Laurens van Beers
Door Laurens van Beers

Medium Rare’ is de titel van het allereerste album van Niels en Pepijn, die samen door het leven gaan als Frequencerz. Naast alles wat ze door de jaren heen bereikt en gedaan hebben, is er nog één ding wat altijd bovenaan hun lijstje heeft gestaan. Precies, een album.

Medium Rare is here

Vandaag, op 30 maart, is het album uitgekomen op hun label Roughstate. De eerste pre-orders die persoonlijk gesigneerd zouden worden waren binnen no-time weg, maar gelukkig is het album nog steeds te koop. Daarnaast hebben de heren van Frequencerz ook besloten om het hele album op Spotify te zetten. Heb je deze maand dus net wat minder zakgeld of had je kind een paar extra luiers nodig, niet getreurd. Je kunt op deze manier namelijk nog steeds genieten van het album.

Waar komt de titel vandaan?

De titel van het album roept meteen vragen op. Al helemaal als je kijkt naar het artwork waar Niels en Pepijn als slagers verkleed zijn met een stuk vlees ertussen. Maar de oorsprong is eigenlijk best grappig. Na een optreden in Mallorca hadden beide heren behoorlijk wat gedronken. Ze zaten in de auto met hun manager en waren bezig om het album te bespreken. Toen ze het hadden over of Frequencerz nou Raw was of Euphoric waren ze het al snel eens dat ze er een beetje tussenin zitten. Toen kwam Pepijn ineens met een dronken opmerking “We zijn gewoon medium rare!” En zo was de naam voor het album geboren.

Reageren