Rik Houwers
Door Rik Houwers

Steven Tel is in de hardstyle wereld beter bekend als Neroz en maakt een nieuwe stap in zijn carrière. Hij verlaat Dirty Workz ANARCHY en vertrekt naar het label Heart for Hard Records (H4H). Daarmee maakt hij van o.a. Regain en Insidiouz zijn nieuwe collega’s en kan hij zijn volgende kraker releasen, want zijn nieuwe track ‘Machinegun’ is inmiddels al goed ontvangen door de community.

Hard News vroeg hem om een uitleg van zijn stap richting zijn nieuwe label: “Het is alweer een tijdje geleden dat ik bij Dirty Workz aansloot. Ik heb daar een aantal geweldige jaren gehad en daar ben ik ook erg dankbaar voor. Na al deze jaren vond ik het tijd voor een nieuwe stap in mijn carrière. Ik heb in die tijd ook altijd goed contact gehad met de jongens van Heart for Hard. De oprichter van het label, Robin, heeft in het verleden contact met mij opgenomen of ik destijds niet als resident wilde optreden bij hun radioshow. Zo ben ik in aanraking gekomen met onder andere Regain, X-Pander en Prefix & Density. Het contact is in de loop der jaren niet verloren gegaan. Sterker nog, ik leerde Pawel (Regain) via Robin kennen en er begonnen vriendschappen te ontstaan. Dit resulteerde uiteindelijk in de collab ‘Nothing Like The Oldskool'”.

Helaas werd Steven op een belangrijk moment van zijn carrière ziek. Hij liep tijdens een bos avontuur de ziekte van Lyme op. Steven over deze periode: “Het begon met een vage kring op mijn been, maar kreeg vervelende uitwerkingen. Mijn hand begon spontaan doof te worden, mijn benen leken onder stroom te staan en ik voelde mij ongelooflijk futloos. Daardoor stond het produceren van tracks niet meer op het menu. Het enige waar ik over kon nadenken was hoe ik van deze k*t ziekte af kon komen. Ik kreeg een antibioticakuur van 8 weken en hierdoor knapte ik langzaam maar zeker weer op. Een goed voorbeeld van wat voor een impact de ziekte van Lyme heeft maakte ik mee op Loudfest. Nadat ik gedraaid had, zakte ik van vermoeidheid bijna in elkaar. Het heeft me ongeveer 30 minuten gekost om weer op mijn eigen benen te komen, maar helaas kon ik daardoor geen feestje meer bouwen. Daar was ik echt kapot van. Hoewel het daarna beter ging, was ik wel de inspiratie kwijt om weer aan tracks te gaan werken. Gelukkig gaat het nu weer goed met me!”.

Heart for Hard Records werd in 2009 opgericht als een Nederlands hardstyle label en timmert steving aan de weg voor een goede positie in de hardstyle scene. Steven’s keuze voor het label is geen keuze die uit de lucht komt vallen voor hem. Dit zegt hij over zijn overstap: “Op een gegeven moment zag ik dat verschillende artiesten grote stappen aan het maken waren en Robin zag dat ik op dat moment vast zat met produceren, dat ik de inspiratie kwijt was en dat ik niet wist hoe ik verder moest. Na wat contact met de andere artiesten kwam de inspiratie weer terug. Op dat moment besloot ik dat het tijd was voor een frisse wind en heb ik besloten om de overstap naar HfH te maken. We hebben toen samen een plan opgesteld en op dit moment komen er een aantal mooie projecten aan zoals ‘Machinegun’ en ‘Ready For Raw’. Ik voel mij erg goed bij de sound, maar ik ben benieuwd wat het hardstyle publiek er van vind.”.

Nu is natuurlijk de vraag wat H4H voor Steven kan betekenen in de toekomst. “Als je kijkt naar het artwork, promo, het stimuleren van artiesten en de diepgang van hoe ze releases regelen, dan kun je echt zien dat ze hun best doen voor hun positie in de hardstyle wereld. Er is een hechte band tussen de artiesten en ze krijgen ook steeds meer ervaring, hierdoor gaat de kwaliteit van de producties alleen maar omhoog. Bij H4H hebben ze een aanstekelijke gedrevenheid en die gedrevenheid heeft mij nu ook te pakken. We zijn allemaal vrienden geworden die gewoon muziek willen maken. Het voelt zo natuurlijk aan bij het label en dat vind ik zelf heel erg belangrijk”, aldus Steven.

Steven, succes bij Heart for Hard Records en wij kijken met veel plezier uit naar de nieuwe projecten die op de planning staan!

neroz-announcement

Reageren