Hard News
Door Hard News

Het is even een tijdje stil geweest rondom dit illustere duo, en vooral in Nederland, maar Gunz for Hire heeft dan eindelijk de aankondiging van de nieuwe tour gedaan. “No Mercy” gaat de tour heten en zal binnenkort van start gaan! Met gevaar voor eigen leven besloten we de heren wat vragen te stellen.

Heren, jullie hebben zojuist de nieuwe tour aangekondigd. Het eerste wat ons opviel aan het nieuwe artwork is dat Tygo Gernandt door jullie gevangen wordt gehouden. Wat is het verhaal hierachter?
Tygo Gernandt heeft inderdaad meegewerkt aan het artwork en beeldmateriaal voor de nieuwe tour. We willen nog niet teveel erover verraden, maar je zult het zien in de show!

Verder is op het artwork te zien dat jullie nieuwe outfits dragen. Gaat dit terugkomen tijdens de optredens? En wat kunnen jullie nog meer vertellen over “No Mercy”, het thema van jullie nieuwe tour?
We wilden  een nieuwe impuls geven aan act, aan de muziek en aan de uitstraling. De nieuwe kleding is een subtiele variatie op de originele kleding.. No Mercy wordt een naam van een track inderdaad.

gunz for hire no mercy g4h 2Voor velen staan jullie bekend als de “Kings of the Underground”, maar hoe zijn jullie ooit op het idee gekomen om deze act te beginnen? Waren halen jullie de inspiratie uit? En wat onderscheid jullie?
Het idee om Gunz For Hire te beginnen is ontstaan omdat we als Ran-D & Adaro al verschillende tracks samen hadden uitgebracht en dit ook in de toekomst wilden blijven gaan doen. We wilden een live act beginnen die meer zou zijn als 2 mensen en een laptop, dus met een grote entertainment factor.  Zo proberen we ons te onderscheiden van andere live acts, we willen een totale beleving overbrengen. De inspiratie voor het Gunz For Hire concept is gekomen uit onze gezamenlijke liefde voor misdaad en maffia films.

Het eerste optreden vond plaats tijdens Decibel 2011 en daarna hebben jullie op vrijwel alle grote podia gestaan. Wat was de sleutel tot jullie succes?
Dat is moeilijk om te zeggen maar we denken dat we iets nieuws hebben gebracht wat er op dat moment niet was in de hardstyle scene. In combinatie met nummers die ook aansloegen bij het grote publiek en ook support kregen van de top van de hardstyle scene.

Inmiddels hebben jullie al meerdere tours gedaan, zoals ‘The Resistance’, ‘Sorrow’ en ‘#GANGSTERSPARADISE’. Wat onderscheidt ‘No Mercy’ van eerdere tours?
Zoals we al zeiden willen we niet al teveel erover verraden maar het gaat nu meer om een totale beleving. En we zijn de laatste maanden volop bezig geweest met nieuwe muziek dus je kunt veel nieuwe Gunz tracks in deze tour verwachten!

gunz for hire no mercy interview 6Op zaterdag 7 november staan jullie op het 10-jarige jubileum van SUPERBASH in Enschede, zouden jullie in één zin kunnen omschrijven waarom de fans dit absoluut niet mogen missen?
SUPERBASH is het leading hardstyle event van het Oosten, en Gunz For Hire is gonna wreck that place!!!!

Twee jaar geleden hebben jullie ook op SUPERBASH gestaan. Hoe hebben jullie het ervaren? En wat vonden jullie van deze grote locatie en het publiek?
Een enorm vette avond met een dikke locatie en fanatiek publiek wat helemaal losging! We doen het heel graag over, in een 2.0 versie!!!

Er staan, behalve jullie, ook nog een hoop andere grote namen op SUPERBASH, zoals Warface en Titan. Zal er voor hen nog iets over zijn van de Expo Twente (Go Planet), of zal deze na jullie set volledig zijn afgebroken?
We zijn natuurlijk wel collegiaal in onze scene en zijn ook bevriend met deze mannen dus we laten nog wat over om verder te slopen! Maar het publiek zal na de set zeker weer een redbulletje nodig hebben hahaha!

gunz for hire no mercy g4hDe fans kunnen natuurlijk niet wachten op al het nieuwe muziek van jullie. Er gaan zelfs speculaties de rondte over een album. Zal dit er op korte termijn komen of moeten we nog even geduld hebben?
Nee er zijn geen plannen voor een album. Wel zullen er nog wat oude tracks afgemaakt worden en zal er meer uitgebracht gaan worden nu Roughstate opgezet is.

Tot slot, hebben jullie ook bepaalde rituelen voor een optreden?
We laden onze Gunz en gaan!

Heren, we willen jullie ontzettend bedanken voor alle tijd en zullen jullie nu snel laten gaan. We worden namelijk een beetje zenuwachtig van alle wapens die op ons gericht zijn… Succes met de voorbereidingen en natuurlijk tot op zaterdag 7 november bij SUPERBASH – 10 Years Anniversary!

Facebook event: http://on.fb.me/1IXVLrk
Line up & Tickets: http://www.superbash.nl

Organisatie: Absolutely Fresh

Reacties

  • Thierry 09 september 2015 - 12:13

    WE WILLEN MILITARY MANNEN! :p

    Quote

Reageren