Laurens van Beers
Door Laurens van Beers

Op 19 november is het tijd voor een nieuwe editie van Qlimax, het indoor paradepaardje van Q-dance. de GelreDome in Arnhem zal wederom dienen als oord voor het grootse evenement. Vanaf 21:00 zullen 27.500 toegewijde bezoekers, zowel nationaal als internationaal, het magische pad bewandelen. De voorverkoop startte op 17 september, maar het evenement was, net als voorgaande jaren, direct uitverkocht.

Ieder jaar weet Q-dance het thema weer tot in de puntjes uit te werken. Zowel de show als de decoratie ziet er elk jaar piekfijn uit. De komende editie zal geheel in het teken staan van magie en mysterie. Het thema komt ook overal terug in de berichtgeving van de organisatie. Dit heeft ervoor gezorgd dat er al maanden gespeculeerd gaat worden over wat de line-up zal worden en wie het anthem maakt. Hierdoor houdt Q-dance de gemoederen dus goed bezig voorafgaand aan het evenement. Wie verantwoordelijk is voor het anthem van dit jaar is vooralsnog een raadsel, maar dit zal ook richting het einde van de maand bekendgemaakt gaan worden.

Qlimax 2016 anthem
Er werd veel gespeculeerd over de maker van het anthem van dit jaar, zo kwamen namen als B-Front, Bass Modulators en Coone veel naar voren. Gisteren verscheen het Qlimax 2016 anthem ineens online, wat velen verbaasde omdat Q-dance hier zelf nog niets over had verteld. Waar mensen eerst dachten dat het om een ‘lek’ zou gaan, scheen het Qlimax 2016 anthem al verkrijgbaar te zijn in originele en radio mix in de Japanse iTunes Store.

Vanmorgen echter verschenen beide versies ook in de Nederlandse iTunes Store én op Hardstyle.com. Dat betekent dat het Qlimax 2016 anthem officieel is uitgebracht op 14 oktober 2016, vandaag dus. Maar wie heeft hem gemaakt? Ook dat werd natuurlijk bekend bij de release. De maker van het Qlimax 2016 anthem is niemand minder dan Coone!

qlimax 2016 anthem cooneCoone is een artiest die al op jonge leeftijd begon aan zijn muzikale carrière. In 2006 richtte de belg zijn eigen label op genaamd Dirty Workz. Hedendaags is dit label niet meer weg te denken uit de scene. Coone is uitgegroeid tot een gevestigde naam met optredens overal ter wereld. Daarbij heeft hij al vier succesvolle albums uitgebracht. Begin dit jaar was Coone samen met Hard Driver al verantwoordelijk voor het anthem van Intents. Zijn passie voor muziek is te herkennen in zijn anthems en ook het anthem van Qlimax 2016 is geslaagd.

Reageren