Luuk Bouw
Door Luuk Bouw

In een jaar waarin we enorm snakken naar de oude vertrouwde sfeer op feesten, weten sommige organisaties deze op een corona-proof manier terug te brengen. Recharged heeft met Sub Sonik ‘Kings Never Die’ al bewezen dat ze een klasse evenement kunnen neerzetten, en zaterdag was het alweer tijd voor de tweede ronde: Recharged presents Frontliner!

LEES OOK: Maximaal genieten in Etten-Leur tijdens Recharged presents: Sub Sonik ‘Kings Never Die’

We vertrokken met ontzettend goede zin richting Etten-Leur: we hebben al ervaring met corona-proof feesten, maar toch blijft er altijd een gezonde hoeveelheid spanning: je weet nooit hoe een feest kan verlopen, zeker niet in het corona-tijdperk.

Eenmaal binnen in de zaal werden we meteen door een vriendelijke crew-member ontvangen, die ons meenam naar de tafel waaraan we mochten gaan zitten. We kregen een bestellijst waar we ook alle grootaankopen drank weer op konden vinden, wat wij natuurlijk helemaal niet erg vonden! Wat ook heel fijn was, was de nieuwe manier van bestellen: er liepen een paar obers door de zaal heen, die regelmatig langs onze tafel kwamen vragen of we iets te drinken wilden hebben. Heel slim, want hierdoor liepen er nauwelijks mensen rond, waardoor je drukte tussen de tafels kon voorkomen!

Back-to-back madness met Attract vs. Inner Conflict vs. Releazer en TWSTD vs. RWND

Aangekomen bij onze tafel, konden we nog net genieten van de slotplaat van Attract vs. Inner Conflict vs. Releazer. Vervolgens werd tijdens een luid applaus de volgende back-to-back set al omgeroepen: TWSTD versus RWND. Beiden zijn knallers als het gaat om euforische hardstyle met stevige kicks, wat dus ene hele goede set beloofde! We hoorden dan ook veel bekende platen voorbij komen, zoals Noisecontrollers – ‘Break The Show’ en DBSTF – ‘Love On Fire’. Ook het indrukwekkende Headhunterz – ‘Dragonborn Part I ’ werd ons getrakteerd, waarbij de hele zaal luidkeels meeschreeuwde! Met de set van deze twee was de toon al heerlijk gezet voor de rest van de avond, en we hadden nog genoeg om van te genieten!

We gaan live in 3, 2, 1…

We namen met een luid applaus afscheid van TWSTD en RWND, en nog geen minuut later stonden de mannen van PRDX al achter de draaitafel. Ze brachten live al hun beste tracks naar voren in een halfuur durende set, ondersteund met live-vocals van de zangeres die PRDX in de studio helpt door het inzingen van het grootste deel van hun muziek. Dit was uiteindelijk een hele fijne combinatie: platen als ‘Promises’, ‘On Fire’ en het gloednieuwe ‘It Comes At Night’ werden heerlijk hard door de speakers geramd.

Na opnieuw een luid applaus was het nu de beurt aan euforische held Jay Reeve om plaats te nemen achter de draaitafels. Zijn eerste release op het label Lose Control Music, ‘The Blackbird’, schoot een paar jaar terug regelrecht naar de eerste plaats van de hardstyle-charts. Deze plaat kon dan ook in een mashup met ‘What It Is’ natuurlijk niet missen, en knalde er meteen lekker op! De rest van de set konden we genieten van ontzettend fijne melodieën waarbij het publiek keer op keer flink van zich liet horen. Vooral ‘A Higher State’ en de knaller Noiseshock – ‘Groove To The Beat’ leken voor iedereen absolute hoogtepunten!

Voordat we het wisten was het alweer tijd voor de volgende muzikant: niemand minder dan MickeyG mocht beginnen aan zijn 30 minuten durende live-set! Deze man gaat al jaren mee als een ware veteraan binnen de euforische hardstyle, met vooral erg veel releases op Gearbox Euphoria. Wat ik deze avond héél erg kon waarderen, was de hoeveelheid energie die de DJ in zijn set stak. Hij sprong de hele tijd super enthousiast heen en weer, en dat was echt prachtig om te zien! Het publiek deed ook lekker met hem mee: MickeyG draaide alleen maar platen uit zijn eigen collectie, met knallers als ‘For You ’ als echt hoogtepunt!

