Nina van Zelst
Door Nina van Zelst

Afgelopen zaterdag werd het terrein van Aquabest wederom getransformeerd in een Pussy lounge ‘Wintercircus Wonderland’. Samen met duizenden anderen bracht ik een bezoek aan dit eerste festival van het jaar, wat ook deze keer weer garant stond voor de lekkerste freestyle en immense gezelligheid. 

Pussy lounge Wintercircus is de enige echte winter-editie van het welbekende freestyle spektakel. Op 16 maart werd je hier dan ook weer met open armen onthaald om te genieten van een flinke dosis freestyle en hardcore, dit jaar gecombineerd met een sprookjesachtig ‘Wonderland’ thema:

“Diep in de magische, Brabantse bossen speelt zich een ijskoud sprookje af. Volg de voetstappen richting Aquabest en hoor de harde basslines en funky melodieën. Je komt aan bij de ultieme Freestyle extravaganza waar de heetste acts en steamy beats je opwarmen. We are all mad in here! Welkom bij het Pussy lounge Wintercircus in Wonderland!”

Pussy lounge Wintercircus 2019

“Bereid jezelf voor op een sprookjesachtig landschap met een stout randje”

Om bij het sprookjesachtige terrein te komen werden we met een pendelbus van station Best naar Aquabest gebracht. Waar je normaal zo snel mogelijk op het festival wil zijn, had deze pendelbusrit wat mij betreft nog wel langer dan 10 minuten mogen duren! Het vervoer dat werd ingezet bestond namelijk uit niets minder dan echte party-bussen, waarin Mark With A K als opwarmer door de speakers werd geknald. Wat lichten, biertjes en zingende mensen erbij zorgden ervoor dat de kriebels voor het allereerste festival van het jaar toch wel héél erg hoog begonnen te zitten.

Eenmaal aangekomen bij Aquabest en enthousiast wachtende in de rij, werden we ontzettend goed gecontroleerd: voor het eerst sinds jaren werd mijn legitimatie weer gevraagd en werden onze tassen helemaal doorgespit. Hiervoor dus zeker complimenten naar de organisatie en de beveiliging, veiligheid gaat voor alles en na alle pepperspray-incidenten is het in ieder geval fijn om te weten dat er goed gecontroleerd wordt. Inmiddels hadden we natuurlijk wel erg veel zin om te feesten en haastten we ons na wat kluisjes en muntjes naar de grote festivaltent.

Pussy lounge Wintercircus 2019

Het eerste wat opviel toen we de tent inliepen was hoe mooi de stage eruit zag. Waar de aankleding vorig jaar vrij basic was, had b2s voor deze editie gelukkig veel grootser uitgepakt. Zo stond de DJ booth in een mega Pussy lounge-koets die versierd was met talloze winterse details, welke doorgetrokken werden in de tent met ijspegels die van het plafond hingen. Absoluut een grote verbetering, dus! Nadat we onze eerste biertjes hadden pakten we nog wat vrolijke tracks van Outsiders mee, waarna we snel de rest van het terrein gingen verkennen.

“I’m going on an adventure” vibes naar de Secret Winter Garden stage

Op Pussy lounge Wintercircus is er namelijk veel meer te beleven dan alleen de grote festivaltent. Ik had dan ook meteen mijn zinnen gezet op de tweede ‘Secret Winter Garden’ stage, aangezien de extra tiroler ‘Bierstube’ van vorig jaar ook ontzettend gezellig was. Deze tweede stage was zeker een goed bewaard geheim, aangezien die op het hoekje van het terrein en omringd met hekken verstopt zat. Daarnaast moet je welgeteld 5 (!) deuren door voordat je met een immense omweg de kleine stage kon betreden. Erg leuk bedacht, en zeker een avontuur voor vele feestgangers onder ons.

Pussy lounge Wintercircus 2019

Hoewel ik met veel woorden uit kan proberen te leggen hoe de tweede stage eruit zag, spreekt de bovenstaande foto boekdelen. Het was precies wat je ziet: één en al gezelligheid in een hele knusse ruimte, bier en flügels die je om de oren vlogen en een goede hoeveelheid après-ski muziek. Na hier dus ook even de enige drankjes en dansjes te hebben gedaan, vervolgden wij ons avontuur terug naar de festivaltent. Hier draaide namelijk niemand minder dan de Darkraver een lekker setje met tracks als ‘Forever Young’ en ‘Somewhere over the Rainbow’, waarna Bass Chaserz hem kwam vergezellen in de booth en hiermee gelijk zijn Pussy lounge debuut maakte.

