Hard News
Door Hard News

Vandaag maakt Theracords de nieuwste aanwinst van het label bekend: het duo Riot Shift. Deze Duitse formatie heeft al flink aan de weg getimmerd en stond recent nog op Loudfest in Rotterdam. Met een exclusieve live-performance op Ground Zero en hun debuutrelease op Theracords in het vooruitzicht is het hoog tijd om eens goed kennis te maken met Connor en Ole, oftewel: Riot Shift!

Gefeliciteerd met jullie contract bij Theracords! Kunnen jullie uitleggen hoe jullie in contact zijn gekomen met het label en hoe het vervolgens is gelopen?

Connor: Dank je wel! Eigenlijk had ik al enkele jaren contact met Pieter (Dj Thera) voordat we Riot Shift vormden. Ik stuurde hem demo’s voor feedback dus het was ook niet meer dan logisch voor ons om de eerste tracks als Riot Shift naar hem te sturen. Hij reageerde binnen 1 dag al en was zo enthousiast dat we meteen werden uitgenodigd om op gesprek te komen. Zo zijn we eigenlijk vrij snel een contract overeengekomen en heeft Pieter ons een warm welkom gegeven in de Theracords familie!

Waarom denken jullie dat Theracords de juiste keuze voor Riot Shift is?

Ole: Twee factoren zijn heel erg belangrijk voor ons bij het kiezen voor een label: Dat je je heel goed kunt identificeren met de stijl van de andere artiesten en dat er een familie gevoel heerst binnen het label. Wij vinden dat Theracords deze twee factoren volledig heeft en zijn daarom ook heel erg blij dat we bij Theracords hebben getekend! We hebben het label altijd al gevolgd vanaf dat we voor het eerst hardstyle luisterden dus het is heel speciaal voor ons dat er we nu onderdeel van uit maken!

Uiteraard hebben jullie al veel contact gehad met DJ Thera voor deze bekendmaking. Wat is jullie mening over de oprichter van het label?

Connor: Pieter is een van de meest symphatieke gasten die we ooit hebben ontmoet en een echte legende in de scene! Hij support ons echt maximaal en hij heeft zoveel passie voor het label en muziek in het algemeen. Dat viel meteen al op tijdens onze eerste meeting dus we kijken dan ook echt uit naar onze samenwerking nu en in de toekomst!

Zijn er al plannen voor samenwerkingen met andere Theracords artiesten?

Ole: Jazeker! We gaan een collab doen met Retaliation en tevens eentje met Resist. We kijken er al naar uit!

riot shift theracords

De eerste release staat al ingepland. Hoe zou je die het beste omschrijven?

Connor: Onze eerste Theracords release bevat de tracks “36th Chamber” en “You Can’t Break Me”. We kunnen niet wachten om ze te draaien! Qua stijl proberen we altijd om de basis elementen van hardstyle in onze tracks te verwerken, zoals grootste sferen, zware kicks en vette overstuurde sounds, maar dan wel op een unieke en experimentele manier. Daardoor krijgen we ook een eigen sound en valt het meer op.

Jullie hebben in mei opgetreden op Loudfest in Rotterdam. Hoe was dat?

Ole: Draaien op Loudfest was geweldig! De locatie zag er perfect uit, een geweldige keuze om op die plek een raw hardstyle festival te doen! We hebben ons heel goed vermaakt en hebben 5 nieuwe tracks uitgetest, dus er komt nog genoeg aan!

En nu op naar het volgende doel: Jullie exclusieve launch optreden op de Theracords stage van Ground Zero! Wat zijn jullie allemaal van plan?

Connor: We zijn bekend gemaakt als de nieuwe Theracords act waardoor we vastberaden zijn om hier ook echt iets speciaals van te maken. We gaan uitsluitend Riot Shift tracks laten horen, dus dat wil je zeker niet missen!

Aangezien jullie uit Duitsland komen, zijn er natuurlijk behoorlijk wat verschillen met de scene in Nederland. Deze is een stuk kleiner en er zijn minder feesten, dus hoe kwamen jullie in contact met hardstyle?

