Wouter de Vink
Door Wouter de Vink

Volgens verschillende bronnen is Delete vannacht overleden. Inmiddels hebben artiesten en fans hun steun betuigd via social media voor de hardstyle DJ: een legende in onze scene en een groot verlies.

LEES OOK: Supremacy past tijden aan en wordt ‘day time’-event

Delete ontpopte zich sinds het begin van zijn carrière tot een waar icoon binnen de (raw) hardstyle. De Australiër verhuisde in 2013 naar Nederland om zijn loopbaan verder op te bouwen: met vele grote releases en optredens als gevolg. Van de allereerste keer op Loudness tot Supremacy, de BLUE op Defqon.1 en die gigantische Intents-mainstage.

Ryan Biggs, beter bekend als Delete, wordt geroemd vanwege zijn unieke sound design. Denk bijvoorbeeld aan tracks als ‘Payback’ en ‘Lunatic’, die inmiddels miljoenen keren zijn gestreamd. Bovendien raakten fans niet uitgepraat over de beroemde Delete VIP-sets en was hij geliefd bij fans, collega’s en zijn label End of Line.

‘De hardstyle-scene is met Delete een waar icoon verloren’

Inmiddels staat social media vol met steunbetuigingen: een officieel statement is zojuist naar buiten gebracht op zijn Instagram. Een inspiratie voor velen… We wensen alle vrienden, familieleden en iedereen door deze treurige gebeurtenis geraakt is veel sterkte.

Delete overleden Ryan Biggs

Omslagfoto via Facebook-pagina Delete

Reageren