Leonie Schott
Door Leonie Schott

Noisecontrollers staat op het punt om zijn 200ste track uit te brengen. Hij staat bekend als één van de pioniers van hardstyle muziek en is door de jaren heen een meer dan gevestigde naam in de scene geworden. Aangezien dit “one of the largest discographies ever created by a hardstyle artist” is, zal de 200ste release dan ook zeker in stijl worden gevierd. Dit doet hij met zijn eigen evenement: Noisecontrollers & Friends.

LEES OOK: Noisecontrollers: “Ik werk momenteel aan mijn 200e release”

Toen Noisecontrollers via zijn socials adviseerde om 28 december in onze agenda vast te zetten – #CelebrateNC200 – wisten we dat er iets bijzonders zou komen. En nu weten we dus ook waarom: Noisecontrollers zal zijn eigen event hosten “to celebrate his greatest musical milestone to date”: zijn 200ste release. Bastiaan Oskam zal niet alleen zijn fans uitnodigen naar het feest, maar natuurlijk ook zijn vrienden binnen de hardstyle scene. Samen met artiesten als Wildstylez, Bass Modulators en Audiotricz beloofd hij zijn fans “a once in a lifetime experience filled with specials, unexpected b2b’s and lots of new music & collabs.” Bezoekers van het evenement kunnen uitkijken naar een NC200 showcase, een NCBM live set, Classics van Attack Again en een closing set van Kasparov (het voormalige hardcore project van Noisecontrollers).

This is the Noisecontrollers & Friends line-up

Noisecontrollers
Wildstylez
Bass Modulators
Audiotricz
Devin Wild
NCBM
Kasparov
MC Tellem

“I definitely won’t stop soon and have a lot more coming up for you the next few months…”

Bas maakte een aantal maanden geleden al bekend dat hij aan zijn 200ste release aan het werken was en zo begon het aftellen. De countdown van “The road to 200 released productions”, zoals de hardstyle DJ het zelf graag noemt, begon met ‘Headlights’ (#196). Inmiddels is hij bij #198 met zijn nieuwste track ‘Shine‘, wat betekend dat hij zijn doel bijna heeft behaald. Ook geeft hij aan dat het behalen van dit doel zeker niet het einde betekend: “After releasing almost 200 tracks, the art of creation influences my life incredibly and means the world to me. I definitely won’t stop soon and have a lot more coming up for you the next few months… we’ll shake the world of hardstyle!”

Noisecontrollers begon zijn carrière in 2005 als duo en in 2007 werd hun eerste track officieel uitgebracht. Vanaf 2013 besloot Bas zijn weg naar succes echter alleen voort te zetten. Hij heeft anthems gemaakt voor de grootste events binnen de scene als Defqon.1, Decibel Outdoor en Q-BASE. Hij heeft zijn eigen X-Qlusive evenement gehost en wist het maar liefst vijf keer te schoppen tot in de DJ Mag Top 100. Daarnaast werd er voor Noisecontrollers’ 10 jarig jubileum  een documentaire over zijn carrière uitgebracht. Na het uitbrengen van tracks bij verschillende labels als Fusion Records, Scantraxx Records, zijn eigen label Noisecontrollers Records en Digital Age (samen met Wildstylez), was het tijd voor een volgende stap in zijn carrière. Samen met Atmozfears, Audiotricz en Bass Modulators startte hij het label Spirit Of Hardstyle in 2017. Op dit label zal track #199 ‘The Approuch’ binnenkort uitgebracht worden.

Noisecontrollers & Friends

De release van zijn 200ste track zal gevierd worden op 28 December 2019 in 013 in Tilburg. De kaartverkoop start op 24 september op Noisecontrollers’ officiële website. 

Omslagfoto van Instagram-account Noisecontrollers
Vertaald uit het Engels door Tim Bekkering

Reageren