Ole: Ja klopt! Ik kwam in contact met hardstyle in 2011 toen ik door de USB stick van een vriend van mij aan het bladeren was. Daar stonden tracks op van Headhunterz en Project One. Ik raakte meteen verliefd op de tracks en besloot om me meer te gaan verdiepen in de hardstyle scene.

Connor: Ik maakte kennis met hardstyle via mijn oudere broer in 2009. Ik luisterde eigenlijk naar Metalcore in die tijd. Hij luisterde naar Angerfist en Showtek en ik kan me herinneren dat toen ik de “Black Anthem” van Showtek hoorde, ik verliefd raakte op de duistere sfeer en de cinematische elementen van hardstyle. Daar is het voor mij begonnen.

Wat zijn de grootste verschillen tussen de Nederlandse en Duitse hardstyle scene?

Ole: Uiteraard is de Duitse scene een stuk kleiner, maar ik denk dat de mensen wel degelijk even dedicated zijn! Daarnaast zijn organisaties als Massive Dynamic en Musical Madness keihard met passie aan het werken om de scene groter te maken en in onze ogen is dat ook steeds beter aan het lukken!

Nu over de naam “Riot Shift”. Waar staat deze naam voor?

Ole: Riot Shift staat voor een duo dat een verschil wil maken in de scene. Door middel van zoveel mogelijk creativiteit en experimenteren in onze tracks, willen we de raw hardstyle naar een ander niveau krijgen. Verder willen we dat onze fanbase zich verbonden en een voelt tijdens onze optredens, dat is onze reden om voor het woord “Riot” te kiezen.

Jullie hebben logischerwijs al doelen gesteld. Wat is de ultieme droom die jullie willen realiseren met Riot Shift?

Connor: Uiteraard zijn duidelijke doelen op onze lijst om op de grotere evenementen als bijvoorbeeld een Defqon.1 en Decibel te draaien. Verder om samen te werken aan tracks met bekende namen. Maar eigenlijk willen we vooral mensen met onze muziek en onze sets vermaken en helemaal uit hun dak laten gaan!

Welke artiesten inspireren jullie wanneer jullie produceren?

Ole: Omdat we ook erg veel naar andere genres luisteren (bijvoorbeeld Drum & Bass, Dubstep en Trap), vinden we het altijd tof om daar ook elementen van terug te laten komen in onze tracks. Binnen de hardstyle raken we geïnspireerd door artiesten als Radical Redemption, Delete en The Pitcher. Maar ook artiesten als D-Sturb, Rebelion en Ncrypta hebben de laatste tijd hele vette tracks uitgebracht!

riot shift loudfest

Het werken als duo heeft voor- en nadelen. We hebben ook veel duo’s uit elkaar zien gaan tijdens hun carriere. Hoe zorgen jullie voor een goede werkrelatie?

Connor: Als we samen in de studio aan nieuwe muziek werken, hebben we een geweldige chemie. We hebben vaak dezelfde ideëen en meningen tijdens het productieproces en compromissen sluiten, lukken erg goed. Meestal zorg ik voor het creatieve aspect, het arrangement en sound design. Vervolgens brengt Ole het geheel tot een hele hoge kwaliteit. Ik denk dat t vooral heel belangrijk is om goed open te blijven communiceren en altijd een goede middenweg vinden in het creëren van een track.

Dank jullie wel voor dit interview! Is er nog iets wat jullie graag tegen de mensen willen zeggen die dit interview lezen?

Ole: Verwacht veel nieuwe muziek van ons in de nabije toekomst! Voor diegene die niet meer kunnen wachten, kom onze set checken op Ground Zero! We zijn verder bezig met een anthem voor een vet evenement, dus hou onze social media in de gaten! #jointheriot

Bookings
Riot Shift is vanaf heden exclusief en wereldwijd te boeken via Fast Forward Bookings. Volg Riot Shift op Facebook om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen rond deze act.

Reageren