Wouter de Vink
Door Wouter de Vink

Psyko Punkz heeft na een hele lange aanlooptijd eindelijk zijn nieuwe track ‘Psyko Club’ uitgebracht. Nu pas blijkt dat het lange wachten een logische reden heeft: een videoclip zoals hieronder te zien is, zijn we namelijk nog niet eerder tegengekomen in de hardstyle. “This was such a journey…”

LEES OOK: Dirty Workz host eerste hardstyle-stage ooit op Ultra Miami

Het verhaal begint meer dan een jaar geleden, toen Psyko Punkz in tijden van lockdowns achter de draaitafels plaatsnam van de zoveelste livestream. De coronacrisis hakte er flink in bij Mr. Psyko, maar hij had na vele lange studiosessies eindelijk een nieuwe track die hij wilde testen. Eentje die symbool zou staan voor het moment dat we eindelijk weer mogen feesten: wanneer de poorten van de ‘Psyko Club’ weer open zouden gaan…

De reacties op deze nieuwe plaat waren dit jaar lovend, al helemaal nadat deze ook opviel bij fans tijdens Defqon.1 at Home. Een release op korte termijn was onvermijdelijk. Deze stond echter al lang op de planning: want achter de schermen werd al uitvoerig gewerkt aan de vele details die nu eindelijk te zien zijn in misschien wel de meest bijzondere hardstyle videoclip ooit.

Een videoclip als deze heb je nog niet eerder in de hardstyle gezien: “Do you dare set foot in the Psyko Club!?”

‘Psyko Club’ neemt je – zoals de naam van de track doet vermoeden – mee naar het holst van de nacht in een psychedelische trip. Om dit ook daadwerkelijk zo in een videoclip uit te kunnen voeren met animaties is bijzonder lastig: de hele verhaallijn is hier namelijk niet alleen te horen, maar ook te zien.

Van het ‘eindelijk weer mogen feesten’, naar het opwarmen met de eerste drankjes, het dansen naar mate de avond evolueert tot het spacen tot de zon opkomt. Deze clip heeft het allemaal. Psyko Punkz bewijst opnieuw dat hij bloedvorm verkeert: “This was such a journey… Thanks guys, now the doors are finally open.”

Na ‘Embody Love’ is Psyko Punkz weer terug met een ijzersterke release op Dirty Workz. De beelden spreken voor zich: wat vind jij van de videoclip van ‘Psyko Club’?

Omslagfoto via Facebook-pagina Vroeger Was Alles Beter

Reageren