Wouter de Vink
Door Wouter de Vink

Ran-D gaat maar door en heeft opnieuw een anthem achter zijn naam staan. Deze keer voor het snelgroeiende Shutdown Festival, dat volgende week 15.000 bezoekers in Oostenrijk verwelkomt op het grootste hardere stijlen festival van het land. “Die Oostenrijkers houden wel van een feestje.”

LEES OOK: ‘Shutdown Festival haalt grote namen naar Oostenrijk voor 5-jarig bestaan’

Ran-D kan er nu dus weer eentje aan het rijtje toevoegen: met de release van ‘Never Shut Us Down’ heeft de Roughstate DJ zijn tiende (!) anthem te pakken. “Een anthem maken is altijd een enorme uitdaging omdat er direct een spotlight op staat en mensen hier vaak extra kritisch op zijn”, legt Ran-D uit. “Maar toen ik de vraag kreeg of ik het anthem voor Shutdown wilde produceren heb ik er geen moment aan getwijfeld.”

Shutdown: een festival met de grootste namen uit de scene in een prachtig gebied naast een oude kerncentrale

Om even een beeld te schetsen van Shutdown Festival: het is in de afgelopen jaren hard gegroeid tot een zeer professioneel festival met 15.000 bezoekers. Sterker nog: het was vorig jaar één van de weinige grote hardere stijlen festivals in Europa dat wél door mocht gaan. Maar dan moet het mooiste volgens Ran-D nog benoemd worden: “Shutdown heeft een unieke locatie, namelijk naast een voormalige kerncentrale Zwentendorf, wat voor een bijzondere setting zorgt.” Het plaatje hieronder spreekt boekdelen…

shutdown festival 2022 ran-d never shut us down anthem hardstyle roughstate

De Hardstyle scene in Oostenrijk heeft de afgelopen jaren een enorme groei doorgemaakt en er zijn wekelijks Hardstyle-evenementen. Ran-D: “Dit merk je ook echt aan de sfeer op een evenement als Shutdown. Het publiek is echt dedicated en de bezoekers kennen alle tracks: de sfeer is op Shutdown echt top!” Inmiddels wordt het voor Ran-D alweer de derde keer naast de oude kerncentrale, maar deze keer draagt hij op een speciale manier zijn steentje bij, met het Shutdown anthem van dit jaar.

“Na een lastige periode zijn we sterker dan ooit!”

Anthems maken is een vak apart. Wat maakt deze weer anders en met welke gedachte ging Ran-D de studio in? “Ik heb een grote fanbase in Oostenrijk, en ik vind het een heel gaaf land om te draaien. Organisatie Revolution Event (verantwoordelijk voor Shutdown en het gigantische Electric Love Festival) is een hele professionele partij die hier een heel mooi event neerzetten, dus genoeg factoren die het interessant genoeg maakten om deze uitdaging aan te gaan.”

Zo ging Ran-D aan de slag voor het nummer van hét hardere stijlen festival in Oostenrijk. “Ik wilde in dit Shutdown anthem het gevoel van vrijheid en saamhorigheid verwerken dat we weer ervaren nu we weer op de Hardstyle evenementen met z’n allen los staan te gaan. Daarom wilde ik een melodie en vocalen in de track hebben die dit gevoel van euforie en overwinning goed weergeven.”

ran-d shutdown festival oostenrijk

“Ik vind dit misschien wel één van de anthems waar ik zelf het meest tevreden mee ben”

Inmiddels is de track uit en is Ran-D er super blij mee. “Ik vind dit misschien wel één van de anthems waar ik zelf het meest tevreden mee ben. Ik draai de plaat inmiddels de nodige weken en de reacties zijn echt heel goed, mensen lijken de track echt te voelen, dus daar ben ik super blij mee.”

Volgende week is het zover: dan staat hardstyle-liefhebbend Oostenrijk in het teken van Shutdown. Naast het anthem, zegt Ran-D nog veel meer plannen te hebben voor zijn set. “Ik zal uiteraard een aantal nieuwe tracks draaien waarvan ik er 1 (of 2 als ik die op tijd af krijg…) op Shutdown voor het eerst zal draaien.  Verder zal ik uiteraard ook wat nieuwe Gunz For Hire-tracks draaien en zal de set zoals je van mij gewend ben een blend worden van euforische tracks met ballen en hardere tracks. Ik kan niet wachten om m’n anthem daar te draaien met een dikke show er omheen!”

Ran-D – Never Shut Us Down (Shutdown Festival 2022 Anthem) is nu te beluisteren via de officiële kanalen van Roughstate. Check de website van het festival voor meer informatie.

Beeldmateriaal via Facebook-pagina Shutdown Festival

Reageren