Wouter de Vink
Door Wouter de Vink

Als we de premier De Croo mogen geloven, dan is het in de tweede helft van de zomer mogelijk om opnieuw grotere festivals in België te organiseren. Hierover heeft de premier afgelopen weekend gesproken met onder andere de organisatie van Tomorrowland.

LEES OOK: Decibel outdoor: “Augustus lijkt het licht aan het einde van deze eindeloze tunnel”

Aanstaande dinsdag zal het Overlegcomité van België de voorwaarden bepalen voor de organisatie van festivals, zegt Het Nieuwsblad. Hierbij zou ook een green certificate van sprake zijn: premier De Croo besprak de uitwerking van dat Europees vaccinatiepaspoort dit weekend nog met zijn Europese collega’s tijdens de Europese Raad. Degenen die geen vaccinatie hebben, zouden zich iedere dag moeten laten sneltesten en festivals zouden alleen toegankelijk zijn voor Europese bezoekers.

“Tegen augustus hebben alle volwassenen in ons België de kans gehad om zich te laten vaccineren”, zegt de Belgische premier. “Bovendien hebben we in ons land ontzettend veel expertise in de evenementen- en festivalsector. Het gaat om professionals die tot de wereldtop behoren.”

‘België krijgt mogelijk weer grote festivals in de tweede helft van deze zomer’

Tickets zouden bovendien gepersonaliseerd moeten zijn (wat de afgelopen jaren al vaker is doorgevoerd), om tracing mogelijk te maken. Hoeveel bezoekers aanwezig mogen zijn en wanneer er weer evenementen plaats mogen vinden, is nog niet bekend. Op het gebied van de hardere stijlen staan deze zomer in België onder andere The Qontinent, Sunrise Festival en So W’Happy op de planning.

Omslagfoto via Facebook-pagina Tomorrowland

Reageren