Wouter de Vink
Door Wouter de Vink

Boekingskantoor Limitless Agency heeft vandaag (inclusief een complete metamorfose) een nieuwe artiest aan het roster toegevoegd. Niemand minder dan heavy weight Thyron heeft getekend bij de agency, en spraken we met agent Mathijs van Abbe over hun grote plannen binnen de hardere stijlen: “Goed management kan geen carrière maken, slecht management kan een carrière wel kapot maken.”

LEES OOK: Kabinet zet definitief streep door festivalseizoen

Wil je een artiest hebben voor een feest of festival, dan kom je al gauw bij een bookings agency of managementbureau uit, zoals Limitless Agency. Hierbij worden de optredens geregeld voor de artiesten en worden zij begeleid in hun loopbanen, zoals Mathijs dit ook doet. “Ik ben sinds 2015 agent in de hard-dance industrie en heb gewerkt met de grootste namen binnen de markt zoals Da Tweekaz, Mark With A K, Coone, Sub Zero Project, Darkraver, GPF en vele anderen. Ik heb bij verschillende kantoren gewerkt in Nederland, en een enorm netwerk opgebouwd. Ik heb een heldere visie op talentontwikkeling en strategie, en kan artiesten uitstekend begeleiden in hun carrière.”

Mathijs vertelt dat Limitless Agency de focus hierbij vooral scherp houdt. “Wij zijn een bookings en management kantoor en vertegenwoordigen ongeveer 10 hard-dance acts wereldwijd met GPF, Riot Shift, Aversion, Thera (& Geck-O), Caine, Kruelty, Mizz Behave en Criminal Mayhem. Wij pretenderen niets anders te zijn dan een hard-dance agency: daar ligt onze focus en we zullen dus ook geen ‘off-genre’ artiesten vertegenwoordigen (schoenmaker blijf bij je leest).” En vandaag is hier zelfs een bekende artiest van I AM HARDSTYLE bij gekomen…

Limitless Agency: GPF, Riot Shift, Thyron, Aversion, Thera (& Geck-O), Caine, Kruelty, Mizz Behave en Criminal Mayhem

‘Vanuit vroeger delen grote organisaties, labels en kantoren de lakens uit – en de artiest is daarin ondergeschikt, maar zou de baas moeten zijn’

Zonder te hoeven denken aan andere agenda’s moet de DJ centraal staan. “We onderscheiden ons onder andere doordat we onafhankelijk opereren zonder gelieerde organisaties en verplichtingen. Wij hebben een enorme ervaring op het gebied van talent ontwikkeling en marktstrategieën. Ik geloof sterk in een nieuwe beweging binnen de muziekindustrie. De hard-dance markt is in mijn ogen van oudsher ’top-down’. De grote organisaties, labels en kantoren delen de lakens uit en de artiest is daarin ondergeschikt. Met name door de snelle ontwikkeling van social media heeft de artiest veel meer mogelijkheden en macht naar zichzelf toe kunnen trekken. Artiesten kunnen hun eigen promotie doen, zijn onafhankelijk en delen hun content direct met het publiek zonder tussenpersonen. Als Limitless Agency stimuleren wij deze ontwikkeling. De artiest is bij ons echt de baas. Ik merk hierin ook een duidelijke kentering. Daar waar vroeger de keus voor een artiest bij voorbaat al vast stond, kiezen artiesten tegenwoordig eerder voor vrijheid, ownership en onafhankelijkheid.”

Is deze begeleiding dan een garantie voor succes? “Haha, nee uiteraard niet”, lacht Mathijs. De artiest is voor het grootste gedeelte verantwoordelijk voor zijn of haar eigen succes. Goed management kan geen carrière maken. Slecht management kan een carrière wel kapot maken.”

Thyron binnengehaald: “Toekomstig mainstage artiest”

Vandaag heeft Limitless Agency bovendien Thyron aangekondigd als kersverse aanwinst. “Wij denken met Thyron een toekomstige mainstage artiest aan ons te hebben gebonden. Bas heeft uiteraard een bewezen track-record, maar wij geloven erin dat we samen de volgende stap kunnen zetten richting een meer A-status. Ik denk ook dat we met de komst van Thyron een belangrijk signaal afgeven. Artiesten kiezen bewust voor onze werkwijze en visie ondanks dat ze meerdere keuzemogelijkheden hebben. Wij denken bovendien dat Thyron een synergie heeft met meerdere artiesten op ons roster, en zij elkaar kunnen versterken.”

“Limitless Agency is niet meer het ondergeschoven kindje en doet zeker niet onder voor andere kantoren”

De plannen voor de toekomst zijn volgens Mathijs helder: samen met de artiesten verder groeien. “We willen verder bouwen aan ons roster, en de carrière van al onze artiesten. We geloven sterk in alle artiesten die we momenteel vertegenwoordigen en zien daarin nog veel groeipotentie.”

“Verder denk ik dat we met onze visie en werkwijze een sterke propositie hebben die aantrekking heeft op nieuw talent”, sluit Mathijs af. “Ik denk dat er nog erg veel talent aankomt, en de markt na het einde van de coronacrisis alleen nog maar verder zal groeien. Limitless Agency is niet meer het ondergeschoven kindje. Dat willen we ook uitstralen naar de buitenwereld. Wij zijn een serieuze onafhankelijke speler in de markt, en doen zeker niet onder voor andere kantoren. We zullen hard werken om verder te bouwen aan onze positie.”

Omslagfoto via Facebook-pagina Limitless Agency

 

Reageren