Wouter de Vink
Door Wouter de Vink

Het is de week van Qlimax, het grootste indoor hardere stijlen-evenement op aarde. Aanstaande zaterdag zou het GelreDome toneel zijn voor bijna 30.000 fans, genietend van dat enorme (maar vooral indrukwekkende) podium. Het bekende coronavirus laat dit echter niet toe, maar toch heeft organisatie Q-dance het weer voor elkaar gekregen om de hardstyle-wereld in de ban te krijgen voor een uitstekend alternatief: Qlimax The Source. Wij spraken met Q over de bijzondere avond van aanstaande zaterdag.

LEES OOK: Dit is waarom wij alle evenementen zo hard missen

Qlimax zou Qlimax niet zijn als het in deze bizarre tijden bij de pakken neer zou gaan zitten. Dus kwam Q-dance met een idee om het evenement alsnog bij de fans thuis te brengen. “Qlimax The Source is een cinematische hardstyle ervaring die je op een compleet nieuwe manier meeneemt in de mythische wereld van Qlimax”, begint de organisatie te vertellen.

Een productie als deze is zelfs nog niet eerder gedaan in de hele evenementenbranche. “Het is een trip van een uur waarin we alle elementen die centraal staan binnen Qlimax combineren tot een krachtig geheel. Denk hierbij aan baanbrekende showtechnieken, vette visuals, gloednieuwe muziek, de grootste artiesten en een mystiek verhaal.”

Wat is Qlimax The Source precies en hoe ziet het er dan uit?

De afgelopen weken werden de artiesten uit de line-up één voor één onthuld en zo kregen DJ’s als Headhunterz & JDX, Phuture Noize en B-Front hun eigen chapter. “Qlimax The Source bestaat namelijk uit meerdere hoofdstukken. Elk hoofdstuk speelt zich af op een unieke locatie en bevat een eigen artiest. De artiesten hebben allemaal een eigen rol in het verhaal. Daarnaast heeft elk hoofdstuk een eigen soundtrack, gecreëerd door de artiest die gelinkt is aan dat hoofdstuk.” Een hoop nieuwe muziek dus, volledig in de bekende Qlimax-feeling.

Qlimax The Source line-up (vanaf 20:00)

Sefa
KELTEK
B-Front
Headhunterz & JDX

Phuture Noize
Sub Zero Project
The Qreator

De voorbereidingen voor aanstaande zaterdag zijn al een behoorlijke tijd bezig. “De afgelopen maanden hebben we op al deze locaties gefilmd, samen met de artiesten en onze beste technici, om een unieke audiovisuele ervaring te creëren die het gevoel van Qlimax perfect vangt op beeld. Een belangrijk verschil is dat Qlimax normaal op één locatie plaatsvindt, en je nu meeneemt naar verschillende, variërend van mystieke tempels tot buitenaardse werelden.”

Qlimax The Source livestream

“Enter the mystical”

Fans bereiden zich altijd op een eigen manier voor op Qlimax, maar deze zaterdag zal je ongetwijfeld aan de buis gekluisterd zitten. Om een tipje van de sluier op te lichten, geeft Q-dance alvast wat aan de kijkers mee: “Laat het je overkomen. Het is echt een compleet nieuwe hardstyle ervaring, zowel voor jullie als voor ons. Het doel is niet om het te snappen, maar om het te ervaren. Als je tijdens de film soms snakt naar adem, en aan het eind denkt van “fuck, dit was vet”, dan is onze missie geslaagd. Daarnaast hopen we dat we jullie hiermee de best mogelijke Qlimax ervaring bieden in deze gekke tijd. Wij kunnen in ieder geval niet wachten om samen met jullie op deze trip te gaan.”

De betaalde avond van Qlimax The Source bestaat in totaal uit drie verschillende delen: van 20:00 tot 00:30 krijg je The Ritual, The Source en The Afterparty voorgeschoteld. “Je kan dit het best vergelijken met een driegangenmenu”, legt Q-dance uit. “Het begint met het voorgerecht: The Ritual. Dit is een korte ceremonie waarin we je voorbereiden op The Source doormiddel van een ultieme afstemming. Meteen hierna begint The Source, het hoofdgerecht. Vervolgens is het tijd voor het ‘toetje’: The Afterparty. Hier gaan we nog even met zes artiesten en alle kijkers los om het bestaan van Qlimax te vieren.”

Qlimax The Afterparty line-up (21:20 – 00:30)

The Qreator
Sub Zero Project
Headhunterz
B-Front
KELTEK
Sefa
Hosted by Villain

Tijdens deze afterparty wordt dan ook alles uit de kast getrokken op een hele vette manier. Uiteraard zijn dit niet zomaar setjes, gezien het hier om Qlimax gaat. The Afterparty bevat sets die op een unieke visuele manier zijn vastgelegd op één van de locaties van The Source. De manier waarop het vastgelegd is zorgt ervoor dat het echt een onderdeel van de trip is en tevens een mooie afsluiting van de avond.”

6 nieuwe (maar vooral Qlimax-waardige) tracks

De laatste tijd speculeren veel fans over een anthem voor Qlimax The Source. “Dit is een vraag die we veel hebben gekregen, en het antwoord is nee. In plaats daarvan hebben alle artiesten een eigen soundtrack gecreëerd voor Qlimax The Source, met als gevolg dat er zes (Headhunterz en JDX hebben samen een track gemaakt) unieke Qlimax platen te horen zullen zijn. Deze tracks spelen een centrale rol in Qlimax The Source en zijn dan ook voor het eerst te horen op 28 november. Uiteraard worden ze daarna gereleased op Q-dance Records.”

Deze nieuwe muziek, in combinatie met de show tijdens de audiovisual journey, zal voor de hardstyle-scene ongetwijfeld een hoogtepunt in deze donkere tijd zijn. We kunnen niet wachten om jullie alle nummers te laten horen, stuk voor stuk zijn het enorm goede tracks die perfect de Qlimax sfeer bevatten.”

Zaterdag wordt er om 16:00 afgetrapt met een gratis show van 4 uur lang, met sets en showmomenten van de afgelopen jaren, tijdens Qlimax The Legacy. Daarna zal Qlimax The Source beginnen. Haal je tickets voor deze online experience via Q-dance.com.

Qlimax The Source timetable

Omslagfoto via Facebook-pagina Qlimax

Reacties

 • Cor 26 november 2020 - 17:31

  Ik heb m’n oren gespitst! Dit wordt vet!

  Quote
 • Huisman 26 november 2020 - 17:32

  Dit wordt oorverdovend!

  Quote
 • Daniël 27 november 2020 - 14:46

  Geen palen in mijn huiskamer, dus stampen mag gewoon overal!

  Quote
 • Martijn 27 november 2020 - 14:49

  Daniel, wat bedoel je hoer mee?

  Quote
 • Ai Tats 27 november 2020 - 14:51

  Ci cek.

  Quote
 • Desmond Strikx 27 november 2020 - 14:52

  Kiek die kop.

  Quote

Reageren