Matthijs Venema
Door Matthijs Venema

Radical Redemption werd dit jaar 72e in de DJ Mag Top 100 en vele mensen waren in afwachting van het album wat hij dit najaar zou releasen. Samen met dit album kwam Radical in samenwerking met Art of Dance met een verwoestend nieuw event: The One Man Army. Het concept bestaat uit een nieuwe live-act, geweldige support-acts en de meest toegewijde crowd ter wereld en zal zorgen voor een ongekend goed event.

Aangekomen bij de Heineken Music Hall was het al meteen duidelijk dat iedereen vroeg binnen wilde zijn. De rij voor de ingang was ongelofelijk lang en kwam bijna tot de andere kant van het plein. Eenmaal binnengekomen waren er genoeg mogelijkheden om jassen, tassen etc. op te bergen. De wachtrij voor de munten en kluisjes was niet lang en hierdoor kon men snel door naar de zaal om te gaan genieten van de muziek.

De eerste indruk

Onderweg naar de grote zaal genoot ik al van de muziek van de Talent Stage. Het geluid wat daar vanaf kwam beloofde veel goeds. Eenmaal gearriveerd bij de grote zaal was E-force net begonnen met draaien en zoals gewoonlijk stelde het geluid van de HMH niet teleur. De snoeiharde kicks van E-force kwamen geweldig tot hun recht. Wat meteen opviel was dat de stage nog niet onthult was en er doeken voor hingen. E-force draaide uiteraard veel van zijn populaire platen als “Underground Tacticz”, “Seven”, “Disphoria” en uiteraard de collab met Radical zelf genaamd “Release the Fear”. De manier waarop door de set heen met “Disphoria” geteased werd was geweldig en zweepte het publiek al lekker op. Toen “Sparta” van Activator langs kwam wist ik dat het een mooie avond ging worden.

Outbreak was na E-force aan de beurt om de avond in te leiden. Zijn meest recente plaat met Kronos, “Click Clack Boom”, galmde heerlijk door de zaal heen. Na deze plaat ben ik een rondje gaan lopen om te kijken hoe alle stands waren opgezet. Hoewel er in de zaal een korte wachtrij was voor de bar was je in de gang meteen aan de beurt. Verschillende eetgelegenheden en andere stands, waaronder de merchandise, waren aan de rechterkant van de zaal. Ook hier was de wachtrij niet akelig lang. Tot nu toe een zeer goede indruk van het evenement en op naar de grote zaal waar Radical zelf aan de beurt was.

The man of the hour

Eenmaal een mooi plekje uitgekozen in de zaal was het tijd voor de man van de avond: Radical Redemption. Zodra Outbreak klaar was met zijn laatste nummer werd het onrustig in de zaal in afwachting wat er ging gebeuren. Zodra alles klaar stond vielen de doeken en begon de set uiteraard met het anthem: “The One Man Army”. Het enige wat er op dat moment door mijn hoofd ging was WAUW!

Een perfecte mix van led-schermen en –lichten, om nog maar te zwijgen over het vuurwerk en vuur wat af en toe vanuit de stage kwam. Drie kwartier puur geweld waar het bpm steeds iets hoger kwam te liggen.

Na Radical was een ander lid van de Minus is More familie aan de beurt, Crypsis. Na zijn live-act op Qapital waren mijn verwachtingen zeer hoog voor deze set. Ook deze keer was het weer een mix van het oude en het nieuwe. Een leuk moment was toen Crypsis zijn remix van “Bitch” draaide. Na Crypsis was het tijd voor Minus Militia, wat een leuk setje was maar niet echt vernieuwend. Overigens ook hun laatste set in Nederland voor de komende tijd.

