Robin van der Kooi
Door Robin van der Kooi

En hoe beter kun je 2016 beginnen door meteen maar een raw hardstyle feestje te pakken! Goed voor de overtollige kerstpondjes en nieuwjaarborrels én natuurlijk een mooi moment om 2016 eens even extra stevig te beginnen.

Het spektakel vond plaats in een magische hardstyle-tempel waar al vele grote succesvolle feesten voorheen hebben plaatsgevonden. Aan de organisatie Confusion Events de schone taak om de omgetoverde locatie genaamd Club Monte Carlo weer helemaal (raw) hardstyle minded te maken.
Een nieuw hardstyle event biedt weer een hoop kansen en mogelijkheden om de echte liefhebber een nog breder aanbod te kunnen geven. Ditmaal werd er een rauwe menukaart gepresenteerd en kon men genieten van de meest hotte raw hardstyle artiesten. Een kleinigheidje hou je toch: men mocht de beentjes injecteren met hardere kicks van een snoeiharde afsluiter in de vorm van Partyraiser!

Veelzijdig

Omdat we rond 22:40 arriveerden konden we helaas niet de gehele set van Mythix meekrijgen. Wat mij al snel opviel is dat er geen seconde sprake was van een warming up. Waar het gros van de evenementen start met een floorfiller dj en dus relatief ‘rustige’ of ‘opbouwende’ tracks, besloot Micha Dekkers, aka dj Mythix, het niet heel rustig aan te doen. Sterker nog, de eigenaar van Confusion Events, wilde direct even de speakers maximaal hun werk laten doen.

Fatality 1
Ík meende dat we de track “The Machine & The Geminizers – Godcore” nog even konden meepikken maar omdat het geluid zo enorm goed afgesteld was kon je lastig overleg plegen.
Na dit belachelijk lekkere ‘warming up’ uurtje konden we de eerste echte dj van naam bewonderen. Niemand minder dan Jack of Sound mocht het hoge niveau verder doortrekken.

Herkenbaar en fijn

Om 23:00 was het dan ook de beurt aan Jack of Sound. De dj, die ook bekend staat met zijn alias  Mash Up Jack, draaide herkenbare lekkere beukplaten en op deze manier kon het publiek even bijkomen van het openingsuur. Jack of Sound begon met Wolfpack en bracht gelijk een heerlijke vibe in de zaal. Gedurende zijn set liep het lekker vol en was club Monte Carlo al voor zo’n goede 75% gevuld met raw freaks. Tevens konden we genieten van tracks als “911”, “Das Weite Land” en “Heavy Damage”.
Na zijn set mocht hij het stokje overdragen aan de man waarvan je zijn artiestennaam op diverse manieren kunt uitspreken: Requiem!

Het leuke van deze dj is dat hij altijd wel een paar klassiekertjes in zijn set opneemt. Hetzij een remix of edit, hetzij met een extra fijne hardkick eronder gemonteerd. Zo kon je vrij vroeg in zijn set genieten van “Universe was Born” van Noisecontrollers. Een track die je niet meer zo snel hoort maar wel heel erg prettig in de oortjes blijft klinken. Ook draaide hij zijn altijd fijne track “Collateral Damage” en konden we wederom in extase komen door het eeuwenoude bekende nummer “Live the Moment” te draaien, weliswaar in de Crypsis – You Know Edit variant

En door!

Na de heerlijke afwisselende set van Requiem mochten we onze borst natmaken voor hardstyle koning Adaro. Zijn sets gaan nooit vervelen en wanneer deze man achter de decks plaatsneemt weet je ongeveer wel wat je kunt verwachten. Een behoorlijke stevige set, diverse hitplaten maar ook klappertjes die je wat minder vaak hoort, een uitzinnige dj én goed mixwerk! Dit alles was dan ook weer het geval en zo konden we o.a. genieten van een relatief nieuwe track genaamd” Legends Ft. Kalibwoy (Endymion Remix)” en het populaire nummer “Getting Off”!

Fatality 3

Nog harder en rauwer

Uiteraard kon het allemaal nog best een tandje ruiger. En dat kon je wel overlaten aan de volgende twee djs afkomstig van het zeer variërende Theracords label: the man himself dj Thera en één van zijn recente familie aanwinsten Jason Payne. Dit zou een setje worden met een hoop nieuwe (test) tracks. En volgens mij vielen deze aardig in de smaak bij het aanwezige publiek. Zo konden we o.a. genieten van vier nieuwe tracks van Thera genaamd “Never Say Goodbye”, een collab met onze Poolse raw dj Regain, “ Lightsaber “, “Citizens” en “Into the Light”! Helaas komt bij zeer lekkere sets het einde (te) snel in zicht en zo ook was dit het geval bij deze set. Wat een heerlijke set en wat kunnen we in 2016 veel gaan verwachten van deze heren!  Op naar de volgende dj die niet kon wachten om te beginnen. De dj met misschien wel de grootste achterban: Radical Redemption!

Hot hot hot!

We kunnen toch wel stellig zeggen dat Radical Redemption langzamerhand een begrip aan het worden is in de mondiale hardstyle wereld. Met zijn World Tour ‘The One Man Army’ verovert hij menig rawhardstyle ziel en kan 2016 alleen (nog) mooier worden voor deze relatief jonge dj.
Het komt dan ook niet als een verrassing dat hij veel album tracks zou draaien tijdens de eerste editie van Fatality.  “Big Boys”, “Judge Me” en “Die Bitch” waren enkele platen uit de collectie en het publiek kon zijn lol niet op. Tel daarbij op de platen “Suicide Bassline” en “The One Man Army” en je wist exact hoe de beentjes ervoor stonden aan het einde van zijn set.

Fatality 2

Regain maakte er al een recent nummer over: BROKEN! Wat een sfeer, wat een set en vooral wat een geluidje! Ik kan gerust zeggen dat het geluidsysteem dat gehuurd was door Confusion Events in Club Monte Carlo behoort tot de top 3 systemen die ik ooit heb gehoord. Loepzuiver en erg hard! Een natuurlijk hart slaat zo’n 70 keer per minuut, gedurende deze avond zat menig liefhebber op minimaal het dubbele.

Het slotstuk

Mocht je nog niet genoeg voor je kiezen hebben gehad, dan kon Warface dat wel even regelen voor je. Na een lekkere set van onze Radical mocht Warface afsluit met wat beter bekend staat als raw hardstyle en een tikkeltje hardcore omdat na zijn set Partyraiser nog even alles zou willen slopen. En dat kun je aan Warface wel overlaten. Heerlijke tracks als “Push It To The Limit” en “Let The Show Begin” passeerden de revue. Ook mochten we genieten van Formula (2012 edit) en daardoor kwam de bodem van de zandloper aardig in zicht. Maar de finish was nog niet behaald.

Partyraiser maakte het karwei af! De dansvloer was nog steeds goed gevuld en voor de oermens onder ons was er nog een lekker uptempo hardcore setje. Nu ben ik niet helemaal wegwijs in de hardcore wereld maar we konden o.a. genieten van “Crispy Bassdrum” en zijn nummer één hardcore track van 2015 samen met Destructive Tendencies , “Sound Becomes One”!  Ook vergezelde MC Tha Watcher ons nog even gedurende het optreden van Partyraiser en kunnen we met klem zeggen dat 2016 officieel van start is gegaan! Confusion Events ga zo door en voor degene die nog brak waren van FreaQshow of een andere gelegenheid: op 20 februari 2016 is Fatality back en kunnen we met name genieten van menig Theracords artiest. let the attack begin!

Reageren