Luuk Bouw
Door Luuk Bouw

Het leek een uitzichtloze zomer te worden, zonder sfeer, drankjes en de harde bass waar we allemaal zo naar snakken. Toch lijkt er een lichtpuntje aan de horizon: sommige organisatoren pakken de maatregelen aan en creëren zo een unieke beleving in festivalsfeer. Eén van die organisatoren is het nieuwe Recharged. Onder dit concept, mede georganiseerd door Rogue Zero & Triplex Entertainment, zullen in de toekomst vaker feesten in de hardere stijlen georganiseerd worden. Afgelopen zaterdag was het tijd voor de aftrap: Sub Sonik ‘Kings Never Die’ in Etten-Leur’s eigen Studio76. 

Onderweg naar Etten-Leur wisten we totaal niet wat we konden verwachten. Wat we wel wisten, was dat het feest gevuld zou zijn met tafels waar je met maximaal vier personen aan plaats mocht nemen. Ook de line-up en timetable waren al bekend: met Rogue Zero, Level One, Sub Sonik en Bloodlust beloofde dit een avond te worden waar fans van zowel euforische raw als extra-raw optimaal van konden genieten.

Genieten van 150 BPM op 150 centimeter afstand

Eenmaal aangekomen was er nauwelijks een rij buiten, dus dat was al helemaal top! Markeringen op de grond buiten en in het gebouw gaven aan waar je mocht staan en in welke richting iedereen moest lopen. Bij binnenkomst werd je temperatuur gemeten, om zo mensen met verhoging/koorts eenvoudiger eruit te kunnen halen. Vervolgens kreeg je een verdere gezondheidscheck, waarbij je ook je gegevens achter moest laten. Mocht er ooit een melding van besmetting worden gedaan vanuit dit event, dan kon het personeel ons achteraf op de hoogte brengen. Heel netjes geregeld, dus!

Recharged presents Sub Sonik Kings Never Die

Na weer ouderwets munten te hebben gehaald, begaven we ons naar de zaal. Daar stond een vriendelijk personeelslid ons op te wachten om ons een plekje toe te wijzen in de zaal. Het viel ons gelijk al op dat de tafels ver genoeg uit elkaar stonden, zodat je voldoende afstand kon bewaren, mocht je de tafel moeten verlaten. Eenmaal aangekomen, werd ons uitgelegd waar de voorzieningen (toilet, bar, enz.) waren. Ook kregen we een kaart met alle mogelijke drank erop. Hierdoor konden we de bestelling aan tafel al bespreken, waardoor maar één iemand naar de bar hoefde. Een heel verstandige zet. Ook slim was dat je grootschalig kon bestellen: een fles sterke drank met meerdere flessen fris in ijs of een volledige doos Flügel behoorden namelijk ook tot de bestelopties, en dat is zeker niet vervelend!

Opwarmen met talenten Rogue Zero en Level One

En toen was het dan toch eindelijk tijd voor de muziek! Allereerst was het de eer aan Rogue Zero om plaats te nemen achter de draaitafels. Hij is een opkomend talent die sinds vorig jaar al meerdere releases heeft mogen uitbrengen op Scantraxx Silver. Enkele van zijn plaatjes werden ook gedraaid, waaronder ‘Who I Am’. Ook hoorden we nu al meerdere bekende platen van andere DJ’s voorbij komen om het publiek op te warmen. Zo waren aan onze kant van de zaal al vroeg mensen die actief meededen op Rejecta – ‘Followed’ en Warface – ‘I Need You’. Tijdens Act of Rage & Digital Punk – ‘Till Sunrise’  vlogen de kickrolls ook behoorlijk in het rond, waarbij je wel merkte dat mensen het feesten écht gemist hebben!

Na luid applaus voor de opwarming van de avond, werd de volgende artiest alweer het podium opgeroepen: Level One. Hij gaat al iets langer mee, maar mag zich sinds kort ook onderdeel noemen van de Scantraxx Silver family. De DJ begon zijn set met vrij nieuwe plaatjes, zoals Rebelion – ‘Never Back Down’ en D-Sturb & Sound Rush – ‘Embracing The Madness’. Ook zijn eigen platen kregen de ruimte tijdens zijn set, zoals ‘Violated’ & ‘Brink Of Extinction’. De sfeer aan onze kant van de zaal deed tijdens deze set echt iets met me: ondanks de anderhalve meter voelde we ons toch aardig één met de rest van het publiek, en je kreeg regelmatig enthousiast reacties van andere gasten als je flink uit je dak ging.

