Laurens van Beers
Door Laurens van Beers

Afgelopen zaterdag vond er een nieuwe editie plaats van QAPITAL, het RAW paradepaardje van Q-dance. Deze volledig uitverkochte editie werd wederom gehouden in de Ziggo Dome in Amsterdam en was de thuisbasis van het beste dat de hedendaagse raw scene te bieden heeft.

Naast sets van artiesten als Radical Redemption, Frequencerz, Endymion en Dj Thera gebeurde er om 3:00 iets opmerkelijks. Digital Punk was net klaar met draaien toen de volgende artiest werd aangekondigd. Volgens de timetable zou Deetox moeten opkomen, maar er volgde iets compleet anders. De intro begon en een donkere stem riep om wie erna zou komen.

“They have always been here, present, lingering, ready, preparing. Join them as they come forth, out in the open. Raw Alliance!”

In plaats van de verwachte Deetox doken er ineens vier mensen op. Vele verbaasde ogen waren direct op het podium gericht en nadat een vrouwenstem riep “Now is the fucking time” werd de zaal gevuld met een brute kick. Verschillende vlaggen met het logo van Raw Alliance werden opgehangen door de zaal en deze kwamen bekend voor. Ze waren namelijk al vaker op feesten gebruikt, dus de interesse bij het publiek was al snel gewekt. De act stond zo’n 10-15 minuten op het podium en verdween toen om plaats te maken voor Deetox.

Wie zijn de Raw Alliance?
Na een korte speurtocht is het al snel duidelijk wie deze act nou precies zijn. Er doken namelijk verschillende video’s op waar de gezichten van de act goed te zien zijn. De act bestaat uit maar liefst vier personen, waarvan drie mannen en één vrouw. Dit zijn MC Tellem, Feroxx en Loud One. Een vierde persoon is ook zichtbaar, maar deze heeft verder geen bekende artiesten alias.

Onlangs hebben Feroxx en Loud One beide een mix gemaakt voor de radioshow ‘Q-dance presents NEXT’. Daarnaast wordt op hun Facebook pagina een foto gebruik van het event X-Qlusive. Als laatste staat er een track van Raw Alliance op de QAPITAL EP, welke is uitgebracht op Q-dance Records.

Raw Alliance op de QAPITAL 2016 EP
Speciaal voor QAPITAL 2016 heeft Q-dance een special EP uitgebracht. Op deze EP staan zes tracks van artiesten die op QAPITAL hebben gestaan. Dit zijn Endymion & Bass Chaserz, Deetox, Dj Thera, Delete, Unresolved en Raw Alliance met hun track ‘Evil Is Coming’. De track kun je hier beluisteren.

Raw Alliance op Defqon.1 2016?
Dat dit slechts het begin is van Raw Alliance spreekt voor zich. Het volgende doelwit lijkt ook alweer bekend, want op hun Facebook pagina werd twee uur nadat QAPITAL was afgelopen een foto geplaatst. Op deze foto zijn Romeinse cijfers te zien, namelijk VI en XXV. Vertaald naar cijfers die wij vandaag de dag gebruiken komt er ‘6’ en ’25’ te staan. Maak je van deze twee cijfers een datum dan krijg je 25 juni (6). Dit is de zaterdag van Defqon.1 2016. Toeval? De tijd zal het leren. Bekijk hieronder een video van het optreden op QAPITAL.

Reacties

 • Bert 04 april 2016 - 16:14

  De act bestond uit 2 vrouwen en 2 mannen, geen 1 vrouw en 3 mannen.

  Quote
 • Jeroen 04 april 2016 - 16:20

  De act bestond uit 2 vrouwen en 2 mannen, geen 1 vrouw en 3 mannen.

  De act bestond uit 5 mensen
  – Ferrox(vrouw)
  – Loud One(man, vroeger defector)
  – MC Tellem(Man

  En nog 1 iemand waarvan ze geen solo allias wisten. Dit is dus een ander persoon waarvan we niks weten(misschien de mede producer omdat ferrox geen solo platen heeft)

  Quote

Reageren