Sharon van der Werf
Door Sharon van der Werf

Mutilator zorgt ervoor dat de toekomst van de raw hardstyle er neonkleurig uitziet – met de live-act Neon Future vliegt hij samen met Anderex de wereld over om de grootste podia vakkundig af te breken. Daarnaast scoorde Mutilator met ‘Psychedelics‘ dit jaar ook nog eens nummer 1 track in de Hardstyle top 40. Kortom: hij gaat lekker. In PLAFONDDIENST – De Hardstyle Podcast praten we bij met de Gearbox DJ.

LEES OOK: Gearbox Route 666 komt naar Rotterdam met verrassende evolutions set

Mutilator’s carrière gaat op dit moment als een speer. Hij is pas 5 jaar bezig in de hardstyle scene, maar dit jaar schitterde hij al op onder andere de mainstage van Intents festival. En dan komen de hoofdpodia van REBELLiON, Shockerz en Gearbox Pole Position er zelfs nog aan.

In de 13e aflevering van PLAFONDDIENST – De Hardstyle Podcast vertelt Bram Luyten, beter bekend als Mutilator, vol trots over zijn live-act met Anderex. Na het gezamenlijk verzorgen van het anthem voor Gearbox: Twin Turbo, kwam het idee voor Neon Future snel op gang. “Anderex heeft echt een unieke sound en onze stijlen gaan perfect samen.”

Een vlammend begin voor Neon Future

De naam Neon Future verwijst naar de futuristische sounds die beide raw hardstyle artiesten maken. Daarnaast wilden de twee iets met neon en lampen in hun act verwerken. Een kostuum met een oplichtend masker was onderdeel van het geheel, maar dat verliep niet helemaal vlekkeloos.

Vlak voor eerste Neon Future-act, tijdens Gearbox: Twin Turbo in de AFAS Live, kreeg het duo namelijk te maken met een gloeiend heet probleem. “We hadden eerst een ander masker voor onze live-act, maar de batterijen vlogen in de fik. Echt nét voordat we het podium op moesten. We hadden bijna 800 euro voor die maskers betaald, maar het bleek echt AliExpress-kwaliteit.”

Nadat de batterijen in de fik gevlogen waren, moest het Neon Future-duo dus nog het podium op. Zonder lichten. Na deze miskoop besloten Mutilator en Anderex daarom voor een kostuum switch te gaan. “We hebben nu zwarte maskers. Zonder licht, maar gelukkig ziet dit er ook dik uit.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door ANDEREX 👽 (@anderex.wav)

Onlangs stonden Mutilator en Anderex nog samen op het podium aan de andere kant van de wereld, op HSU Knockout Outdoor. Dit was een hoogtepunt voor Bram. “Het was echt chaos. Duizenden mensen die de Gearbox-vocals en de melodie meeschreeuwen, echt onwerkelijk.” De eerstvolgende Neon Future-act staat gepland op de zondag van REBELLiON.

Mutilator in een nieuwe aflevering van PLAFONDDIENST – De Hardstyle Podcast

In de nieuwste aflevering van PLAFONDDIENST – De Hardstyle Podcast praat Mutilator over waarom hij na 18:00 geen muziek meer kan maken, over zijn doorbraak met ‘Onslaught‘ en hoe lang (of beter gezegd: hoe kort) hij deed over het produceren van zijn nummer 1-hit ‘Psychedelics‘. Luister ‘m nu op jouw favoriete podcast-platform.

Afbeelding via Facebook-pagina Gearbox Digital

Reageren