Tijd voor de koning van de avond: Sub Sonik

Nadat Level One het podium verliet, was het tijd voor de man van de avond: Sub Sonik. Van deze hoofdact mochten we maar liefst anderhalf uur genieten! Hij begon het eerste half uur met het beste van Kings Never Die, zijn meest recente album. Het publiek deed heerlijk mee met de hoofdplaat ‘Kings Never Die’, maar ook tijdens ‘To The Ones’ en ‘Music Is My Suicide’  was iedereen luidkeels te horen. Het was zeker een sterke set, waar de zaal duidelijk flink van kon genieten. Ook de visuals maakten het echte Kings Never Die-gevoel voor mij helemaal af: we konden onze ogen uitkijken met een aardig staaltje laserkunst en de organisatie had zelfs een flinke hoeveelheid vuurwerk klaarstaan. Het was echt genieten geblazen, en we mochten nóg een uur!

Recharged presents Sub Sonik Kings Never Die

Na de album tracks ging Sub Sonik met een solo set aan de slag. Hierin was ruimte voor nieuwe muziek, hits van anderen zoals Rejecta & E-Force – ‘Kicked Out’, oudere klassiekers van de man en zijn grootste hits. Bij ‘Bring It On’ zong het publiek als vanouds luidkeels mee zoals op andere festivals, en dit is voor mij dan ook ongetwijfeld Sub Sonik’s grootste hit aller tijden. Afsluitend konden we nog aardig proberen te hakken op ‘MGFY ‘ van Ran-D en Villain. Na ‘MGFY’ klonk een oorverdovend applaus en luid gefluit voor de DJ. Sub Sonik was er wederom in geslaagd een grootse set neer te zetten!

Een avond vol verrassingen met Bloodlust en… DJ Jantje!

Aan het publiek te merken, mocht de avond nog niet voorbij zijn. En gelukkig was dat het ook niet: niemand minder dan Bloodlust kreeg de beurt om een meesterlijke raw set neer te zetten. Hij representeerde niet alleen zichzelf door ons te trakteren op zijn beukers ‘Imma Boss’, ‘Pieces’ en meer: hij representeerde het hele End Of Line label door ook tracks van Warface, Delete en anderen door de speakers te knallen. Voormalig nummer 1-plaat ‘Sound Of The Beast’ van Killshot zorgde ook voor een flinke impact in de zaal. Verder hebben we ook mogen genieten van ‘Striving For Domination’, het lijflied van End Of Line. Na drie kwartier werd zelfs besloten dat de avond nog niet voorbij mocht zijn: Bloodlust kreeg een kwartier langer dan origineel gepland was volgens de timetable. Hierin kwam hij nog met nieuwe End Of Line klappers, en sloot hij denderend af met zijn meest recente release ‘Chase The Dragon’, gemaakt samen met uptempo legende Deadly Guns.

Wanneer iedereen dacht dat de avond dan echt afgelopen was, was er nóg een verrassing. Hij liep al een tijdje door de zaal heen, maar kon het niet laten om afsluitend nog een setje te gooien. Onaangekondigd werden we nog 25 (!) minuten getrakteerd op een set van DJ Jantje. Daar waar deze man vooral bekend is om zijn freestyle sound, pakte hij deze keer de stijl van de avond door met stevige raw tracks, zoals ‘The Alpha State’ van Act Of Rage en ‘Legacy’ van D-Sturb. Na tien minuten werd het tempo al opgevoerd en kregen we nog een aardige dosis hardcore en uptempo voor de kiezen. Met vervolgens nog een leuke carnavalsplaat konden we letterlijk dansend de zaal verlaten.

Samenvattend was dit absoluut een geslaagde avond! De sfeer zat er goed in, de sets waren lekker en één ding was na vanavond wel duidelijk: “Kings Never Die!”  Het was een uitstekend opgezet feest en ik hoop zeker dat ze dit door gaan pakken. Het biedt een uitkomst voor liefhebbers van de muziek om toch een plek te hebben om te feesten búiten de woon- of slaapkamer – die we inmiddels allemaal wel gezien hebben! 

Beoordeling

  • LINE-UP75%
  • LOCATIE75%
  • GELUID85%
  • SHOW70%
  • SFEER80%

Overall
waardering

77%

Reacties

  • Rohan 27 augustus 2020 - 13:21

    Was a blast. Up to the next one! 🔥

    Quote

Reageren