Pussy lounge Roulette presents: Pat B LIVE

Bass Chaserz zorgde er dan ook voor dat je deze dag nog van de enige raw hardstyle kon genieten en knalde tracks als ‘Bring It On’ en ‘Born To Die’ (erg gaaf om die weer eens te horen) door de speakers. Een lekkere set, zeker voor de raw-liefhebbers onder ons! Vervolgens was het alweer tijd voor de welbekende Pussy lounge Roulette, waarbij ditmaal de eer aan de vrolijke Pat B was om de tent in een half uur op z’n kop te zetten. Dit is hem dan ook zeker gelukt: hij draaide ontzettend veel remixes en geweldige klassiekers als ‘Army of Hardcore’, Punani’ en ‘Cold As Ice’, én een flinke hoeveelheid aan balonnen, confetti, vuurwerk en lasers vlogen door de tent heen. Deze set was absoluut één van de hoogtepunten van de dag!

Pussy lounge Wintercircus 2019

Een ander hoogtepunt volgde al snel met de set van de Belgische Mark With A K. Deze beste man is al een hele tijd ontzettend lekker bezig in de scene en maakte dan ook de verwachtingen voor zijn set helemaal waar. Met ‘Somebody Like Me’, ‘Last Resort’ (súper vette track) en ‘Radioactive’ zong en klapte het hele publiek mee, maar ook de licht- en vuurwerk show werden erg goed gecombineerd. Al met al was dit dus wederom een klasse set! Zany volgde MWAK op en wist de goede sfeer van de feestgangers vast te houden met tracks als ‘Break Down Low’ en ‘Pounding Senses’.

“Snelkookpan, snelkookpan…”

Mannen met een dikke kop daar hou ik niet zo van! Grapje natuurlijk, maar waarschijnlijk kun je wel raden wie het volgende duo achter de draaitafels was: de enige echte Frequencerz. Deze mannen draaiden ook een gezellige set met remixes van ‘Stap voor Stap’, ‘Ruitenwisser’ en de welbekende ‘Snelkookpan’. Deze werden, zoals je zou verwachten, erg enthousiast ontvangen door het publiek. Na deze lekkere set werd het stokje overgedragen aan welgeteld 4 heren, ook wel de Friends of Pussy lounge.

Deze Friends of Pussy lounge was een 5-sterren combinatie bestaande uit niemand minder dan Darkraver, Paul Elstak, Panic en Kasparov. Ook dit was weer een waar spektakel aan vuurwerk en show, welke ondersteund werd door tracks als ‘Promised Land’, ‘Poeder in je Neusgat’ en ‘Braincracking’. De sfeer was ontzettend goed en overal waar je stond ging het helemaal los. The Godfather of Hardcore bleef hierna in de booth staan om solo nog even een half uurtje te knallen. En, hoewel de track inmiddels bijna platgedraaid is, blijft wanneer ‘Ode to the Godfather’ door de speakers galmt en iedereen meeschreeuwt toch echt een kippenvel moment.

Pussy lounge Wintercircus 2019

Laatste uurtjes bij The Godfather & The Queen of Hardcore

De tijd leek voorbij te vliegen en voordat we het wisten zaten we alweer aan de laatste uurtjes van de dag. Gelukkig konden we de laatste energie eruit stampen bij nóg een killer-combinatie: Paul Elstak & Korsakoff, beter bekend als de Godfather en de Queen of Hardcore. Zij draaiden samen een harde set met onder andere ‘Oh My’ en ‘Wat Zullen We Drinken’, waarna Korsakoff het stokje compleet overnam. Vanaf dit moment was het één en al girl power op de Pussy lounge stage, met een absolute baas als DJ en de mooie danseressen die natuurlijk ook complimenten verdienen.

Aangezien Nosferatu nog herstellende is van zijn niertransplantatie, was het hierna de eer aan Re-Style om Pussy lounge sprookjesachtig hard af te sluiten. Dit deed hij dan ook perfect met tracks als ‘Get It Crackin’ en ‘Sweet Goodbyes’, waarbij het hele publiek volledig meedeed. Met ‘Forever Young’ bezorgde Re-Style zowel zichzelf als talloze andere feestgangers kippenvel en bracht hij Pussy lounge Wintercircus Wonderland 2019 dan toch echt tot een einde.

Pussy lounge Wintercircus 2019

Afbeeldingen via Facebook-pagina Pussy lounge by b2s

Beoordeling

  • LINE-UP90%
  • GELUID95%
  • STAGE90%
  • SFEER80%
  • LOCATIE90%

Overall
waardering

89%

Pussy lounge Wintercircus Wonderland was een immens gezellig freestyle spektakel met heerlijke sets, een prachtige show en een sprookjesachtige thema wat doorgevoerd werd over het hele terrein. Het was een geweldig begin van het festivalseizoen en ik raad je dan ook zeker aan om dit feest volgend jaar te bezoeken!

Reageren