Nina van Zelst
Door Nina van Zelst

“Guiding you on your defining path, Ncrypta has joined the pieces of the puzzle and proudly presents his new movement and record label: IDENTITY.” Afgelopen week heeft niemand minder dan Ncrypta zijn eigen label aangekondigd. Wij spraken Markus over de visie van Identity, wat we in de toekomst allemaal mogen verwachten en nog veel meer. 

LEES OOK: Ncrypta over zijn grootse plannen en ’the future of hardstyle’

Het runnen van een eigen label was al langere tijd een droom voor Ncrypta, maar volgens Markus was het de afgelopen jaren nog niet de juiste tijd. “Ik moest me focussen op Ncrypta, om mezelf eerst bekender binnen de scene te maken. Nadat ik wegging bij Gearbox afgelopen november, vond ik dat de tijd daar was… En zo was Identity geboren.”

Als Ncrypta zal Markus het nieuwe label gaan leiden. Dit betekent dat hij zowel actief zal releasen op het label, als het achter de schermen zal runnen. “In de toekomst zal ik nieuwe talenten scouten om de diversiteit van stijlen te vergroten, en ik zal volledige controle hebben over alles wat zich achter de schermen afspeelt.”

“Zolang de kwaliteit goed is zijn er geen grenzen – dat is voor mij wat vrijheid betekent”

Ncrypta staat bekend om de variatie die hij in zijn muziek presenteert. Ook het gloednieuwe label Identity zal zich hierom niet exclusief binden aan specifieke sub genres. “Identity kan niet in hokjes geplaatst worden. Er zullen hardere tracks gereleased worden, maar ook zachtere – zoals ik in het verleden ook deed. Het belangrijkste is dat er geen richtlijnen zijn voor artiesten om hun identiteit aan te passen. Zolang de kwaliteit goed is zijn er geen grenzen. Dat is voor mij wat vrijheid betekent.”

Ncrypta Identity label

Voor nu blijven de artiesten die ook op het label zullen releasen nog even geheim. “Om eerlijk te zijn staan er al een aantal collabs op de planning, maar daar ga ik verder nog niks over zeggen. We willen jullie verrassen met individuele concepten en achtergrondverhalen voor alle tracks, en we zullen inderdaad harde tot zachte collabs hebben.”

“Ons doel is om onszelf te definiëren door onze unieke muziek, en om ook fans aan te moedigen hun uniekheid te omarmen”

Inmiddels zijn er natuurlijk talloze hardere stijlen labels, maar volgens Ncrypta zal het nieuwe Identity label zich meer dan goed kunnen onderscheiden. “Define yourself. Dat is ons motto. We willen dicht bij het publiek staan, en ons doel is om onszelf te definiëren door onze unieke muziek, en om ook fans aan te moedigen hun uniekheid te omarmen.” Verder legt Markus ook uit waarom ze niet artiesten zullen laten tekenen om het label ‘maar op te vullen’.

“Als ik interesse heb in een ontvangen demo, zullen mijn team en ik er goed naar luisteren en ook nadenken over hoe de artiest persoonlijk bij het label zou passen. Ook kijken we naar op welke manier(en) de artiest zou kunnen groeien door te tekenen bij Identity. We zullen onze tijd nemen om te evalueren en de persoon achter de muziek te leren kennen, om te bepalen of er een goede match is. Ik denk dat er een gelimiteerd en exclusief aantal artiesten hier zal releasen in de toekomst, zodat we goed kunnen focussen op iedere carrière.”

Voor de allereerste release op het label heeft Ncrypta iets speciaals op de planning staan. “Ik probeer altijd tracks te maken die meer dan een release representeren. Voor deze eerste release op het label heb ik een heel concept geschreven en een storyboard gemaakt, zoals ik ook deed voor mijn album ‘Blackout’. Iedere track zal een vervolg op het verhaal zijn, tot op een gegeven moment het verhaal verteld is.” Dus, zijn aankomende track zal een start en einde in één zijn. “Ik ben benieuwd of mijn fanbase het verhaal achter de video zal snappen, die hebben we met veel passie gemaakt. Het hele team en ik hebben er veel moeite ingestopt en het is zeker mijn grootste en meest professionele project tot nu toe geweest!”

“Ik hoop dat velen zich zullen aansluiten bij deze movement!”

Deze eerste track ‘Freefall’ zal op 2 april gereleased worden. “Ik heb hem voor de eerste keer tijdens kerst gedraaid, dus daar zit inmiddels alweer wat tijd tussen. Time to unleash that baby!” Die dag zal er óók nog eens een bonus track gereleased worden, waar Markus ontzettend trots op is. “Ik heb hiervoor krachten gebundeld met een geweldige artiesten uit de US, om echt iets speciaals neer te zetten.” 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door ɴᴄʀʏᴘᴛᴀ (@ncrypta) op

Op dit moment zit iedereen natuurlijk in een moeilijke situatie met de uitbraak van het COVID-19 virus. Ondanks dit alles, heeft Ncrypta toch besloten zijn nieuwe label aan te kondigen. “Met al dit gedoe hebben mensen – en ik – ook eens good nieuws nodig. We moeten onthouden dat dit niet voor altijd gaat duren, het is nu erg belangrijk om je op de positieve dingen te focussen. Samen kunnen we dit overwinnen!” 

Last but not least heeft Ncrypta nog een boodschap voor iedereen die hem én het gloednieuwe Identity label steunen. “Ik wil iedereen in het team bedanken voor hun immense inzet, dagen- en nachtenlang plannen, filmen en nog veel meer om de lancering van Identity een succes te maken! Ook mijn loyale fans wil ik bedanken voor hun support en ik hoop dat velen zich aan zullen sluiten bij deze movement! #DefineYourself”

De eerste release van het album ‘Freefall’ zal op 2 april officieel worden gelereased, en is nu al te pre-saven via deze link. Om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws kun je de socials van Ncrypta en Identity in de gaten houden.   

Reageren