Tim Bekkering
Door Tim Bekkering

Ravende voetbalfans opgelet! Nu het Nederlands elftal zich eindelijk weer eens voor een eindtoernooi heeft geplaatst, zal Oranje in 2020 deelnemen aan het Europees kampioenschap voetbal. De wedstrijden hiervan zullen gespeeld worden tussen 12 juni en 12 juli, en laat dit nou net in ons geliefde festivalseizoen zijn. Sterker nog: er is een kans dat het Nederlands elftal de Achtste Finale van het EK, tijdens Defqon.1 zal spelen.

LEES OOK: Q-dance maakt de datum en het thema voor Defqon.1 2020 bekend

De aankomende editie van het vierjaarlijkse eindtoernooi wordt dit jaar voor het eerst in maar liefst 12 verschillende landen gehouden. Omdat het voor de gekwalificeerde gastlanden al bekend is in welke groep ze uitkomen, is een deel van de poules al ingevuld en zien we dat Nederland in poule C is geplaatst. Mocht Oranje deze poulefase overleven, dan zal het de Achtste Finale van het EK voetbal op 27 óf 28 juni spelen. Als er bij deze datums al meteen een belletje begint te rinkelen, dan is dat niet meer dan logisch: dit valt namelijk tegelijk met het Defqon.1 weekend.

Mocht dit daadwerkelijk gaan gebeuren, zou het niet de eerste keer zijn dat het Nederlands elftal een wedstrijd op een eindtoernooi speelt tijdens het grote weekendfestival in Biddinghuizen. Tijdens Defqon.1 2014 speelde Oranje namelijk de Achtste Finale van het WK tegen Mexico en deze wedstrijd werd toen op groot scherm uitgezonden. Duizenden bezoekers verzamelden zich destijds bij elkaar om de wedstrijd te bekijken en zagen samen hoe Nederland de wedstrijd met 2-1 won.

Het Nederlands elftal kijken tijdens Defqon.1?

Of het Nederlands elftal daadwerkelijk de groepsfase overleefd en een wedstrijd zal spelen tijdens Defqon.1 is natuurlijk niet op voorhand te zeggen. Maar als dit gebeurt, levert dit misschien wel weer net zo’n mooie beelden op als in 2014…

Omslagfoto van Facebook-pagina Q-dance

Reageren