Radical vs. …

Nadat beide live-acts geweest waren, was het tijd voor Digital Punk. Zoals gewoonlijk een leuk setje waar uiteraard het nummer “Retaliate with Hate” aan bod kwam, wat ook op het nieuwe album staat van Radical. Om half vijf kon men naar de gang toe voor een handtekening van Radical zelf. Helaas signeerde hij door de drukte alleen gekochte CD’s en was tegen deze tijd de vloer op sommige plaatsen spekglad geworden, wat voor een gevaarlijke situatie zorgde. Ook hing er op elk herentoilet een vreselijke lucht die met de minuut erger werd. Dit waren voor mij toch wel kleine verbeterpunten.

Genoeg kritiek, op naar Regain. Misschien wel de snelst opkomende hardstyle artiest van het moment. Hoge verwachtingen dus. Die zodra hij zijn tweede track draaide waar werden gemaakt. Ik heb in tijden niet zoiets unieks gehoord in de raw scene en ik was dus blij verrast.

Annihilate live session

Zoals veel mensen hadden verwacht was dit een set uit het oude tijdperk. Platen als “Torture, Murder and Cannibalism”, “Darkness is Calling” en niet te vergeten “Brutal 1.0”. Een brute set waar geen tijd was om stil te staan.

Na deze verwoesting was het tijd om het tempo op te schroeven. Tijd voor Hardcore!! Denekamps Gespuis (CrypsisRadical Redemption, Angerfist & Dyprax) gingen terug in de tijd om een half uurtje herinneringen op te halen. Naast het leuke setje wat ze neer hebben gezet, gingen een paar dj’s van het podium het publiek in om het feestje mee te vieren:

Als afsluiter van de avond kwamen de slopers uit Engeland langs. Destructive Tendencies vs Radical Redemption. Hoe geweldig het geluid klonk bij de track “Bring us Some”. Terwijl de beats per minute alleen nog maar omhoog gingen, gaf iedereen zijn laatste energie om het feestje in stijl af te sluiten.

Beoordeling

 • Line-up90%
 • Geluid85%
 • Stage80%
 • Sfeer85%
 • Locatie75%
 • Eten & drinken80%

Overall
waardering

83%

Geweldig feest, geweldige sfeer en geweldig geluid. Deze gaat in mijn top vijf feesten voor 2015. Op een paar kleine kritiekpunten na was het een geweldige avond. De Heineken Music Hall was uiteraard DE locatie voor dit knalfeest door het goede geluidssysteem. Ook de led schermen, lichten en lazers, vuurwerk en vuur was allemaal goed verzorgd. Mijn complimenten voor Art of Dance en Radical Redemption in het bijzonder voor het verzorgen van deze avond.

Reacties

 • Roy 02 december 2015 - 01:07

  75% voor locatie en zeggen dat dit DE locatie was, beetje tegenstrijdig

  Quote
 • Anthony 01 december 2015 - 10:42

  Over het algemeen wel een goede recensie, toch vind ik dat je meer punten had moeten geven. Het geluid was een dikke 100%, een betere geluidsinstallatie dan in de HMH ga je niet vinden. Ook de sfeer had ik meer punten gegeven, want zo’n sfeer als hier kom je haast nooit tegen.

  Quote
 • Martin 07 december 2015 - 20:23

  Leuke review maar ben het er niet helemaal mee eens, ik zou toch zeker een hogere beoordeling geven. Zoals Anthony al zegt zou ik het geluid zeker op 95 tot 100% scoren en voor de sfeer geldt hetzelfde. Die was wel zo uniek goed, iedereen kwam voor Radical en dat was ook goed te zien! Voor mij echt HET feest van het jaar :D

  Quote
 • Youri P 10 november 2015 - 15:17

  Nog nooit zo’n slechte recensie gelezen.
  Mist heel veel punten, (Set Luna, Set RR vs Act of Rage, Emotionele speech op het eind, een van de mooiste sferen op een festival ooit, hoe helder & hard het geluid was)
  Verder wil je klagen over hoe het stinkt op een wc & hoe glad de vloer wel niet is.. is dat niet op elk festival? Ik heb zo’n gevoel dat degene die dit heeft geschreven niet op het juiste festival is geweest…

  Quote

Reageren