Juno Coolen
Door Juno Coolen

Op 12 november staat de Expo Twente geheel in het teken van Unity – Fck the system, het hardste hardcore concept van het oosten. De grootste namen uit de scene zoals Angerfist, Miss K8, Destructive Tendencies & Nosferatu zullen de hardcore vertegenwoordigen. Duizenden toegewijde liefhebbers gaan zorgen voor complete chaos en uiten hun afkeer van het autoritaire regime. Net als vorig jaar gaat het evenement een waanzinnige en onmisbare show neerzetten voor de echte diehards!

Het allereerste feest vond toentertijd plaats in het Poppodium Atak in Enschede. Twee jaar lang heeft deze locatie gediend als stek voor het hardcore concept, mede door optredens van bekende artiesten zoals Neophyte, Partyraiser, Noize Suppressor & Angerfist. Tijdens deze periode is Unity snel uitgegroeid tot een begrip in het oosten. Unity – Fck the system is pas de tweede editie van het concept in het kolossale gebouw in Enschede.

Inmiddels heeft Unity tweemaal per maand een radio-uitzending die voor een unieke ervaring en sfeer zorgt. Tevens zijn de uitzendingen gratis bij te wonen. Daarnaast host het concept al jaren de hardcore stage op het succesvolle evenement Fantasy Island en waren ze dit jaar verantwoordelijk voor de mainstage van AIRFORCE festival. Al met al meer dan genoeg ervaring.

Timetable & Floorplan
Absolutely Fresh heeft de timetable bekend gemaakt van Unity – Fck the system. Het event heeft dit jaar twee area’s in tegenstelling tot de vorige editie. De tweede area zal de hardere subgenres van de hardcore gaan vertegenwoordigen. Bereid je maar alvast voor!

timetable-unity-2

floorplan-2
Anthem
Nosferatu is samen met MC Nolz verantwoordelijk voor het anthem van Unity – Fck The System, genaamd ‘Hostile Takeover’. Een artiest van dit kaliber weet natuurlijk raad met een soortgelijke taak en dat is goed terug te horen in de track.

Er zijn nog kaarten beschikbaar voor dit grootse evenement in het oosten. De kaarten zijn verkrijgbaar op hardcoreunity.nl/tickets en kosten € 34,50 ex fee.

Reageren