Laurens van Beers
Door Laurens van Beers

Het spel is nog geen week oud, het is trouwens ook nog niet eens officieel verkrijgbaar in Nederland, en nu al is er een gigantische hype omheen. Ik heb het natuurlijk over Pokémon GO. We zijn volgens mij allemaal bekend met het concept Pokémon, waarbij je digitale wezens dient te verzwakken en vangen om ze zo te kunnen gebruiken in een gevecht.

Pokémon GO past dit concept toe in combinatie met augmented reality en GPS, waardoor je gewoon letterlijk deze wezens kunt tegenkomen wanneer je over straat loopt (wel op je scherm natuurlijk). Maar dit was niet genoeg voor sommige mensen, want je komt er schijnbaar meer tegen wanneer je van een weg af bent. Waar kun je dan beter zoeken naar Pokémon dan op een festival?

Dat dachten Renée van Amersfoort, Nick Poelakker, Casper Hulsdouw, Rodney Brink en Karst Koedijk ook. Zij richtten namelijk een paar dagen geleden het Facebook event ‘Pokemon vangen op Dominator’ op. Inmiddels heeft dit event al meer dan 6000 aanmeldingen, wat grofweg zo’n 15% van alle bezoekers betreft. Kun je het je voorstellen, een paar duizend mensen die bij de mainstage verdwaald aan het rondlopen zijn? Ergens klinkt dat eigenlijk al bekend..

pokemon go festival 2
Maar het blijft niet bij Dominator, want inmiddels zijn er ook events aangemaakt om Pokémon te vangen op Q-BASE, Decibel outdoor, C.R.A.F.T. en Dance Valley. Hoe zit het met jou, ga jij de strijd aan?

Reageren