Bob Ligthart
Door Bob Ligthart

Dit weekend is het tijd voor Midnight Mafia, één van de grootste hardere stijlen-evenementen van Australië. De regels zijn in dit land wat strenger dan dat wij in Nederland gewend zijn. De organisatie heeft dan ook een paar opvallende richtlijnen die bezoekers moeten volgen.

LEES OOK: Dit is de Midnight Mafia 2019 line-up 

Vorig jaar pleitte de Australische autoriteiten om de festivals flink aan banden te leggen, naar aanleiding van enkele drugs ongevallen. De politiek wil alleen geen enkele vorm zoals het testen van pillen in overweging nemen, terwijl er in andere delen van het land wel resultaat heeft opgeleverd. Desondanks scherpen ze de maatregelen flink aan, waardoor organisaties als Harder Styles United (HSU) nu al enkele edities verschillende (en opvallende) voorschriften naar buiten brengt.

Midnight Mafia, met o.a. Angerfist, D-Sturb Level 04: The Identity en Warface ‘Heavy Artillery’ LIVE, probeert problemen te voorkomen en heeft daarom duidelijke regels op social media naar buiten gebracht. Naast het gebruikelijke zero tolerance beleid, zijn er ook een aantal minder voor de hand liggende eisen. Zo zijn mondkapjes niet toegestaan op het festival, net als selfiesticks en zelfs blote voeten. Hier houdt het nog niet mee op, want het is ook verboden om op de dansvloer te ‘picknicken’. Dit betekent dat je met een groepje midden in de feestende menigte gaat zitten (om één of andere reden). Bekijk alle opgestelde regels hieronder.

Midnight Mafia heeft geen plek voor mondkapjes, selfiesticks en picknickers

Midnight Mafia vindt plaats op 11 mei van 16:00 tot 00:00 in Sydney. Ga voor meer informatie over het festival naar het officiële Facebook-evenement van het event.

Beeldmateriaal via Facebook-pagina Harder Styles United

Reageren