Ik vind die enorme “fuck you” attitude heerlijk. Het lijkt alsof ze maar wat doen en het ze niets kan schelen wat mensen ervan vinden. Dat zou ik zelf wel wat meer willen hebben.

wildstylez 3
Waar moest je recentelijk enorm om lachen en kun je er eens wat meer over vertellen?

Antwoord: Ik ben een fan van Daniël Arends. Zijn humor staat me wel aan!

We kennen jou als een artiest die de lat erg hoog legt voor zichzelf. Maar hoe of in welke rol zien we jou over 10 jaar? Wat hoop je (nog meer) bereikt te hebben?
Antwoord: Mijn doel is om over tien jaar minder op te treden en me meer tot alleen studiowerk te beperken. Ik hoop dat ik in de tussentijd mijn stijl wat kan verbreden.

Als je één grote wens zou mogen doen, hoe luidt deze dan?
Antwoord: Dat ik de rest van mijn leven met muziek bezig mag zijn. En wereldvrede uiteraard, haha!

Tot slot vragen we altijd om een scoop/nieuwtje/geluksmoment of iets wat de lezers naar jouw idee nog niet weten. Deel het met ons!
Antwoord: Ik heb wat nieuwe tracks bijna klaar die behoorlijk anders klinken dan mensen misschien van mij zouden verwachten. Nog even geduld!

Enorm bedankt dat je de moeite hebt genomen om onze lezers en jouw fans meer te vertellen over de persoon Joram Metekohy en uiteraard heel veel succes gewenst met alles dat je in de nabije toekomst op de planning hebt staan.

Reageren