Het half uur vloog voorbij, en ondertussen was het alweer tijd voor de hoofdact van de avond. Aan talloze borden die ondertussen de lucht in gingen, konden we natuurlijk al wel raden wie de volgende artiest werd…

Etten-Leur, laat jullie horen voor… FRONTLINER!

En toen was het toch ein-de-lijk tijd voor de man van de avond: de absolute held Frontliner nam het stokje van MickeyG over. Overal zagen we borden het publiek uitschieten met de DJ’s naam erop, en het gejuich was werkelijk oorverdovend. Frontliner begon meteen sterk met nieuwe, nog niet uitgebrachte muziek, dat veel goeds beloofde! Als snel konden we ook genieten van de bekendere platen als ‘Losing Control ’ en ‘Blaze The Fuck Up’, die heerlijk door de speakers geknald werden, met daarna ook een speciale live-versie van ‘Halos’.

Na nog meer bekende Frontliner-nummers werd de muziek stilgezet. Verschillende DJ’s verschenen op het podium, waarbij omgeroepen werd dat het tijd was voor een bijzondere première. Frontliner had niet één, maar twee nieuwe platen gemaakt, speciaal voor vanavond, met de acts die ook een plekje op de line-up hadden! Veel nieuwer konden we de muziek niet krijgen, en wat een lekkere tracks waren dit ook weer.

Na een kort uitstapje met meer hardcore muziek, ging Frontliner een paar BPMs terug. Nu kregen we enkele van onze favoriete klassiekers te horen: ‘Symbols’  en ‘Weekend Warriors’  konden zeker natuurlijk niet ontbreken op deze avond! Het publiek was duidelijk blij deze platen weer te mogen horen: bij de drop ging het dak er echt vanaf! Wat een ongelofelijke sfeer kwam er van het publiek af, die luidkeels meebrulden bij deze twee top anthems. Uiteindelijk sloot Frontliner zijn set af met een paar enorme klappers van frenchcore tracks uit eigen keuken, met onder andere het bekende ‘200BPM ’. Een oorverdovend applaus klonk, en terecht, want wat een ongelofelijke set had Frontliner hier neergezet!

Terug in de tijd met Frontliner presents: Abject Tribute Live!

Na de 70 minuten durende set van Frontliner, werd de avond afgesloten met nóg twee live-acts. Als eerste was het de beurt aan Nexone. Hij mocht voor het eerst zijn nieuwe live-act presenteren aan ons: The Next One Live. In tegenstelling tot de andere live-sets, bestond deze set niet alleen uit eigen werk van de muzikant. Nexone draaide muziek die kenmerkend is voor het nieuwe euforische hardstyle, waar hij zelf met ‘The Next One’ onderdeel van is. Naast verschillende live-edits gehoord te hebben van onder andere ‘Blazing ’ en ‘Underground ’, werden ook bekende nieuwe platen van andere artiesten gedraaid. Zo konden we genieten van Wildstylez – ‘Deeper Than The Ocean’ en D-Block & S-Te-Fan – ‘Feelin Inside’. Ook kregen we een lekkere classic voor de kiezen met Headhunterz, Wildstylez & Noisecontrollers – ‘Tonight’ , in de stevige remake van Alpha².

Na de heerlijke set van Nexone, mochten we nog een extra keer genieten van Frontliner. En hier ging hij iets héél erg speciaals doen… Frontliner presents: Abject Tribute Live! Deze set is pas enkele keren ooit gedraaid, wat het een hele zeldzame set maakte om bij te mogen wonen. Frontliner ging 20 minuten lang terug in de tijd: toen Barry nog door het leven ging als DJ Abject. Tot 2008 produceerde hij onder deze naam iconische tracks met invloeden van techno en de oldschool hardstyle. Nog nooit hadden wij zo’n bijzondere sound gehoord als deze, en we waren dan ook ontzettend blij dat we deze set als afsluiter van de avond kregen! Helaas was hierna de avond alweer afgelopen, maar wat hadden wij enorm genoten.

Wederom zijn Rogue Zero en Triplex er samen in geslaagd een topavond neer te zetten onder de organisatie Recharged. De sfeer zat er geweldig in, de sets waren heerlijk en de show met lichten en lasers maakten het helemaal af. Ook zat het met de coronaregels helemaal goed en konden we gewoon veilig genieten van de muziek! Deze formule is er één die wat mij betreft zeker mag blijven, zelfs na de coronaperiode. Dit was Recharged presents: Frontliner!

Reageren