Wouter de Vink
Door Wouter de Vink

Hardcore-icoon 3 Steps Ahead is bijna twintig jaar geleden overleden, maar zijn impact is nog steeds enorm. Als een van de grondleggers van onze scene krijgt hij daarom een speciaal eerbetoon vanuit een oude vriend en collega-artiest: zij zijn hem nog steeds niet vergeten en hebben daarom contact gezocht met weduwe Lady Jay voor een eervolle Hommage aan 3SA.

LEES OOK: Scantraxx & Savage Squad komen met eigen event tijdens ADE: ‘The Hardstyle Showdown’

We noemen het nu early rave, maar de kenmerkende sound en het enthousiasme van 3 Steps Ahead maakten diepe indruk op het podium. Tracks zoals ‘Drop It’ en ‘In The Name Of Love’ werden een regelrechte hit, maar Peter-Paul Pigmans staat om veel meer dingen bekend: hij bracht liefde op het podium en werd een held van hedendaagse hardcore artiesten.

Precies op deze nacht (27 augustus) is 3 Steps Ahead 20 jaar geleden overleden en daarom bundelen verschillende (bevriende) artiesten de krachten voor een speciale 3 Steps Ahead Tribute op het hoofdpodium van Ground Zero. To keep the music and spirit alive: “Zijn slogans worden tot op de dag van vandaag nog steeds gebruikt: ‘Gabbers unite’, ‘Hardcore will never die’, ‘Make love not war’ en nog veel meer”, legt de organisatie achter het eerbetoon uit. Precies 2 decennia later draait draait volledig om de man die de scene zoveel heeft gegeven. Met zijn positieve berichten & nederige persoonlijkheid gaat hij de geschiedenisboeken in als ‘De man met het pure gabberhart’.”

3 Steps Ahead Tribute Logo

“On the 26th of August there will be a very special one of a kind Tribute to 3 Steps Ahead, on the Ground Zero mainstage!”

3 Steps Ahead wordt geëerd met een nog nooit eerder vertoonde show – iets wat nog nooit binnen de hardere stijlen gedaan is. Zowel zijn bekende hits als het minder bekende werk komen voorbij. In samenwerking met Lady Jay (de weduwe van 3SA) en haar volledige goedkeuring worden bovendien nog nooit eerder vertoonde beelden vertoond – persoonlijk gefilmd door haar.

“Dit is een samenwerking met de weduwe van Peter Paul: Lady Jay. Ze is vereerd en dankbaar dat zijn muziek vandaag de dag nog steeds zo relevant en levend is voor velen van ons. Wanneer er winst wordt gemaakt, gaat deze 100% naar Lady Jay en de zoon en dochter van Peter Paul. Dit is een non-profit project, gesponsord door artiesten die geen erkenning willen of nodig hebben. Het draait allemaal om de liefde voor de muziek. Het draait allemaal om 3SA! In the name of love.”

De 3 Steps Ahead Tribute wordt gehouden op zaterdag 26 augustus 2023 (3:00) op het hoofdpodium van Ground Zero Festival. Ga voor meer informatie naar de Tribute to 3SA Instagram-pagina. Wees erbij voor een gedenkwaardige viering van een ware hardcore legende.

Omslagfoto via Instagram-pagina Tribute to 3SA

Reageren