Mark de Rond
Door Mark de Rond

Na een periode van stilte van bijna een jaar lang heeft Noiseshock weer wat van zich laten horen. Op zijn socials vertelt hij openhartig over zijn besluit om tijdelijk een stap terug te doen en waar hij zich in de tussentijd mee bezig heeft gehouden.

Noiseshock, bekend van zijn tracks ‘Echoes’ en ‘Another World’ (samen met Refuzion) of zijn optreden op onder andere Defqon.1 2016, besloot vorig jaar te stoppen. “Vanaf vandaag is er geen Noiseshock meer. Bedankt voor al jullie steun en support. Het is tijd voor iets nieuws, zo schreef hij destijds op zijn socials. Nu blijkt dat de voormalig Scantraxx DJ toch terug is gekomen op zijn beslissing om helemaal te stoppen.

(Te) Snelle doorbraak

“Ook al maakte ik pas een jaar geleden bekend dat ik tijdelijk ging stoppen, het was al bijna twee jaar geleden dat ik een release had. Er is geen nieuws meer gekomen maar er gingen wel een paar spookverhalen rond. Ik snap dat sommige fans en volgers graag duidelijkheid willen dus hier gaan we dan”, zo begint Noiseshock zijn uitleg. Hij vertelt dat hij niet helemaal los is gekomen van de muziek. Zo deed hij de afgelopen tijd nog een aantal co-producties voor verschillende projecten.

Na de drukke zomer in Nederland begon de DJ zijn eigen muziek steeds minder en minder te waarderen. Op een gegeven moment begon hij zijn muziek zelfs te haten. “Dat is vrij normaal en overkomt vroeger of later elke artiest.” Hij had in een klap bereikt waar hij altijd al van droomde, draaien op de festivals in Europa met de artiesten die hem inspireerden. “Het leek allemaal nog zo ver weg, maar in een paar jaar had ik het allemaal al meegemaakt. Nadat ik dat hat meegemaakt dacht ik “oke maar waar doe ik het nu nog voor?”. Het was moeilijk om helemaal los te komen omdat het vaak wat tijd kost om de keuze te accepteren.

Noiseshock werkt aan nieuwe tracks

In die zelfde periode begon de scene zich ook te bewegen in een richting die Jose niet helemaal kon begrijpen. Dat was dan ook absoluut geen motivatie voor hem, maar daar wil hij zijn tijdelijke stop niet aan wijten. “Ik besloot dus om een tijdje de scene te verlaten en ik denk dat dat een goede beslissing is geweest. Ik heb nieuwe motivatie en nu ik terugkijk naar die donkere periode denk ik alleen maar “wtf was I thinking”.

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, glimlacht

Kort geleden had de DJ een moment dat alles op zijn plek viel en het hem volledig duidelijk was. “Ik heb me gerealiseerd dat dit niet de manier is waarop ik de scene wil verlaten en hoe mensen me zullen herinneren. Ik heb nog zoveel te geven in de muziek en ik voel het een beetje als mijn taak, dus waarom zou ik het niet doen? Momenteel ben ik een hoop tracks aan het fine-tunen. Het zijn zowel oudere als nieuwe tracks en bijna dagelijks vragen mensen of ik ze wil en kan releasen.”

Wanneer Noiseshock deze nieuwe tracks zal releasen is op dit moment nog niet duidelijk. Mocht je niets willen missen van updates over deze tracks, dan raden we je aan om de socials van Noiseshock in de gaten te houden.

Omslagfoto via Facebook-pagina Mindrockerz

Reageren