Theon van Orsouw
Door Theon van Orsouw

Voor Prefix & Density aka Wouter Haarhuis en Bas Claassen kon 2016 niet beter beginnen. Ze hebben het voor elkaar gekregen om de nummer één positie te halen op Hardstyle.com.

De alias Prefix & Density bestaat al langer dan vandaag; in 2007 leerden de twee heren elkaar kennen via een produceer forum. Een jaar later ontstond het duo Prefix & Density. Vanaf toen hebben ze hard aan hun productie kwaliteit gewerkt wat resulteerde in hun eerste release “Warning” op het toen nog underground label Spoontech Records. Na het tekenen bij Theracords, ongeveer een jaar na hun eerste release, is de muziek van deze heren altijd heel divers geweest. Van melodieuze nummers als “La Musica” en “Spark of Light” tot de snoeiharde raw hardstyle zoals we die kennen in “S.T.F.U.” en “Soundwaves”.

Vorig jaar hebben de mannen hun DJ performances een nieuwe twist te geven met het Brain & Brutal concept. De daarop volgende EP’s (The Brain en The Brutal) waren dan ook een groot succes. Maar er was een nummer dat erg opviel op The Brain EP: “Contrast”. Het was al weer even geleden dat dit soort hardstyle, hard doch melodieus, de boventoon voerde in de scene. Prefix & Density kregen na deze plaat de smaak te pakken en maakte een nieuw nummer in de stijl van Contrast: “Just A Memory”. Dit is ook meteen het eerste nummer van Wouter en Bas met zang. De positieve reacties waren overweldigend voor de twee heren. Zo overweldigend dat het resulteerde in hun eerste nummer één positie op Hardstyle.com.

Het lijkt erop dat Prefix & Density zich gaan focussen op de stijl van “Contrast” en “Just A Memory”. Laten we hopen voor ze dat ze zich hierdoor kunnen verplaatsen naar de mainstages en grotere podiums.

Reageren