Juno Coolen
Door Juno Coolen

Op het eerste oog misschien een opvallende combinatie, maar Radical Redemption wil in 2017 in de studio gaan samenwerken met MOKSI, zo is te lezen op de Twitter accounts van beide acts. De heren van MOKSI zijn gericht op een ander genre en verantwoordelijk voor een aantal bekende hits in de future- en bass house scene.

Dit in gedachte hebbende, is het vooralsnog onduidelijk welke kant ze op zullen gaan met de beoogde collab. Radical Redemption heeft wel vaker afgeweken van hardstyle met bijvoorbeeld het Airforce anthem 2016 genaamd ‘Order Of Hostility’ met Angerfist en een aantal tracks op zijn album The One Man Army. Echter, de genre waarin MOKSI actief is, is geheel anders. We zijn benieuwd naar het eindresultaat van deze aankomende samenwerking.

De afgelopen jaren heeft Radical Redemption zich ontwikkeld tot een internationaal bekende artiest. Iedere liefhebber kent zijn karakteristieke sound die hij heeft weten neer te zetten door de jaren heen. Zijn succes is dan ook te danken aan de populariteit onder zijn fans. Ook raken zijn evenementen binnen een mum van tijd uitverkocht en is de merchandise van Radical Redemption overal te zien. Inmiddels reist de Denekampse Joey de hele wereld over met optredens in landen zoals Schotland, Amerika & Australië. We kunnen wel stellen dat we nog veel gaan horen van ‘The One Man Army’.

De act MOKSI bestaat uit twee personen genaamd Sam O’Neall en MC DMC, die de laatste jaren bekend zijn geworden samen met de opbloei van hun genre future- en bass house. De act werd ook pas in 2015 geformeerd. Het duo is onderdeel van de Barong Family, het label dat is opgericht door Yellow Claw. De heren onderscheiden zich door hun outfit tijdens de optredens met kenmerkende vissershoedjes, trainingspakken en de bijbehorende kettingen.

MOKSI heeft inmiddels 3 EP’s uitgebracht die ieder bestaan uit 4 tracks. De EP’s The Power Of MOKSI, Brace Yourself & The Majestic zijn online te beluisteren. Hieruit is goed op te maken met welke genre Moksi zich bezighoudt. Een minimix van een van hun EP’s is hieronder te beluisteren.

 

Reageren