Robin van der Kooi
Door Robin van der Kooi

Op 3 december stond het feest Penoze: Doe Het Zelf op de planning in de Elementstraat in Amsterdam. Onze reporter was erbij en deed verslag.

Freestyle optima forma
Een evenement voor de echte liefhebber van onderwereldpraktijken en hardstyle. Daarmee bedoel ik te zeggen dat de organisatie een zeer originele locatie  gevonden had in de vorm van een warehouse aan de Elementenstraat te Amsterdam. Een locatie die door menig oldskool-ganger onmiddellijk gelinkt wordt aan één van de eerste hardstylefeesten in Nederland, want onder andere Multigroove vond hier zijn geboorte. Een prachtige industriële locatie waar de naam van het feest nog beter tot uiting kwam. Neem daarbij ook nog eens een heerlijke rauwe line up waarbij een timetable overbodig was. Origineel en verrassend want je had geen enkel idee welke dj er aan het draaien was. Natuurlijk klonken er pompende herkenbare  tracks, maar de desbetreffende dj kon bij wijze van spreken Sinterklaas zijn!

POW  POW!
Ik kan me niet herinneren wanneer het voor het laatst zo koud is geweest gedurende een ritje naar een evenement, maar wat was ik blij dat we eenmaal aankwamen op de Elementenstraat. Een goedgemutste beveiliging stond ons al op te wachten en voor we het wisten belandde we op de plek des onheils.  Eenmaal de main ontdekt te hebben ging het meteen volle bak, wat een heerlijke instelling! Gelukkig konden we in het openingsuurtje ook nog even de beukplaat ‘Pandemonium’ meepikken. Damn wat suist die track in de oortjes. Bedankt voor het maken van deze plaat B-Front en Warface!

Penoze
Vervolgens kwamen de gebroeders Arco & Arjen het podium op, beter bekend als Alpha Twins. Dat beloofde veel goeds, want de laatste tijd is het druk geweest in studio van A2 Records. Deze twee pakten flink door met platen, zo kwam de alom gerespecteerde plaat ‘Magic’ voorbij! Ook draaiden zij de hit van Ran D genaamd ‘Blinded’ en hoorden we de emotionele doch rauwe plaat ‘Lost’ die samen werd geproduceerd met Mister B-Front.

Maarrrrrrrr, de openingsplaat van de twee werd er ééntje waar ik zelf kippenvel van kreeg: De ‘Sandstorm’ remix van Sub Sonik. Man, wat klapt deze track toch lekker. Zo ideaal om als openingsplaat te gebruiken. Aanrader voor elke dj die dit stukje leest overigens. Na hun opening verscheen Artifact op het podium die ook de nodige ingrediënten toevoegde aan al dat gebeuk.  Ook zagen we Tartaros en Prefix & Density op het podium staan maar vraag me absoluut niet welke platen zij gedraaid hebben. Wel meende ik Tataros producties als ‘Party Starter’ en ‘Take U There’ gehoord te hebben.

Vervolgens was het de beurt aan Digital Punk.  Hij gooide er o.a. ‘Protest of Indignation’ in en zijn nieuwe plaat ‘Take It All’ die hij wéér met B-Front en MC Alee maakte. Een beestachtig nummer dat nu al goed is voor 122 slachtoffers, let wel: overleden benen, onze complimenten. Gelukkig hoefde je bij de bar nooit langer dan drie seconden te wachten voor een broodnodig drankje om de boel weer wat op te laden.

Zoals gezegd was er van een echte timetable geen sprake dus was het moeilijk om aan te geven wie welke plaat draaide. Nadat Digital Punk zijn klappers draaide, voegde ook Titan en Frequencerz zich toe aan de lijst der dj’s.

Penoze

Shots and killings
Met een vol podium inclusief een idioot losgeslagen MC Da Syndrome werd het een gezellige gekke boel. Een hoop kogels in de vorm van beuktracks kwamen voorbij en zo konden we o.a. genieten van de nieuwe track van de Frequencerz genaamd ‘Unknown’. Wederom goed gedaan luitjes! Verder natuurlijk het Q-Base anthem ‘Diehards Only’ en ‘The Crew’ van B-Freqz waren goed te horen door zo’n 1500 aanwezig paar oren.

Later besloot Titan om dit nog even solo af te maken voordat E-Force en Radical Redemption de laatste procentjes batterij uit het lichaam mochten pompen.  E-Force draaide o.a. de plaat ‘Reloaded’ die hij samen met Warface maakte op het alias War Force. Een heerlijke rauwe track die het goed doet bij menig raw-hardstyle liefhebber. Radical Redemption draaide ook nog een aantal minuutjes mee en liet onder andere Ncrypta met het nummer ‘Helix’ en ‘Civil Disobedience’ voorbij komen. Ook sloten we in style af met wat hardcore tracks en daar viel de track op die hij met Miss K8 maakte te horen, ‘Scream’!

Een top locatie geregeld door een top organisatie, dat is waar Lose Your Mind (LYM) voor staat. Ga zo door met het aantrekken van deze unieke locaties, dat beloofd nog veel goeds voor de nabije toekomst. Tot 26 december waar de organisatie van LYM een classic variant van hardstyle klaar heeft staan: Tijdmachine!

Reageren