Wouter de Vink
Door Wouter de Vink

Masters of Hardcore bestaat binnenkort 30 jaar en daarom blikt world’s leading hardcore brand feestelijk vooruit naar deze enorme mijlpaal. Het komende jaar zet organisatie Art of Dance volledig in het teken van het onthulde thema, waar de grootste artiesten uit alle hardere genres een belangrijke rol gaan spelen tijdens deze belangrijke jubileumeditie: ‘Temple of Resonance’.

LEES OOK: Dominator imponeert met uitgebreide line-up: “The very greatest in hardcore and beyond”

Het beroemde Masters of Hardcore begon in 1995 en maakte grote indruk – zelfs in de periode dat het genre ‘dood was verklaard’ ging het befaamde MOH door. Inmiddels is de iconische skull wereldberoemd, zijn er duizenden tatoeages gezet en groeide het concept van de Hemkade en het Beursgebouw naar Thialf en uiteindelijk de gigantische Brabanthallen – met daarnaast internationale take-overs in Italië, Duitsland, Australië en vele andere landen. Al 30 jaar lang zijn zij dé Masters of Hardcore.

“Altijd een tot-in-de-puntjes uitgevoerd thema”

Bezoekers van MOH weten als geen ander dat het thema tot in de puntjes wordt uitgevoerd. Jaarlijks sluit deze perfect aan op het podium, communicatie en alles wat hierbij komt kijken: denk bijvoorbeeld aan Miss K8 die in een vliegende DJ booth (in de vorm van een vikingschip) over duizenden liefhebbers vloog op de mainstage van Raiders of Rampage. Of de duizenden vuisten die de lucht in gingen toen Angerfist, Outblast en MC Tha Watcher hun legendarische ‘The Voice of Mayhem’ lieten horen onder luid gejuich van het publiek – destijds een iconisch moment voor het 15-jarig bestaan.

Het Masters of Hardcore-thema speelt dus een cruciale rol en voor zo’n grote prestatie als het 30e jubileum pakt Masters nu groots uit. Terugkijkend op de succesvolle editie van afgelopen zaterdag konden de tienduizenden gabbers de aankondiging van Temple of Resonance al op de grote LED-schermen zien en inmiddels weet heel de wereld hiervan. Dit wordt het jaar van 30 jaar Masters of Hardcore – zoals altijd legendarisch met de grootste hardcore helden. De grote anthemshow van Deadly Guns is bovendien deze week al te bekijken en hiermee is het aftellen geblazen naar de komende Masters.

“Join us in our Temple of Resonance to celebrate our next impressive milestone: 30 years of Masters of Hardcore”

Masters of Hardcore 2025 wordt gehouden op zaterdag 29 maart van 14:00 tot 23:00 in ‘s-Hertogenbosch. Schrijf je nu in als member om op de hoogte te blijven van het 30-jarig bestaan: inclusief de line-up release, de allereerste kaartverkoop en meer. “We are the Masters of Hardcore.”

Beeldmateriaal via Masters of Hardcore / SPARK

Reageren