Wouter de Vink
Door Wouter de Vink

In deze eerste maanden van 2022 kon je Regain al vinden op de Shockerz mainstage en afgelopen weekend nog op REBiRTH Festival met zijn gloednieuwe live-act “Square One”. Met de tracks die hij daar ten gehore heeft gebracht is het wel duidelijk geworden dat de Poolse Hardstyle producer absoluut niet heeft stilgezeten in de afgelopen tijd. Om hier nog even een schepje bovenop te doen, komt hij dit jaar met meerdere “Square One” mini-albums, waarvan de eerste release op 20 april 2022 uit zal komen.

LEES OOK: Plastic wegwerpbekers vanaf 2024 verboden op festivals

Het is voor Regain nu zijn derde album dat deze maand in de planning staat. Voor velen staan zijn eerste twee albums nog in het geheugen gegrift waarin hij ook samenwerkingen met vele gevestigde namen uitbracht. De titel van zijn nieuwe album en act “Square One” heeft voor hem ook een speciale betekenis waar hij op REBiRTH Festival iets meer over kon vertellen: “We hebben zo lang moeten wachten tot alles weer mogelijk was. Het was voor mij een tijd om te reflecteren op mijn eerdere werk. En zodoende heb ik besloten op bepaalde vlakken terug naar de basic te gaan; ”Back to Square One” en mijn stijl te hervormen.”

Wat heb je anders aangepakt bij deze act en de albums die daarbij horen?

“In mijn eerdere live-acts heb ik vooral de focus gelegd op exclusieve tracks die soms ook alléén te horen waren tijdens mijn live-acts. Nu wil ik graag alles delen met mijn fans in de vorm van gloednieuwe mini-albums die uitkomen na deze live optredens. In de albums kom ik met nieuwe solotracks, heb ik mijn eerdere werk in een nieuw jasje gestoken en heb ik andere artiesten gevraagd om een remix te maken van deze tracks. Velen vragen nu ook naar de reden waarom je RE-GAIN ziet in de line-ups. Zelfs in mijn naam wil dus echt de nadruk leggen op: ‘reinvent’, ‘renew’ & ‘remix’. Dit jaar kun je dus albums verwachten met collabs, live edits en nieuw solo werk.”

Waarom besluit je je albums uit te brengen in de vorm van mini-albums?

“De reden hiervoor is dat alles nog kan veranderen aan de hand van de live-acts die in de planning staan. Er staan nog meerdere optredens in de planning voor dit jaar waaronder: Intents Festival & WiSH Outdoor. Mijn fans zullen ook een rol spelen bij de volgende edits die uitkomen. Meer daarover zal binnenkort duidelijk worden.“

De nieuwe solotrack van Regain: ‘Back to the Madness’ is een beetje het boegbeeld geworden van het aankomende album in april. Het is een ijzersterke track met keiharde Regain kicks en een meeslepende melodie. Deze track liet hij al eerder horen op zijn social media en zal onderdeel zijn van zijn nieuwe album. Vooralsnog staat er geen hardcopy in de planning van het album. Pre-save het album hier via de beschikbare platformen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Regain (@regainmusic)

Fotografie door Tessa van Nuland

Reageren