Wouter de Vink
Door Wouter de Vink

Voor veel festivalbezoekers is kleding toch wel een dingetje. En met de merchandise-lijnen van tegenwoordig, zijn er mensen die zich van top tot teen in hardstyle-gerelateerde shirtjes en onderbroeken kunnen steken. Dit geldt ook voor de veelbesproken gezichtsmaskers, maar hier steekt de politie in Australië een stokje voor.

De laatste jaren zijn er aardig wat fans die een blits mondkapje op doen, waarop bijvoorbeeld de klapperkaak van een schedel staat afgebeeld. Waarom – en wat voor nut het heeft – weet geen mens en daarom staat ook social media bol met vragen over het mystieke mondkapje.

In Australië zijn ze er blijkbaar helemaal klaar mee, want tijdens de nationale feestdag van vandaag, worden er verschillende bezoekers van HTID aangesproken op het dragen van een mondkapje. Dit mag niet van de politie, die tijdens het event door het publiek heen loopt. Werk je niet mee, dan wordt er zelfs gedreigd met uitzetting. Bovendien worden alle mondslabbers zonder pardon in de prullenbak gegooid – ook al heb je deze net vijf minuten geleden bij de officiële merchandise-stand gekocht.

Mondkapjes worden de mond gesnoerd

Zelfs de maskers met een fancy pancy verlichting worden afgepakt door de agenten. Inmiddels heeft Sniff Off (een Australisch initiatief dat tegen drugshonden is) hier lucht van gekregen. “This abuse of police powers is most pathetic.” Is dit dan het begin van het einde voor de mondkap..?

Omslagfoto via Facebook-pagina Dominator

Reacties

  • a 12 november 2020 - 21:31

    en enkele maanden later krijg je een boete als je niet met een lapje je gezicht bedekt. het is nooit goed.

    Quote

Reageren